שתף קטע נבחר

 
צילום: ישראל יוסף

תוצאות חלקיות: יתרון קל לעמיר פרץ

מהפך? ספירת הקולות כמעט הסתיימה, ומסתמן לפרץ יתרון של כמה מאות קולות על פני פרס. תומכיו הנלהבים מתאספים בבית העבודה, במטה פרס נערכים להליכים משפטיים. בסביבתו של פרס היו מודאגים אמש ממצב רוחו הירוד, והשמיעו טענות על זיופים בשדרות ובמצפה רמון. למטה פרס אף הוזעק בצעד מפתיע "העותר הסדרתי" של המפלגה, דני כהן

וכל העם סופרים את הקולות: מאבק צמוד עם יתרון קל לפרץ - זה הנתון שמגלות היום (יום ה') תוצאות אמת חלקיות בפריימריז בעבודה. זאת, לאחר שנספרו כ-61,000 קולות, שהגיעו מ-301 קלפיות (מתוך 318). על פי תוצאות אלה, עמיר פרץ מוביל ביתרון קטן על שמעון פרס.

 

על פי תוצאות הביניים, פרס זכה ב-40.9% מהקולות, פרץ בכ-41.5% ובנימין בן אליעזר בכ-16.7%. 534 איש נמנעו. פרץ מוביל על פני פרס בכ-400 קולות.

 

ועדת הבחירות דנה בערעורים שהגיש מטה פרס על שלוש קלפיות שונות, בכלל זה הקלפיות במצפה רמון ושדרות, והחליטה לדחות את הערעורים. חברי הוועדה החליטו כי לאור העובדה שנציגי מטה פרס חתמו על כל הפרוטוקולים של כל הקלפיות – יש לפרסם את התוצאות הסופיות של כל הקלפיות בתוך זמן קצר.

 

מזכ"ל המפלגה, איתן כבל, יכריז על התוצאות בשעה 06:00 בבוקר.

 

תומכיו ופעיליו של פרץ החלו לזרום לבית מפלגת העבודה. פרץ עצמו צפוי להגיע רק אחרי ההכרזה הרשמית של התוצאות בפריימריז, עליהן יכריז כבל. 

 

אמש אמרו גורמים בכירים בעבודה שנמצאים בסביבתו של פרס, כי הוא נמצא במצב רוח ירוד מאוד. פרס ישב בלשכתו שעות רבות ועקב אחר התוצאות. בסביבתו הקרובה היו מודאגים ממצב רוחו, מקורביו ניסו לסייע לו ולחזק את ידיו.

 

משלב זה והלאה, אומר גורם בכיר במטהו של פרס, "כל הנושא ייסוב סביב אחוז, אחוז וחצי לכאן ולכאן".

 

מוקדם יותר, ראש המטה האישי של פרס, יורם מרציאנו, הזיל דמעות כאשר פנה אל הכתבים בעניין התוצאות: "בסוף ננצח, אבל תראו מה הם עושים לאיש גדול כזה. עסקנים מוציאים לו את הנשמה". לדבריו, במטה התקבלו עשרות טלפונים מחברי מפלגה בשדרות ובמצפה רמון הטוענים כי התוצאות שהתקבלו בערים אלה אינן הגיוניות.

 

במטה פרס טוענים לכן כי בשתי הערים האלה היו זיופים, ונערכים למאבק משפטי על חוקיותן ותקינותן של הבחירות בהן ובמקומות נוספים. במטה פרס טוענים כי בידיהם ראיות לזיופים לכאורה.

 

המצב במטהו של שמעון פרס נראה כל כך נואש, עד שאחרי 1:00 בלילה הוזעק למקום חבר לשכת המפלגה דני כהן. כהן מוכר במפלגה בתור "עותר סדרתי", שניהל כמה מאבקים משפטיים בתוך המפלגה - ובהם את המאבק שבאמצעותו ניסו למנוע את הכנסתו של עמיר פרץ לתוך המפלגה. כמו כן, ניהל כהן כמה מאבקים משפטיים נגד שמעון פרס עצמו.

 

כעת כהן הוזעק למטהו של פרס כדי לנסות ולסייע לפתור את המשבר שנוצר בגלל התוצאות הצמודות, וכן כדי לנסות ולהיכנס לעובי הקורה בנושא הזיופים, שלטענת אנשי פרס התגלו בכמה קלפיות ברחבי הארץ. הגעתו של כהן למטהו של פרס היא על דעת פרס עצמו, אהוד ברק, מתן וילנאי ודליה איציק. עדיין לא ברור כיצד יפעל כהן כדי לסייע לפרס.

 

בעבודה יש המעריכים כי לא מן הנמנע שתחזור על עצמה סיטואציה דומה לפריימריז שהיו לפני שנים אחדות בין אברהם בורג לבנימין בן אליעזר, שבסופו של דבר הוכרעו במאבק משפטי.

 

מטה פרץ: "חשש לגניבת קולות"

 

גם במטה פרץ לא נשארו חייבים: "מאחר וספירת הקולות מתאחרת בשעה האחרונה בצורה חריגה, יש לנו חשש כי נעשית גניבת קולות וכן זיופים", אמר דוברו של עמיר פרץ, תום ואגנר.

  

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, שבא לעודד את הפעילים במטה פרס, אמר כי "היתה פה השתלטות עוינת. המיפקד הזה לא היה ראוי להיות בסיס לגיטימי לבחירות. עמיר הוא איש ראוי ומוכשר, אבל השיטה לא היתה נכונה". יחד עם זאת, ברק הוסיף כי "אם עמיר ייבחר, הוא יהיה יו"ר העבודה וגם שלי".

 

בן אליעזר: "נשארתי נאמן לדרכי"

 

לאחר שהתברר כי לא הצליח להיבחר ליו"ר העבודה, אמר המועמד בנימין בן-אליעזר: "קיבלתי אלפי קולות של אנשים המאמינים שאני הוא זה שיכול להילחם את מלחמתה של מפלגת העבודה גם בתחום המדיני-ביטחוני וגם בתחום הכלכלי-חברתי. אני מודה לכולם על האמון ואני גאה באנשים שסייעו לי. שמח יותר לנצח, אבל אני מתעודד מן העובדה שיש לי תומכים נאמנים שבטחו בי. נשארתי נאמן לדרכי. אמשיך לפעול במפלגה למען דעות ולמען האלפים הרבים שתמכו בי".

  

תוצאות הסקרים שפורסמו מוקדם יותר לא הראו גם הם תמונה חד משמעית. על פי הסקר של קול ישראל עמיר פרץ קיבל 46%, פרס קיבל 41% ובן אליעזר  13%. על פי הסקר של גלי צה"ל, פרס קיבל 52%, פרץ 38% ובן אליעזר 10%. הסקר ששודר בקול ישראל הוא של מכון "מאגר מוחות", שערך פרופ' כץ, והשתתפו בו 667 נשאלים. טעות הדגימה: 5%. את הסקר ששודר בגל"צ ערך רפי סמית מ"מכון סמית".

 

במטהו של פרס לא ידעו כיצד לעכל את הסתירה בין תוצאות הסקרים השונים. הדאגה המרכזית במטה היתה לוודא שהנציגים בקלפיות לא יעזבו את

המקום עד תום ספירת הקולות - לוודא שאין זיופים. 

 

במטרה הבחירות של פרץ בראשון לציון ישבו עשרות טלפנים וטלפניות עם שלטים של "חבר מביא חבר מביא חבר". בסביבות השעה 20:20 כשהודלף המדגם של אחת מתחנות הרדיו לפיו פרץ מוביל על פרס, פרצו צהלות שמחה במטה. "מהפך" ו"ניצחון האנדר דוג" היו שתי המילים שהרבו להשתמש בהן. עם זאת, ניסו גם לשמור על קור רוח. "לילה של בחירות הוא תמיד מרגש", אמרה ל-ynet חברת הכנסת יולי תמיר, "התוצאות כרגע הן לטובתנו, אולם יש לזכור שמדובר במדגם בלבד ולא בתוצאות האמת, ואין לשמוח בטרם עת".


פורסם לראשונה 09/11/2005 23:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פרס. מאבק צמוד
צילום: ירון ברנר
צילום: אמיר כהן
פרץ ותומכו, לובה אליאב
צילום: אמיר כהן
צילום: ירון ברנר
סופרים תוצאות. מטה פרס
צילום: ירון ברנר
באדיבות עיתון העבודה
בן אליעזר. נשרך מאחור
באדיבות עיתון העבודה
צילום: בן לם
כהן. הוזעק למטה פרס
צילום: בן לם
מומלצים