שתף קטע נבחר

גרו בשכירות בגוש קטיף ורוצים להמשיך לגור במלון

מינהלת סל"ע הודיעה ל-30 משפחות שגרו בשכירות בנווה דקלים שעליהן לעזוב את בתי המלון בירושלים ובאשקלון, משום שאינם זכאים לפיצוי. המפונים מתעקשים לקבל פיצוי ואומרים: "לא נעבור על כך לסדר היום"

30 משפחות שגרו בשכירות בנווה דקלים מתעקשות לקבל פיצוי לאחר הפינוי, אך במינהלת סל"ע מתנגדים לכך והודיעו להן שבשבוע הבא ייאלצו לפנות את החדרים בבתי המלון בירושלים ובאשקלון.

 

מינהלת סל"ע הודיעה אתמול למשפחות שעליהן לעזוב את בתי המלון בימים הקרובים ולמצוא דיור חלופי. יו"ר מזכירות נווה דקלים לשעבר, ליאור כלפה: "לא נעבור על כך לסדר היום. בהתנתקות קרעו אותנו מביתנו לא נתן שיקרעו אותנו מהמסגרת הקהילתית".

 

במכתב נכתב בין היתר: "על-פי רישומיו ובהתאם לחוק ליישום תוכנית ההתנתקות, אינכם זכאים לפיצוי בגין בית מגורים. יחד עם זאת, מינהלת סל"ע איפשרה את שהייתכם בבתי המלון לתקופה קצרה לצורך התארגנות עד למציאת פתרון דיור חלופי. כידוע לכם, ממשלת ישראל החליטה להפסיק את המימון בבתי המלון למעט למשפחות זכאיות שהגיעו להסדר למעבר לדיור זמני או קבוע. החל מ-30 בנובמבר 2005 נפסיק לממן את שהייתכם במלון. אנו מבקשים מכם לנצל את הימים שנותרו עד ל-30 בנובמבר למציאת דיור חלופי הולם".  

 

לטענת המשפחות, המו"מ לגבי זכאותן מתנהל מזה מספר חודשים מול משרדי הממשלה וההודעה הזו נשלחה "בניגוד לסיכומים". נתי זרביב, שפונה מגוש קטיף פנה במכתב לראש הממשלה, אריאל שרון: "מאז אותו יום ארור באוגוסט שוהים אשתי, אני וארבעת ילדינו במלון 'המלך שאול' מאשקלון. שלושה חודשים של סיוט מתמשך, של פירוק איטי והרסני של התא המשפחתי שבנינו בעמל רב, של רמיסת כבודנו וחירותנו העצמאיים. כל פשענו הוא שגרנו בשכירות פרטית".

 

ילדי מפוני אלי סיני שבתו מלימודים

 

בתוך כך, ילדי המפונים מאלי סיני השוהים במאהל ביד מרדכי לא הלכו הבוקר ללימודים. ההורים הזועמים החליטו שלא לשלוח את ילדיהם, לאחר אין ספור של ניסיונות הידברות עם הגורמים האחראים בעיקר בכל נושא ההסעות של הילדים לבתי הספר.

 

לדברי ההורים, הם החליטו שלא לשתוק יותר משום שכל הצרכים המיועדים לילדי המפונים לא ניתנים, לדוגמה סיוע פסיכולוגי. ילדי המפונים לומדים בבתי הספר באזור ואמורים להיות מוסעים באופן מסודר כפי שהיה בעבר, "לצערנו, לאחר שלושה חודשים שבהם אנחנו שוהים פה בתנאים קשים מאוד ועכשיו יותר קשים בגלל החורף החלטנו שלא להבליג יותר, מערך ההסעות מתנהל באופן פרוע ולא חוקי, ילדים עולים לאוטובוסים באמצע הכביש הסואן בצומת יד מרדכי. בדרך כלל הם נאספים בסוף לאחר שכבר אין מקום והם מוסעים בעמידה מעבר לקיבולת של האוטובוס, בנוסף לכך, הנהגים מזלזלים בילדים מתייחסים אליהם כאילו הם עושים להם טובה".

 

לדברי ההורים, משיחות שניהלו בעבר עם הגורמים המטפלים בנושא נאמר להם מפורשות שהופנו תקציבים בכל נושא ההסעות ולטיפולים פסיכולוגים ואחרים בילדים, "אבל מאז שאנחנו פה המצב רק יותר גרוע, אנחנו מתגעגעים למוצעת חוף עזה, אנחנו מתגעגעים למועצה שבה הדברים התנהלו אחרת לגמרי, איך יתכן שעד כה הילדים לא קיבלו שום עזרה פסיכולוגית או סוציאלית, היכן משרד החינוך? הרי יש פה גן ילדים שפועל, מדוע אף אחד לא בא לפה בכדי לראות מה קורה", ההורים אומרים שימשיכו במחאה עד שתיפתר הבעיה.

 

ראש מועצת חוף אשקלון, שמעון כהן, מסר בתגובה שיקיים בירור מקיף עם האחראים לכל מערך ההסעות: "אנחנו מספקים להם את השירות של ההסעות ואם משהו לא יתקיים באופן תקין, נקיים בירור ונבקש תשובות כדי לדעת מה מתרחש. עם זאת, אני חייב לציין שאנו מעניקים את שירותי ההסעות, פינוי האשפה וכל הטיפול בתנאים הסניטריים באופן וולנטרי ואנחנו לא מחויבים לעשות זאת, לא קיבלנו לכך שום תקציב, אבל התושבים הללו עברו מהלך קשה מאוד. הם נמצאים בתחום המועצה שלנו ושוהים במאהל הזה כבר 95 יום בתנאים מאוד לא קלים, לכן אנחנו מטפלים בהם".

 

ממשרד החינוך נמסר כי מוסדות החינוך במאהל המפונים של אלי סיני לא הוקמו על-ידי משרד החינוך ולא קיבלו את אישורו ולכן למשרד אין כל מנדט להיכנס למאהל ולפקח על המסגרות ועל התלמידים, "לתלמידים הוצע להשתלב במסגרות חינוך אחרות ורשמיות של המשרד הפועלות באזור. במועצת חוף אשקלון תוגברו תקני פסיכולוגים והמועצה אמורה לאייש את המשרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
הפינוי מאלי סיני
צילום: צפריר אביוב
מומלצים