שתף קטע נבחר

 

רגע האמת: שרון שוקל את צעדיו בחווה

האם פניו של ראש הממשלה לפילוג היסטורי מהליכוד, או שכל הדיבורים על מפלגת המרכז החדשה יישארו "על הנייר"? לאחר ששמע את עצות יועציו, שרובם קוראים לו לוותר על המותג הישן, מנצל שרון את סוף-השבוע להתלבטות אחרונה עם עצמו. הסקרים מנבאים שירסק את הליכוד, אבל בסביבתו זוכרים גם את רפ"י ו"שלום ציון"

האם הליכוד על סף פילוג היסטורי? מדינה שלמה מחכה למוצא פיו של ראש הממשלה, האם פניו להקמת מפלגת מרכז חדשה, שתשנה את המפה הפוליטית מן הקצה אל הקצה, או שיבכר להתמודד על ראשות הליכוד ולנסות להיבחר שוב להנהגת המדינה דרכו. במהלך השבוע הבא צפויה החלטתו - שספק אם כבר התקבלה - להיוודע בציבור.   

 

את סוף השבוע מבלה אריאל שרון בחוות שקמים שבנגב, הרחק מעמיתיו הפוליטיקאים ומעדשות המצלמה. אחרי שכמעט רוב יועציו הקרובים המליצו לו לוותר על המותג "ליכוד" ולצאת לדרך חדשה, הוא מתבודד במחיצת בניו, נכדיו ובני משפחתו הקרובים, ושוקל את צעדיו.

 

אם במהלך ישיבת סיעת הליכוד האחרונה נדמה היה כי פניה של מפלגת השלטון דווקא להתלכדות, נוכח האיום החדש משמאל - הרי ששעות ספורות לאחריה חודשו חילופי ההאשמות - וביתר שאת. מקורבי ראש הממשלה האשימו את קבוצת ה"מורדים" בצביעות, והעריכו כי לאחר שייבחרו "בזכות שרון" לכנסת ה-17, שוב יחזרו לסורם. מנגד, עוזי לנדאו האשים את שרון ב"חוצפה", כאשר סירב להצהיר מפורשות אם יישאר בליכוד או יקים מפלגה מתחרה.            

 

במשפחת שרון, הדילמה קשה ואמיתית - והכל מונח על כף המאזניים. "הפיתוי לפרוש גדול", תיארו זאת מקורבים בשיחה עם ynet, אך הם יודעים היטב כי הקמת מפלגה דורשת זמן ובעיקר כסף, וזיכרון הכישלונות הצורבים של רפ"י ו"שלום ציון", ואולי גם מפלגת המרכז של מרדכי-שחק-מרידור, עדיין מהדהד.

 

סקרים: מרסק את הליכוד

 

אם להסתמך על סקרי סוף השבוע, הרי שכעת - מן השיקול האלקטורלי הצר - הכף נוטה עוד יותר לנטישת הליכוד: סקר מכון "דחף", שנערך עבור "ידיעות אחרונות", מקנה למפלגה חדשה בראשותו 28 מנדטים. העבודה בראשות עמיר פרץ מקבלת מספר מנדטים זהה לפי אותו סקר, ואילו הליכוד בראשות נתניהו מתרסק ל-18 מנדטים בלבד.

 

עוד עולה מסקר "דחף" ומינה צמח, כי בתרחיש מפלגת שרון - הרביעית בגודלה הופכת להיות ש"ס, עם 7 מנדטים (ירידה של 4 מנדטים בהשוואה להיום). שינוי מאבדת כמעט שני שלישים מכוחה: מ-15 מנדטים בכנסת הנוכחית ל-6 עד 7 מנדטים. יהדות התורה זוכה ל-6 מנדטים בסקר, מרצ-יחד: 5-6, ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן: 5, האיחוד הלאומי: 4, המפד"ל: 3 והמפלגות הערביות 9 מנדטים.

 

בסביבתו של שרון מקפידים להדגיש כי הם אינם מתרשמים מן הסקרים החיוביים. אחד היועצים הקרובים אמר כי "הסקרים האלה אינם לוקחים בחשבון את אחוז המתלבטים הגבוה, ומן הניתוח שלהם אפשר לראות כי הפער קטן מכפי שנדמה".  

 

שאלת מיליון הדולר היא, כאמור, האם יעשה שרון את הצעד ההיסטורי, ולראשונה בתולדות המדינה ירוץ ראש ממשלה מכהן - ראש בראש - נגד מפלגה שנטש זמן קצר לפני כן. אם אכן כך יחליט, תתעורר שאלה מורכבת לא פחות - מי יחבור אליו למהלך. בבורסת השמות שהוזכרו - אהוד אולמרט, ציפי ליבני, אברהם הירשזון, מאיר שטרית, גדעון עזרא וזאב בוים וגם כמה בכירים ממפלגת העבודה, כמו שמעון פרס ו"אבי המפץ" חיים רמון. גם שר הביטחון שאול מופז הוזכר ב"מתלבטים".

 

בינתיים, חשוב לציין, הכל בגדר ספקולציות והימורים. הדבר היחיד שאפשר לומר כרגע בוודאות הוא שהמדינה הולכת לבחירות מוקדמות, וכבר ביום שני הקרוב צפויה הכנסת לאשר בקריאה טרומית את הצעת החוק לפיזורה.    

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שעת הכרעה: שרון
צילום: איי פי
צילום: דני סלומון
עם עצמו בחווה שקמים
צילום: דני סלומון
צילום: ירון ברנר
לא ליכד את הליכוד: פרץ
צילום: ירון ברנר
מומלצים