שתף קטע נבחר

נשיא איראן: להעביר את מדינת ישראל לגרמניה

במסיבת עיתונאים בוועידה האיסלמית במכה נתן נשיא איראן שיעור משולב, בהיסטוריה וגיאוגרפיה: הוא טען שמדינות אירופה תמכו בהקמת מדינת ישראל רק משום שחשו אשמה על השואה. "הם סבלו מחוסר צדק באירופה אז מדוע הפלסטינים צריכים לשלם על כך? תנו להם שטח אדמה באירופה ואנו נתמוך בכך ולא נתקוף את ממשלתם"

לנשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, שקרא לא מזמן למחיקתה של ישראל מעל המפה, יש עכשיו רעיון אחר: הוא אומר שיש להעביר את מדינת ישראל ליבשת אירופה אם המערב רוצה לכפר על פשעי השואה.

 

את הרעיון המקורי העלה אחמדי-נג'אד במסיבת עיתונאים במסגרת הוועידה האיסלמית בעיר מכה שבסעודיה, והם צוטטו בסוכנות הידיעות הרשמית "IRNA". הוא טען שמדינות אירופה תמכו בהקמתה של מדינת ישראל במזרח התיכון בשנת 1948 מתוך תחושת אשמה על מה שהתרחש שנים קודם לכן בשואה.

 

"כמה מדינות אירופאיות מתעקשות לטעון שבמהלך מלחמת העולם השנייה, היטלר שרף מיליוני יהודים ושלח אותם למחנות ריכוז. כל היסטוריון, פרשן או מדען שמטיל ספק בכך מושלך לכלא וסופג גינויים", אמר הנשיא האיראני. "אנו איננו מקבלים את הטענה הזו, אבל אם אנו מניחים שהיא אמיתית, השאלה שלנו לאירופים היא - האם הרג של יהודים חפים מפשע על ידי היטלר היא העילה לתמיכה שלהם לכיבוש ירושלים?

 

"אם האירופים הגונים, הם צריכים לתת כמה מהמחוזות שלהם באירופה - בגרמניה או באוסטריה או במדינות אחרות - לציונים כדי שיקימו שם את מדינתם. אם יציעו הצעה שכזו נתמוך בה", אמר אחמדי-נג'אד.

 

"הם סבלו מחוסר צדק באירופה אז מדוע הפלסטינים צריכים לשלם על כך?" הוסיף הנשיא. "אלה שכובשים ושולטים בירושלים, מה המוצא של אביהם?... לרובם אין שורשים בפלסטין אבל הם אוחזים בגורלה של פלסטין בידיהם ומרשים לעצמם להרוג פלסטינים".

 

כשקרא לאחרונה למחיקת ישראל מהמפה, היו שקראו לאו"ם לגרש את איראן ממוסדותיו שכן הדברים עומדים בניגוד לאמנת האו"ם.

 

הפעם היה זה הנשיא האיראני שנסמך על אמנת האו"ם. "האם הזכות להגדרה עצמית אינה עיקרון מרכזי באמנת האו"ם", שאל, "אם כן, מדוע הציונים מונעים את הזכות הזו מהפלסטינים?".

 

שר החוץ של גרמניה פרנק-ולטר שטיינמאייר דחה בתוקף את הדברים. הוא אמר שהצהרות שכאלה מטילות צל כבד על עמדתה של איראן במשא ומתן בנושא הגרעיני. "זה מעיד על רמת הרצינות המועטה או לחילופין רמת הציניות הגבוהה שלאורה מתקיים המשא ומתן", אמר שטיינמאייר.

 

דובר הבית הלבן, סקוט מקללן אמר בתגובה, כי הדברים "רק מדגישים את החשש שלנו בנוגע למשטר באיראן וזוהי רק עוד סיבה מדוע כה חשוב לוודא שלמשטר הזה לא תהיה היכולת לפתח נשק גרעיני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
אחמדי-נג'אד (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים