שתף קטע נבחר

בסין מתכוונים לחסן 14 מיליארד עופות

ההחלטה באה לאחר שדווח על התפרצות תשיעית של שפעת העופות בתוך פחות מחודש. בבריטניה מתו כ-50 ציפורים שאוחסנו בתחנת הסגר יחד עם ציפורי נוי שיובאו מטייוואן

החשש מפני התפשטות שפעת העופות בסין הביא את הרשויות הווטרינריות להודיע כי בכוונתם לחסן את כל 14 מיליארד העופות במדינה מפני המחלה. לדברי משרד החקלאות הסיני, העלויות הגבוהות של המבצע יכוסו על ידי המדינה.

 

הממשלה הודיעה לאחרונה על התפרצות של המחלה במחוז אנוי שבמזרח המדינה. מדובר בהתפרצות התשיעית של המחלה בסין בתוך פחות מחודש, והתפרצות שניה באנוי בתוך כשלושה שבועות. התפרצות גדולה קודמת, בעופות במחוז ליאונינג, גרמה לרשויות להורות על השמדת כ-6 מיליון עופות.

 

עוד בנושא:

 

ההודעה עוררה דאגה רבה בקרב אנשי ארגון הבריאות העולמי, שפנו לבייג'ינג בבקשה לקבל מידע נוסף. ארגון המזון העולמי עוקב גם הוא בחשש אחרי הדיווחים. "התדירות של הופעת המחלה מעידה על בעיה במנגנון הניטור המוקדם", אמרה נציגת הארגון בסין.

 

במקביל שיגר ארגון הבריאות העולמי צוות בדיקה למחוז הונאן כדי לבדוק חשד להידבקות של שלושה אנשים בנגיף. הסינים ביקשו את עזרת הארגון בחקירת נסיבות מותה של ילדה בת 12, שחושדים שמתה מהמחלה. גם אחיה של הילדה נדבק בנגיף. החשד הוא שהם נדבקו משום שאכלו או היו בקרבת עופות נגועים. חולה חשודה נוספת היא מורה בת 36 שנפצעה בעת שחתכה עוף חי. הארגון ביקש מידע עם חשד למקרה נוסף בסין, של אישה שעבדה בלול עופות ומאושפזת עם חום גבוה מה-6 בנובמבר.  

 

ולמרות זאת, לפי שעה לא ידוע על אף מקרה של הידבקות בני אדם במחלה ברחבי סין. המחלה הדביקה כ-160 בני אדם בדרום מזרח אסיה בחודשים האחרונים; 64 מהם מתו, רובם בווייטנאם.

 

בתוך כך דיווחו כלי התקשורת בבריטניה על מותם של כ-50 ציפורים משפעת עופות בתחנת הסגר באסקס. ההערכה היא שמשלוח של ציפורי נוי מטייוואן הוא הגורם להתפרצות. הציפורים מתו בחודש שעבר ורק כעת, משהתקבלו תוצאות של בדיקות שונות, הוברר כי הסיבה למותם הייתה הזן התוקפני של שפעת העופות.

 

חשש ממוטציה שתסכן בני אדם

 

שפעת העופות היא מחלה הפוקדת עופות ואינה מסכנת בדרך כלל בני אדם. אולם לאחרונה התגלה זן תוקפני של המחלה שמסוגל להדביק בני אדם המצויים בקרבת עופות חולים. מעריכים שההידבקות מקורה בנוזלי הגוף של העופות הנגועים - דם או הפרשות. קיים חיסון לשפעת העופות הרגילה אולם לפי שעה אין בעולם חיסון לזן התוקפני הקרוי H5N1.

 

המומחים חוששים שכאשר יתרבו מקרים של הידבקות בני אדם במחלה, יעבור הנגיף שינוי (מוטציה) שתהפוך אותו לתוקפני יותר ותאפשר לו לעבור בין בני אדם. האפשרות שבני אדם חולים יוכלו להדביק זה את זה היא התרחיש המדאיג ביותר את רשויות הבריאות בעולם.

 

לפי שעה הטיפול היחיד שמסוגל לעכב את השפעות הנגיף - אך לא לחסלו - הוא מתן התרופה "טמיפלו". היצרנית השוויצרית "רוש" קיבלה עד כה הזמנות ענק לתרופה והיא החלה לאפשר גם לזכיינים בודדים לייצרה ברישיון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חשש ממגיפה. השמדת עופות בתאילנד (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים