שתף קטע נבחר

 

מסתמן: מועצת הביטחון תגנה את ירי חיזבאללה

שגרירי המדינות החברות במועצת הביטחון מקיימים דיונים לא רשמיים בנושא בעקבות ירי המרגמות והרקטות לעבר ישראל, אך טרם הסכימו על הנוסח הסופי של ההודעה. בכיר אמריקני: חיזבאללה עושה את העבודה המלוכלכת של טהראן ודמשק

שגרירי המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם קיימו הלילה (יום ג') התייעצויות לא רשמיות בעקבות מתקפת חיזבאללה לאורך גבול הצפון. בין החברות הועברה הודעת גינוי לחיזבאללה, אולם בהיעדר הסכמה על נוסח ההחלטה יימשכו הדיונים גם היום.

 

קודם לכן גינה הממשל האמריקני את המתקפה. דובר מחלקת המדינה, שון מקורמק, אמר כי "זוהי פרובוקציה מכוונת של חיזבאללה לקראת יום העצמאות של לבנון" והבהיר כי פעולת הארגון רק מחזקת את הצורך שצבא לבנון ישליט סדר באזור הגבול עם ישראל ושהמיליציות יפורקו מנשקן בהתאם לחלקה השני של החלטת מועצת הביטחון 1559".

 

במקביל הביע הממשל האמריקני חשש מפני הסלמה באזור ומקורמק קרא לישראל לשמור על איפוק, למרות שלדבריו, "אנחנו מכירים בזכותה של ישראל להגן על עצמה".

 

מצליף הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים רוי בלאנט, מנהיגם בפועל של הרפובליקנים, פירסם אף הוא הודעת גינוי לירי המרגמות והרקטות. "הפרובוקציה המזויינת של חיזבאללה ממחישה כמה חשוב שכל המדינות יפסיקו את התמיכה הכספית והצבאית בארגון ובארגוני הטרור האחרים המתנגדים לקיום של ישראל. ממשלת לבנון חייבת להשתלט מיד על הגבול ולהפסיק כל הסלמה באלימות. המיליציות חייבות להתפרק", נאמר בהודעה.

 

בכיר המיעוט הדמוקרטי בוועדת החוץ בבית הנבחרים, טום לאנטוס, האשים את איראן וסוריה בעמידה מאחורי ההתקפה של חיזבאללה. הוא הביע תדהמה מהיקף הפעולה של הארגון בשטח ישראל, שנעשתה בלא כל פרובוקציה, וקרא אף הוא לממשלת לבנון "לממש במלואה את החלטת מועצת הביטחון 1559".

 

חבר אחר בוועדת החוץ, גרי אקרמן, אמר כי "חיזבאללה לא היה תוקף את ישראל בלי תיאום עם דמשק". הוא הגדיר אותו כ"ארגון טרור צמא דם שמבצע מלבנון את העבודה המלוכלכת של איראן וסוריה". לדבריו, "אם העולם רציני לגבי שלום במזרח התיכון, אז הוא לא יכול להמשיך להיות סובלני למהלכי טהראן ודמשק. אם הוא רוצה, העולם יכול להפסיק את זרימת הכסף והנשק מאיראן וסוריה לחיזבאללה".

 

אקרמן תובע שההתקפה על ישראל תביא להטלת סנקציות בינלאומיות על סוריה ואיראן במועצת הביטחון, אך מכיוון שאינו אופטימי לגבי התוצאה, סיים ציר הקונגרס את הודעתו באומרו שצה"ל יידע כיצד לטפל במצב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מועצת הביטחון של האו"ם
צילום: איי פי
מומלצים