שתף קטע נבחר

 

אלון פנקס: לאמץ את ההתנתקות כדפוס מדיני

היו"ר עמיר פרץ הכריז שיחתור לחידוש המו"מ עם הפלסטינים, אולם הקונסול הישראלי לשעבר בניו-יורק שמתמודד על מקום ברשימה לכנסת, משמיע קולות אחרים: "כשהפלסטינים יראו שאנחנו רציניים לגבי עוד התנתקות כאסטרטגיה מדינית, זה יאיץ אצלם את הרצון והיכולת לפתוח במשא ומתן"

"על מפלגת העבודה לאמץ במצעה המדיני את ההתנתקות החד צדדית כתוכנית מקיפה לכל היישובים שמזרחית לגדר ההפרדה ומחוץ לגושי ההתנחלויות". כך אמר היום (שבת) קונסול ישראל לשעבר בניו-יורק, אלון פנקס, המתמודד על מקום ברשימת העבודה לכנסת. פנקס הזהיר כי "למפלגת העבודה אסור ללכת שמאלה אל העבר, בניסיון להתחיל מחדש משא ומתן".

 

אם לא לוקחים בחשבון את התמיכה הבלתי מסוייגת שלה בתוכנית ההתנתקות מרצועת עזה, הרי שמפלגת העבודה, באופן מסורתי, תומכת במשא ומתן עם הפלסטינים. גם היושב ראש החדש, ח"כ עמיר פרץ, הולך בכיוון זה ולאחרונה הכריז כי הוא רוצה לפתוח מחדש את המשא ומתן עם הרשות הפלסטינית.

 

אלא שבניגוד ליו"ר, בתוך המפלגה עולים קולות אחרים שקוראים לזנוח את דרך הדיבורים האינסופיים, ולהתחיל להיערך לנסיגות חד צדדיות נוספות, הפעם - מיהודה ושומרון. פנקס, החבר בצוות ההיגוי שמנסח את המצע המדיני של העבודה, אומר כי במקום דיבורים הגיע הזמן שהמפלגה תעבור למעשים.

 

"אני מקווה שזה מה שיהיה במצע של המפלגה", מסביר פנקס ל-ynet את עמדתו. "יש שתי גישות יסוד: אחת שקוראת לחדש את המשא ומתן עם הפלסטינים לקראת הסדר קבע, והגישה השניה - של חד צדדיות. אני לא רואה יכולת להצליח במסגרת מתווה קלינטון, ואי אפשר לנהל באמת משא ומתן עם הרשות הפלסטינית. אני לא רואה את זה קורה בחמש השנים הקרובות, משום שאני לא רואה את אבו מאזן מסוגל לנהל משא ומתן. כשהפלסטינים יראו שאנחנו רציניים לגבי עוד התנתקות כאסטרטגיה מדינית, זה יאיץ אצלם את הרצון והיכולת לפתוח במשא ומתן".

 

פנקס, שהיה יועצם המדיני של אהוד ברק ושמעון פרס, מזהיר כי הרשות הפלסטינית תיחלש לאחר הבחירות בינואר. בנוסף, הוא מזכיר, בעוד פחות משנה, תיכנס גם ארצות הברית לשנת בחירות לנשיאות. "לכן", אומר פנקס, "הדבר הנכון והרציני שישראל צריכה לעשות זה לגבש תוכנית להתנתקות מתואמת, שתקיף בכמה שלבים שמונים אלף מתנחלים ושישים התנחלויות. השיקול הוא דמוגרפי וביטחוני מבחינת קביעת הגבולות". 

 

פנקס, שמציע לקיים עוד שתיים או שלוש התנתקויות חד צדדיות, משוכנע שגם אריק שרון בדרך למהלכים מן הסוג הזה. "אני חושב שראש הממשלה כן יילך להתנתקות חד צדדית נוספת", הוא אומר. "הוא רומז לזה. גם אם זה ייעשה במסגרת של מפת הדרכים, שהיא חלולה מתוכן, תהיה התנתקות. למעשה, צריכה להיות התנתקות, כי אחרת נבזבז זמן".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
פנקס. "מו"מ - לא בחמש השנים הקרובות"
צילום: לע"מ
צילום: רויטרס
פרץ. בתוך המפלגה לא כולם מסכימים איתו
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
התנתקות 2005. בדרך לעוד מהלך חד צדדי?
צילום: איי אף פי
מומלצים