שתף קטע נבחר

"למה צריך אכיפה כדי שעובדי קבלן יקבלו שכר?"

בכנס מחאה גדול למען זכויותיהם של עובדי קבלן יצא יו"ר מפלגת העבודה פרץ נגד ניצול עובדים אלה, והבטיח: כאשר אהיה ראש הממשלה, לא יהיה עובד אחד ללא פנסיה. עמותת "מעגלי צדק" שארגנה את הכנס השיקה בו את "התו החינוכי" - נטילת אחריות אישית של ראשי מוסדות חינוך כי עובדי הקבלן לא ינוצלו וייעשקו במוסדותיהם

בימים אלו חוזרת שגרת הפוליטיקה אל סדר היום הישראלי, ואיתה גם העיסוק במערכת הבחירות ובנושא החברתי החם. הערב (שלישי), בעצרת מיוחדת בירושלים, הועלה נושא מצוקתם של עובדי הקבלן בישראל, אשר טוענים לניצול מתמשך על ידי מעבידיהם וחברות כוח האדם.

 

מהכנס, שנערך בחסות עמותת "מעגלי צדק", נשלח מסר לפיו מאות אלפי עובדים בישראל מועסקים, נעשקים ומנוצלים מדי יום "בחסות השתיקה של כולנו".

 

באירוע השתתפו ונשאו דברים אישים מכל קצוות הקשת החברתית, הדתית והפוליטית, ביניהם יו"ר מפלגת העבודה ומועמדה לראשות הממשלה עמיר פרץ, שהציב את הצדק החברתי ואת המאבק בחברות כוח האדם בראש סדר העדיפויות שלו מיד עם היבחרו לתפקיד יו"ר המפלגה.

 

"למה צריך בישראל כל כך הרבה חקיקה ואכיפה, כדי שהעובדים יקבלו את שכרם וזכויותיהם?", אמר פרץ בעצרת. "מדוע העובדה שמישהו לא משלם שכר לא גובלת בעבירה פלילית?". עוד אמר יו"ר מפלגת העבודה כי כאשר ייבחר לראשות הממשלה, לא יהיה מעסיק שלא ישלם שכר ולא יהיה אדם ללא תנאי פנסיה.

 

בנוסף לקחו חלק בעצרת פוליטיקאים, רבנים, אישי רוח ותקשורת דוגמת חבר הכנסת רן כהן, ח"כ זבולון אורלב, ח"כ אפי איתם, הרב יובל שרלו והעיתונאית אורלי וילנאי-פדרבוש. במהלך האירוע סיפרו כמה עובדי קבלן את סיפוריהם האישיים, הכוללים ניצול ועושק.

 

אלפי עובדי קבלן בישראל - בעיקר מאבטחים ופועלי נקיון - טוענים כבר שנים כי זכויותיהם נרמסות וכי הם נאלצים לעבוד שעות נוספות, ללא שכר מינימום וללא תנאים סוציאליים מינימאליים. המעסיק הגדול ביותר של עובדי הקבלן, לדברי העמותה, הן רשויות המדינה עצמן.

 

מסקר של מכון "מותגים" שנערך לקראת הכנס, עולה כי פחות משליש מהישראלים חושבים שבמקום בו הם עובדים, קונים או לומדים, מקבלים עובדי הניקיון והאבטחה את זכויותיהם הבסיסיות במלואן. בנוסף, לדעת מרבית הנשאלים, האחראים העיקריים לכך שמעסיקים מפירים את זכויותיהם של עובדי חברות הקבלן הם המעסיקים עצמם (כ-38 אחוזים) והמדינה (כ-32 אחוזים).

 

עמותת "מעגלי צדק" השיקה במסגרת העצרת את "התו החינוכי" - נטילת אחריות אישית של ראשי מוסדות חינוך, מנהלי בתי ספר,אוניברסיטאות וישיבות, על כך שעובדי הקבלן לא ינוצלו וייעשקו במסגרת עבודתם במקומות אלו. במקביל יחל שיתוף פעולה של העמותה עם בתי עסק ברחבי הארץ העומדים בקריטריונים חברתיים שונים וישאו את התו החברתי, במטרה להבטיח את זכויותיהם של העובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
עמיר פרץ
צילום: איי פי
צילום: אלכס קולומויסקי
אפי איתם
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים