שתף קטע נבחר

שרון לפרץ: העם לא רוצה בחירות, אך בוא נקדים אותן

ראש הממשלה נפגש עם יו"ר העבודה בקריה וסיכם איתו על הקדמת הבחירות "למרות שזה חוסר אחריות". פרץ אמר לו: "תוביל אתה את המהלך", והציע שהבחירות יתקיימו בין ימי ההולדת שלהם (26 בפברואר - וה-9 במרס). יו"ר העבודה הוסיף כי הוא מקווה להסיר את המכשולים ולהגיע ליום שני (ההצבעה על פיזור הכנסת) בהסכמה מ"קיר לקיר"

סוף-סוף פגישת שרון-פרץ: ראש הממשלה נפגש הבוקר (יום ה') עם יו"ר העבודה הנכנס בקריה בתל-אביב, בירך את פרץ על בחירתו ואמר לו: "אתה עושה טעות. העם לא רוצה בחירות, זה חוסר אחריות לפרק את הממשלה ולהקדים את הבחירות". עמיר פרץ אמר ש"הבחירות ממילא יתקיימו ב-2006 ולכן זה חוסר אחריות להשאיר ממשלה שאינה מתפקדת". פרץ ושרון סיכמו שהבחירות יהיו ככל הנראה בין סוף פברואר לסוף מרס.

 

שרון אמר לפרץ כי יש לממשלה המשותפת עוד הרבה מה לעשות במדינה, אולם כיוון שהחלטת לא אתמהמה. פרץ השיב: "אין ויכוח, ברגע שאנחנו מסכימים שהבחירות צריכות להיות בהקדם, אין על זה ויכוח. תוביל אתה את המהלך" והציע שהבחירות יתקיימו בין ימי ההולדת שלהם (שרון ב-26 בפברואר, ופרץ - ב-9 במרס). שרון אמר שיקים צוות בראשות ח"כ גדעון סער שידון עם כל סיעות הבית בכנסת בנושא. פרץ העמיד בראש הצוות שידון בנושא מצידו את ח"כ אפרים סנה.

 


פרץ במסיבת העיתונאים. צילום: אי.פי

 

פרץ אמר מייד לאחר הפגישה כי "השיחה עם ראש הממשלה היתה שיחה בהחלט עניינית. אמרתי לו שהפור נפל והולכים לבחירות. אני הופעתי בפני הבוחרים שלי והודעתי שצריך לקיים בחירות ואני מתכוון לשמור על האמינות שלי, וכל מהלך של דחייה הוא בבחינת מהלך של חוסר אחריות כלפי מדינת ישראל. אמרתי לראש הממשלה שכל הניסיון לצייר הקדמת בחירות כחוסר אחריות זה אמירה אנטי דמוקרטית כי הרי ב-2006 כך או כך היו בחירות, ואני מציע לכולם להתרגל שבמדינה דמוקרטית מתקיימות בחירות.

 

"לשמחתי השיחה היתה שיחה עניינית, בחנו את התאריכים. הודעתי לו שאני מוותר על התאריך של ה-7 במרס מכיוון שמדובר ביום זיכרון לחללי צה"ל שמקום קבורתם לא נודע, ולכן ה-7 במרס מבחינתי לא קיים, ונותרו תאריכים שבין סוף פברואר לסוף מרס. אמרתי לרה"מ שאני מאד מכבד את העובדה שהוא יהיה זה שיוביל את התאריך. נתתי לו להחליט על התאריך במרחב הזה שבין סוף פברואר לסוף מרס, וכל תאריך שהוא יחליט עליו מקובל עלי".

 

פרץ הוסיף כי "כל תאריך שראש הממשלה יציע, אני אגיע יחד איתו לכנסת ביום שני בהסכמה, אני מקווה גם לפנות לחברי מסיעת מרצ להסיר את הצעת אי האמון שנמצאת שם ביום שני, כי היא כרגע משמשת מכשלה לדיון ביום שני שאמור להתקיים בכנסת. אני מעריך שאם נגיע ביום שני כשיש תאריך מוסכם בין רה"מ לביני, אני חושב שבסך הכל זה יביא שקט למערכת הפוליטית, זה ירגיע את השווקים בישראל, זה בוודאי ירגיע את המערכות כולן. אני מקווה שכל המכשלות יוסרו ונגיע עם הסכמה מקיר לקיר".

 

ח"כ עוזי לנדאו מתח ביקורת על ראש הממשלה שרון, ואמר אחרי הפגישה בקריה כי "שרון, שמסרב להכריז על התמודדותו לראשות הליכוד אינו יכול לייצג את האינטרסים של הליכוד". שר החוץ, סילבן שלום, השוהה בטוניסיה,אמר בהתייחסו להתפתחויות הפוליטיות בישראל כי הדבר הנכון לעשות הוא לקיים את הבחירות לאלתר. "אני וראש הממשלה הגענו להחלטה שאין צורך לגרור את העניין הזה. מערכת בחירות קצרה תוריד את המתחים ותהיה פחות בזבזנית".

 

שרון ל"ידיעות אחרונות": "בחירות מייד"

 

לקראת הפגישה ניסה ראש הממשלה לטרוף את הקלפים של פרץ ואמר לכתב "ידיעות אחרונות" שמעון שיפר כי יש לערוך את הבחירות מייד.

 

שרון הסביר לשיפר כי "במציאות המורכבת והמסובכת שבה נמצאת המדינה, אין לי שום כוונה לעמוד בראש ממשלת מיעוט במשך חודשים ארוכים. לא חשבתי שצריך להקדים את הבחירות, אבל ברגע שהתברר לי שהמערכת הפוליטית הקיימת מתפרקת, הגעתי למסקנה שהדבר הטוב ביותר למדינה הוא לקיים מערכת בחירות במהירות האפשרית. בחירות בזק. לא בחודש מאי, לא בחודש מארס. אם אפשר, נלך לעם כבר בפברואר".  

 

לאחר שיוועד עם פרץ, נועד שרון היום גם עם יו"ר האופוזיציה, ח"כ טומי לפיד. על פי הסיכום עם יו"ר מפלגת העבודה, שינוי לא תיכנס לממשלה לאחר יציאתם של שרי העבודה ממנה. לפיד, לאור זאת, צפוי לדחות כל ניסיון של ראש הממשלה להרכיב ממשלה חדשה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
פרץ ושרון. סיכומים
צילום: מיכאל קרמר
צילום: דן בלילטי
לפיד ושרון. עוד פגישה
צילום: דן בלילטי
צילום: טל שחר
לנדאו. ששרון יבהיר
צילום: טל שחר
מומלצים