שתף קטע נבחר

דחלאן: המצב במעברים גרוע מאשר לפני הנסיגה

בסיור שערך לשליח וולפנזון האשים השר הפלסטיני כי "ישראל ממשיכה להכשיל כל אפשרות לחידוש הפעילות במעברים". מקור פלסטיני בכיר ל-ynet: ישראל מבקשת להשפיל את הפלסטינים ולשלוט במעבר. וולפנזון עצמו הביע אופטימיות מהפעילות שחודשה בחממות נצרים

השר לעניינים אזרחיים ברשות הפלסטינית, מוחמד דחלאן, אמר היום (א') כי "המצב במעברים, בעיקר במעבר קרני, גרוע יותר משהיה לפני הנסיגה הישראלית". דחלאן אמר את הדברים במהלך סיור שהוא עורך במעברים ברצועה יחד עם מתאם הרביעייה הבינלאומית, ג'יימס וולפנזון.

 

דחלאן, הממונה על המעקב אחר ההתנתקות ברשות הפלסטינית, האשים כי "הצד הישראלי ממשיך להכשיל כל אפשרות לחידוש פעילות הפלסטינים במעברים ובכך מקשה על חיי העם הפלסטיני". השר הפלסטיני הוסיף כי "בכך ישראל למעשה מנסה כל הזמן להרוס את הכלכלה הפלסטינית".

 

השר הפלסטיני הביע תקווה כי ביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליסה רייס היום ומחר לישראל ולרשות הפלסטינית תוביל לפתרונות לכל העניינים והסוגיות שבמחלוקת. דחלאן אמר עוד כי יש צורך להחיות את תהליך השלום ולעשות כל מאמץ כדי להוציא את הפלסטינים מהכלא הגדול שנקרא עזה "ברור שישראל פועלת ליצירת כלא בעזה, היא מגבירה את החנק על הפלסטינים באמצעות סגירת המעברים ובאמצעות מניעתה להפעלת הנמל ושדה התעופה".  

 

וולפנזון: שמח לראות את חממות נצרים פועלות

 

כאמור, דחלאן אמר את הדברים במהלך סיור שקיים ביחד עם השליח ג'יימס וולפנזון, האחרון אמר כי הוא שמח לראות את החממות בנצרים שבות לפעולה ולייצור ואמר כי הוא מקווה שהחממות בהתנחלויות הנוספות ייכנסו לפעולה בקרוב.

 

וולפנזון אמר כי הוא מקווה ששני הצדדים ימשיכו במגעיהם במטרה להביא לשורה של הקלות לציבור הפלסטיני כדי להפחית מן הסבל שלו, בעיקר ברצועה. וולפנזון אמר כי בכוונתו להציג בפני שני הצדדים שורה של הצעות כדי לסייע לפתרון הסוגיות שבמחלוקת, בנוגע למעברים.

 

שני הצדדים צפויים להיפגש הערב או מחר כדי לנסות ולפתור את סוגיית המעברים, בעיקר את סוגיית מעבר רפיח. הפלסטינים אומרים כי הנקודה המרכזית שממשיכה להכשיל השגת הסכם בעניין מעבר רפיח היא הדרישה הישראלית להציב מצלמות במעברים. מקורות פלסטינים אומרים ל-ynet כי הפלסטינים מוכנים לגלות גמישות גדולה בעניין הזה אך הם אינם מתכוונים לקבל בשום פנים ואופן את דרישת ישראל לקבל "בשידור ישיר" את התמונות של העוברים ובאים במעבר.

 

המקור אומר כי ישראל דרשה גם לתחום לפרק זמן של 8-14 דקות את קבלת התמונות. כשלדבריו, הפלסטינים מוכנים להעביר את התמונות בפרק זמן שינוע בין 24 שעות ל-48 שעות. לדברי המקור, "ישראל מבקשת להשפיל את הפלסטינים ולהמשיך לשלוט במעבר". כאמור היום יחדשו שני הצדדים את מגעיהם בעניין מעבר רפיח בתקווה להגיע לפתרון שיזכה לתמיכתה ולעידודה של מזכירת המדינה רייס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
דחלאן וולפנזון בסיור ברצועת עזה
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
וגם בחממות בגוש קטיף
צילום: איי אף פי
מומלצים