שתף קטע נבחר

 

העבודה מצביעה: מי ירכיב את הרשימה לכנסת?

הוועדה לענייני מפלגה תתכנס מחר כדי לערוך הצבעה מקדימה על שינוי שיטת הפריימריז. מקורבי ברק: אם יוחלט על שינוי השיטה, הוא עשוי לשקול מחדש את התמודדותו לרשימת המפלגה. אחרים טוענים כי שינוי השיטה הוא "נסיון להחליש את פרץ". בן אליעזר: אנשים מאבדים את תחושת הבית במפלגה

"אלה נסיונות לסחוט את עמיר פרץ ולהחליש אותו". כך אומר יו"ר הוועדה לענייני מפלגה בעבודה, שלום שמחון, לקראת ההצבעה מחר על שינוי שיטת הפריימריז. 130 חברי הוועדה יתכנסו כדי להצביע בעד או נגד שינוי השיטה, מבחירה על-ידי עשרות אלפי מתפקדי העבודה ברחבי המדינה, לבחירת הרשימה לכנסת על-ידי ועידת המפלגה בלבד.

 

הכותרת לקראת התכנסות הועדה, כרגיל בתקופה האחרונה, מגיעה מכיוונו של אהוד ברק. מקורביו של ברק מבהירים שאם השיטה תשונה, לברק לא תהיה ברירה אלא לשקול בחיוב את מועמדותו.

 

כזכור, ברק החליט שלא לקחת חלק בפריימריז על מקום ברשימת העבודה לכנסת, בטענה כי אינו יכול להתמודד במסגרת של "מפקד ארגזים ואנוסים", כהגדרתו. לדברי מקורביו של ברק, "הוא לא יוכל להתעלם משינוי שיטת הבחירות, אחרי כל מה שהוא אמר על המפקד. זה ללא ספק ייצור מצב חדש".

 

קבוצה של פעילים צעירים, בהם אורנה אנג'ל, דני כהן, עו"ד שולי אשבול ועו"ד חיים כהן, מובילים כבר חודשים ארוכים מהלך שנועד לשנות את שיטת הבחירות בעבודה. מאחוריהם, כך מעריכים במפלגה, עומדים אהוד ברק ובנימין בן אליעזר, אלא שגם לצעירים יש מה להרוויח ונראה כי הם מאמינים שאם יבוטלו הפריירמיס בקרב המתפקדים, יגדלו סיכוייהם.

 

ביום רביעי אחר הצהריים התכנסה הוועדה לענייני מפלגה כדי לדון בהצעת המתמודדים הצעירים, אולם דיון זה הסתיים בפיצוץ לאחר שיו"ר הוועדה, ח"כ שלום שמחון, סירב לקיים הצבעה על שינוי שיטת הבחירות בפורום המצומצם שנכח בדיון.

 

במהלך הדיון תקף מזכ"ל המפלגה, ח"כ איתן כבל, את מגישי ההצעה, וכינה את התנהלותם "ביזיון". בשיחה עם ynet אמר כבל כי הוא מתכוון לעשות כל מאמץ כדי "למנוע הכנסת שחיתות לתוך מפלגת העבודה".

 

"הסיכויים לשינוי כללי המשחק - דמיוניים"

 

הקלפיות במפלגת העבודה ייפתחו למשך שעתיים, כדי לאפשר לכל חברי הוועדה להצביע. בכל מקרה, החלטת הוועדה טעונה את אישור ועידת המפלגה, שתכונס ב-20 לחודש. הרוב הנדרש בוועידה - חמישים אחוזים, או במספרים: כאלפיים חברים.

 

"נראה לי דמיוני לשנות את כללי המשחק תוך כדי המשחק", אומר שלום שמחון, שמתנגד לשינוי שיטת הבחירות. "אם הרוב יצביע מחר בעד, תהיה רוח גבית חזקה לשינוי השיטה לקראת הוועידה. אני מעריך שיש כאן ניסיון להחליש את עמיר פרץ בכוח. נראה לי שמשהו לא סביר קורה כאן. אלה ניסיונות לסחוט את עמיר, להחליש אותו".

 

בן אליעזר: אני עובד כל הזמן כדי למנוע בריחת פעילים

 

הירידה היחסית של מפלגת העבודה בסקרי סוף השבוע נתנה למבקריו של עמיר פרץ בתוך המפלגה, סיבה להזכיר שאחרי האופוריה הראשונית מגיעה המציאות האפורה. "אני חושב שאנחנו נמצאים בתהליך של נסיגה", אמר אחד מבכירי העבודה. "חוסר הניסיון של פרץ מתחיל לתת את אותותיו. בסקרים פנימיים אני שומע שאנחנו כבר סביב 17 מנדטים וזה רע. זה קורה משום שההתנהלות האישית של פרץ לא תקינה. הוא רץ מוקדם מדי להביא את הכוכבים שלו והרחיק את המפלגה. הוא לא הצליח לעשות את עליית המדרגה ממנהיג מפלגה למנהיג של מדינה. אני מקווה שהוא יעשה את זה".

 

גם ח"כ בנימין בן אליעזר מתח השבת בין השורות ביקורת על פרץ. "אני מאוד מפחד מה-17 בינואר (הפריימריז בעבודה)", אמר בן אליעזר. "אני עובד 24 שעות כדי למנוע בריחה מהמפלגה. נסעתי לצפון רק כדי לבלום בריחה של פעילים, של ראשי רשויות. חלק לא מבוטל מזמני הוא כדי לשכנע ראשי רשויות וראשי ציבורים שאת הבית לא עוזבים. אנשים פתאום מתחילים לאבד את תחושת הבית במפלגה שלנו".

 

בתוך כך נמשך גם בליכוד המאבק הפנימי על הרשימה לכנסת. ביום שני יצביעו חברי מרכז הליכוד על הצעה שקיבלה ועדת החוקה (עוד בראשות צחי הנגבי), להתחיל את ספירת המקומות המשוריינים של המרחבים מן המקום ה-19. את ההצעה מובילים חברי מרכז צעירים, שמבקשים לדחוק את רגליהם של הח"כים המכהנים. בליכוד מעריכים כי ההצעה תזכה לרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עמיר פרץ. המפלגה מתחילה לבעבע
צילום: ירון ברנר
צילום: תומריקו
אהוד ברק. עשוי לחזור ולהתמודד
צילום: תומריקו
צילום: רוני שיצר
שלום שמחון. לא מרוצה מנסיון השינוי
צילום: רוני שיצר
מומלצים