שתף קטע נבחר

שרון לח"כים בליכוד: לא אתכופף בפני המורדים

שעות ספורות לפני מבחן הכוח הבא שלו - אישור מינוי השרים בכנסת - כינס ראש הממשלה, אריאל שרון, את חברי סיעת הליכוד ובנות זוגם ואת הח"כיות עם בני הזוג לסעודת "גיבושון". שרון ביקש להדגיש: "אם נצטרך להביא את הנושא שוב להצבעה - זה יהיה בדיוק אותו הרכב". ומה עושים שאר המורדים? נפגשים עם מפוני גוש קטיף

"מחר יש לנו בעיה, ואולי לא, בבחירת השרים. אי אפשר שלא לשמוע מה אומרים מסביב ולכן אני אומר זאת בצורה ברורה: אם נצטרך להביא את הנושא שוב להצבעה - זה יהיה בדיוק אותו הרכב", כך הדגיש הערב (יום א') ראש הממשלה שרון בשיחה עם חברי סיעת הליכוד ב"גיבושון" שכינס במשכנו בירושלים. שרון הוסיף: "הגיע הזמן להפסיק את הקטטות, המהומות והמאבקים ולנסות, חרף הבדלי ההשקפות, לאחד את הליכוד".

 

בצל המשבר והקרע המעמיק בליכוד סביב אישור מינוי השרים החדשים מחר בכנסת, הופיעו 32 חברי כנסת ושרים מתוך 40 חברי הסיעה ל"גיבושון". לא הופיעו חברי הכנסת בנימין נתניהו, עוזי לנדאו, מיכאל רצון, דוד לוי, נעמי בלומנטל, יולי אדלשטיין וכן השר צחי הנגבי, שדווקא לא נמנה על שורות המורדים. מי שכן הגיע זכה להגיע לבית שרון נהנה מתפריט עשיר שכלל סלט חומוס, עלי גפן, קבבים, כרוב ממולא, סלט אבוקדו וסלט כרוב.

 

לצד הסעודה הדשנה, שרון אמר לח"כים כי "השנה יהיה נסיון להגיע להסדר מדיני, לקיים מלחמה בעוני, באלימות ולהשקיע בחינוך ובנושאים נוספים. אני מתכוון לעשות מאמץ כדי שנצא מהמחלוקות המיותרות. אי אפשר לחזור למצב שבו היינו. אחרי מה שעברנו אין לי סבלנות לעבור זאת שוב ואני מקווה שלא יהיה בזה צורך".

 

בסביבתו של ראש הממשלה הביעו שביעות רצון מכמות הח"כים והשרים שהגיעו וציינו כי הוא נפתח באווירה טובה ונעימה. גורמים בסביבתו של שרון ציינו את העובדה כי רבים מן "המורדים" שמתכוונים להצביע מחר נגד מינויי השרים, כן הופיעו לגיבושון, בהם חברי הכנסת אהוד יתום, משה כחלון, גלעד ארדן, יחיאל חזן וחיים כץ.

 

ממש במקביל נפגשו "המורדים" האחרים עם מפוני גוש קטיף בירושלים. בכנס, שיזם חבר הכנסת עוזי לנדאו, השתתף גם יו"ר הכנסת ראובן ריבלין. 

 

ברקע, שרון מבקש לתגמל את מקורביו ולצרפם אל שולחן הממשלה. היום הוא הודיע שרוני בר-און הוא מועמדו לתפקיד שר התעשייה, המסחר ותעסוקה (תמ"ת), במקומו של השר אהוד אולמרט, שאמור להתמנות כשר אוצר קבוע. גם זאב בוים ישודרג לתפקיד שר, וישמש כשר הקליטה. השרה ציפי ליבני, שתמשיך להחזיק בתיק המשפטים, תקבל גם את האחריות לרשות השידור.

 

הקרע המעמיק בליכוד

 

לקראת ההצבעה, נראה הקרע בין שרון לבין חלקים מסיעתו גדול מתמיד - וכך גם הפער בין התומכים במינוי השרים למתנגדים. בסביבת שרון איימו ש"אם מינוי השרים לא יאושר, ראש הממשלה ימצא את הדרך לבית הנשיא די מהר". יריבו העיקרי של שרון, ח"כ בנימין נתניהו, שפועל בימים האחרונים מאחורי גבו של ראש הממשלה כדי למנוע את מינוי השרים החדשים, הודיע באופן רשמי שיצביע נגד המינויים.

 

בהודעה שנמסרה מלשכתו של נתניהו נאמר כי "זהו צעד מובהק של קניית קולות והמשך השחתת הפוליטיקה בישראל. חברי כנסת צריכים להצביע בנושאים גורליים לפי צו מצפונם ולפי המנדט שקיבלו מתנועתם, ולא לפי תמורות ואיומים שהם מקבלים מראש הממשלה עבור הצבעתם".

 

הגורמים האשימו את נתניהו בניסיון נוסף להדיח את שרון ואמרו כי "עכשיו מתברר מי באמת מביא לפילוג הליכוד. אלה המורדים וביבי נתניהו". במקביל, הודיעו במהלך סוף השבוע גם חברי הכנסת עוזי לנדאו ומשה כחלון כי בכוונתם להצביע נגד מינוי השרים.

 

בכך גדל מספרם של המתנגדים בסיעת הליכוד לשמונה: מיכאל רצון, נתניהו, כחלון, לנדאו, דוד לוי, נעמי בלומנטל, אהוד יתום ואיוב קרא. ייתכן שאם ראש הממשלה יהפוך את ההצבעה להצבעת אמון, חלק מהם ייעדר ממהצבעה או יימנע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ארגן גיבושון. שרון
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
הקרע עם נתניהו
צילום: איי אף פי
צילום: ירון ברנר
מהלך מתואם. לוי ונתניהו
צילום: ירון ברנר
מומלצים