שתף קטע נבחר

בנייה - הסופגנייה של ניו-אורלינס

אחד המאכלים הטעימים ביותר בניו-אורלינס הוא סופגניות שנקראות בנייה, שהיגרו לשם מצרפת. רוני ונציה מסבירה איך מכינים בבית בקלות

בנייה (BEIGNETS) היא סופגנייה קלילה שמקורה בצרפת, שנהוג לאכול בקרנבלים ובחגי מסיכות ותחפושות. הרעיון, לעטוף בבצק כל מיני פירות ואחר כך לטגן בשמן חם, הובא לצרפת ע"י הצלבנים. המתכון פותח לגרסאות אינספור בכל פרובינציה ברחבי צרפת, והדבר זיכה אותו בכינויים שונים. המהגרים הצרפתים הביאו אותו לניו-אורלינס שבארה"ב, שם הפכה הבנייה למאכל מקומי מובהק.

 

הבנייה פריכה וקלילה גם בזכות הבירה, וגם בזכות חלבונים מוקצפים, שמוסיפים ממש לפני הטיגון. הפרי המטוגן בבצק דק וקליל נשאר עסיסי ושומר על טעמו המקורי. אפשר גם לטגן כפות של בצק לבד, ללא פרי, לסופגנייה פריכה וטעימה מאד.

 

החומרים (כ-22 בנייה): 

לתפוחים:

4 תפוחים מזן "גולדן דלישס"

1 כפית מיץ לימון טרי

3 כפות ליקר תפוחים "קלבדוס" (50 מ"ל)

1/4 כוס סוכר

לבצק:

125 גרם קמח (1 כוס קמח פחות 1 כף)

קורט מלח

1 כף שמן צמחי

1 ביצה מוקצפת

100 מ"ל בירה (1/2 כוס בירה פחות 1 כף)

2 חלבונים

2 כפות סוכר

אבקת סוכר - לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מנפים את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן, הביצה וכמחצית מכמות הבירה.
  3. מערבבים בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה ומערבבים.
  4. מכסים ומניחים שעתיים במקרר.
  5. התפוחים: קולפים את התפוחים ומגלענים אותם לכל אורכם (רצוי להשתמש במכשיר מגלען מיוחד לתפוחים).
  6. פורסים את התפוחים לרוחבם, לטבעות בעובי כ-3/4 ס"מ. שמים אותם בקערה בינונית, ומערבבים אותם עם מיץ הלימון. מוסיפים את ליקר ה"קלבדוס" ואת הסוכר, ומשהים בצד במשך 2 שעות לספיגת טעמים.
  7. הטיגון: ממש לפני הטיגון מקציפים את החלבונים בקערת מערבל עד שמתקבל קצף לבן ויציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
  8. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבצק.
  9. מסננים את התפוחים ומייבשים אותם היטב במגבות-נייר (כדי שהבצק יידבק היטב לפרי).
  10. בסיר טיגון עמוק מחממים שמן לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  11. טובלים 5-4 טבעות תפוחים בתוך הבצק, עד שהם מצופים לגמרי בבצק. בעזרת מזלג שמכניסים לתוך החור שבתפוח, מוציאים טבעת אחת בכל פעם, ו"מחזיקים" 2-1 שניות כדי להיפטר מעודפי הבצק. מניחים כל טבעת בעדינות בתוך השמן החם. ממשיכים לטבול ולטגן באותו אופן את שאר התפוחים, בלי לצופף אותם בסיר הטיגון.
  12. מטגנים עד שהטבעות פריכות וזהובות מצד אחד. הופכים בעזרת כף מחוררת, ומטגנים עד שהן זהובות מהצד השני. מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומספיגים על נייר.
  13. ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל הבנייה, ומגישים חם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון זוסמן
התפוח כבר בפנים. בנייה
צילום: דורון זוסמן
מומלצים