שתף קטע נבחר

ספק לחם, ספק עוגה - לחם בננות

הוא מצוין בצאתו חם מן התנור, אבל טוב יותר למחרת, ונהדר להכין ממנו טוסט מרוח בחמאה לארוחת הבוקר

בניגוד ללחמים עם שמרים, לחם בננות (שהוא ספק לחם ספק עוגה) אינו מצריך לישה והתפחה מייגעים, והכנתו מהירה מאד, לפעמים 15-10 דקות בלבד. למרות שהוא מצוין בצאתו חם מן התנור, הוא טוב יותר למחרת, ונהדר להכין ממנו טוסט מרוח בחמאה לארוחת הבוקר. מגישים אותו בכל שעה, לבראנץ', לתה או לקפה, לפיקניק, ואפילו כמתנה לחברים.

 

החומרים:

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה

1/4 כפית מלח

1 כוס בננות בשלות מרוסקות למחית (כ-3 בננות בינוניות)

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס אגוזים קצוצים גס

 

כלים: תבנית אפייה מלבנית לאינגליש קייק בגודל כ-13X23 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה, במהירות בינונית-נמוכה, ומקציפים עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תוך תערובת החמאה והביצים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקפלים פנימה את מחית הבננות, הווניל והאגוזים.
  5. יוצקים את התערובת אל תוך התבנית, ואופים כ-70-60 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש ונקי, מצננים את העוגה 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית, וממשיכים לצנן על רשת בטמפרטורת החדר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
עכשיו העונה. בננות.
צילום: מריאן הול
מומלצים