שתף קטע נבחר

עליה בהיקף גניבות כלי הנשק מחיילים בחופשה

מפקד מצ"ח שלח איגרת למפקדים, בה דרש לרענן את הנהלים לגבי שמירה על כלי נשק במהלך חופשות. מתחילת השנה חלה עלייה של 36 אחוזים בשיעור הגניבות. כלי הנשק הגנובים מגיעים לגורמים פליליים או לעוסקים בטרור

דאגה בצה"ל בעקבות עלייה בהיקף גניבות כלי הנשק מבתי חיילים במהלך חופשה. מפקד מצ"ח (משטרה צבאית חוקרת), אלוף משנה מאיר אוחנה, העביר השבוע איגרת למפקדים, בה ביקש לפעול למיגור התופעה על מנת שכלי הנשק לא יגיעו בסופו של דבר לגורמים פליליים או לארגוני טרור.

 

אל"מ אוחנה ציין כי בחודשים ספטמבר ואוקטובר השנה נגנבו 22 כלי נשק מחיילים שיצאו לחופשה. מרבית הגניבות התרחשו בעת שחיילים השאירו את נשקיהם בבית ללא השגחה ובניגוד לפקודות המחייבות אותם לנעול אותם תחת שני מנעולים. בחלק מהמקרים נגנבו כלי הנשק כאשר אלמונים פרצו לבתים וגנבו בנוסף גם ציוד יקר.

 

באגרת ששלח השבוע מציין אל"מ אוחנה כי מתחילת השנה חלה עלייה מדאיגה של 36 אחוזים בשיעור גניבות הנשק מבתי חיילים לעומת כל השנה שעברה, ועל כן ההערכה היא כי שיעור זה עוד ימשיך לעלות. מפקד מצ"ח הזכיר למפקדים כי עליהם להורות לחיילים שיוצאים לחופשות לשמור את הנשק במקום בטוח או לחילופין לנוע איתו בצמוד אליהם.

 

בראיון לרגל סיום תפקידו אמר לפני כחודשיים קצין המשטרה הצבאית היוצא, תת אלוף מיקי בראל, כי לכל כלי נשק שנגנב "ישנה כתובת ברורה", ורבים מכלי

הנשק הגנובים מוצאים דרכם לארגוני הטרור השונים. גורמים שונים - במקרים רבים פליליים - אף רוכשים מחיילים כלי נשק צה"ליים כגון רובי אמ-16 בסכום של 5,000 עד 10,000 שקלים ולאחר מעבירים אותם לשטחים. בראל אף ציין כי מתוך 162 כלי נשק שנגנבו מבתים ומבסיסים במהלך שנת 2004, הצליח מצ"ח להחזיר 115 לרשות הצבא. ב-2005, לעומת זאת, נגנבו 168 כלי נשק נכון לחודש סמפטמבר, כאשר רק 58 מהם הוחזרו לצה"ל.

 

לאחרונה החל צה"ל ליישם את ההיערכות החדשה - עליה פורסם לראשונה ב-ynet - לפיה חיילים אשר אינם משמשים בתפקידים חיוניים או קרביים לא יצאו הביתה עם נשק, זאת בין היתר מתוך הרצון להקטין את היקף הגניבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
נשק של החמאס, בחלקו צה"לי
צילום: דובר צה"ל
מומלצים