שתף קטע נבחר

פולבורונס - עוגיות חול ספרדיות

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגיות חול מהמטבח הספרדי בטעמי שקדים, קינמון וגרידת לימון - נימוחות, נמסות בפה ועדינות

עוגיות חול ספרדיות טיפוסיות, נימוחות ונמסות בפה, שטעמתי בקונדיטוריה "אסקריבה" הוותיקה והמפורסמת בברצלונה, השייכת למשפחת אסקריבה למעלה ממאה שנה. מקור השם "פולבורונס" מהמילה "פולבו", שפירושה בספרדית אבקה. העוגיות נמכרות ברחבי ספרד בכל קונדיטוריה איכותית. הן כה עדינות, שעוטפים אותן בשני ניירות משי דקיקים הנסגרים בקשר, כמו סוכרייה ענקית. את המתכון המשפחתי קיבלתי מבעל המקום, כריסטיאן אסקריבה.

 

 

המרכיבים (28 עוגיות):

500 גרם קמח

110 גרם אבקת שקדים טחונים

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית קינמון

גרידה מ-1 לימון

225 מ"ל שמן (רצוי "מזולה")

אבקת סוכר, לקישוט

הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור (טורבו) לחום בינוני (175 מעלות).
  2. שמים את הקמח בשכבה אחידה בגובה 1-2 ס"מ בתבנית שטוחה בגודל 28 על 38 ס"מ עם דפנות גבוהות, ואופים 15-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם בכף עץ, עד שהקמח קלוי מעט ובצבע שנהב בהיר מאוד (צריך לאפות תוך השגחה, כי הקמח נשרף מהר). מצננים בתבנית על רשת.
  3. במיכל מעבד מזון שמים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר והקינמון, ומעבדים לאבקה דקה ואחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים, עד שהתערובת הופכת לאבקה עדינה ואחידה וכל הגושים נעלמים. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים. מוסיפים את השמן ומעבדים בקצרה, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  4. בינתיים מורידים את טמפרטורת התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
  5. מעל למשטח עבודה (לא מקומח) מהדקים ומאחדים את גושי הבצק בידיים ומרדדים לעובי 2 ס"מ (הבצק ייראה סדוק). בעזרת חותכן עגול בקוטר 4.5 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. בעזרת מרית מתכת מעבירים אותם בזהירות לתבנית האפייה עם מרווחים של 3 ס"מ ביניהם.
  6. אופים כ-18 דקות עד שהעוגיות נראות יבשות מעט מלמעלה ובתחתית. פניהן ייראו בהירות ומעט סדוקות (העוגיות עדינות ומתפוררות. יש לטפל בהן בזהירות). מצננים בתבנית על רשת צינון מלא. בוזקים אבקת סוכר מעל. מעבירים בזהירות בעזרת מרית מתכת לקופסה אטומה בשכבה אחת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איכותיות ועדינות. פולבורונס
צילום: רונן מנגן
מומלצים