שתף קטע נבחר

גילרמן: "ציר הטרור יביא למלחה"ע הראשונה של המאה"

שגריר ישראל באו"ם נאם במועצת הביטחון והציג תחזית קודרת בנוגע לציר שבין טהרן-דמשק לבין תנועת החמאס, אותו כינה "המגיפה החדשה". הזהיר: "אם נתעלם מהאיום המיידי, ציר הטרור עלול להיות הזרע למלחמת העולם הראשונה של המאה ה-21". בשיחה עם כתבים במטוסו, חזר הנשיא בוש על עמדתו: "לא ניתן מימון לרשות בהנהגת החמאס". מחלקת המדינה הביעה הבנה להקפאת הכספים מצד ישראל

שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, תקף אמש (יום ג') במילים חריפות את הציר איראן-סוריה-ארגון החמאס, והגדיר אותו כ"מגיפה החדשה", המניחה את "השורשים למלחמת העולם הראשונה במאה ה-21".

 

ביקור החמאס באיראן:

 

בהופעה בפני במועצת הביטחון של האו"ם הזהיר גילרמן מפני היווצרות של משולש טרור חדש. הרקע לשיחות במועצת הביטחון היה דיון רבע שנתי של המועצה בנושא הטרור העולמי. "תארו לעצמכם את אל קעידה או פק"ק (ארגון המורדים הכורדי - יב"ח) מועמדים לבחירה?", אמר השגריר באו"ם לנציגי המדינות החברות במועצת הביטחון. "דמוקרטיה של רודן היא מראית עין מסוכנת".

 

שגריר ישראל ניצל את הדיון כדי להתריע על כניסת החמאס לזירה הפוליטית. "העולם עד ליצירה של ברית חדשה, של ציר טרור איראן, סוריה והחמאס", הזהיר - וסיפר על ביקור ראשי החמאס בטהרן ועל פגישת נשיאי איראן וסוריה בדמשק, שמייד אחריה בא מפגש נשיא איראן עם ראשי ארגוני הטרור.

 

"ציר הטרור החדש הזה גורם לאיום גדול על יציבות האיזור והעולם, והוא המרשם למגיפה העולמית הגרועה ביותר", הוסיף. "אם נתעלם מהאיום המיידי, ציר הטרור עלול להיות הזרע למלחמת העולם הראשונה של המאה ה-21".

 

שגריר ישראל קרא לקהילה הבינלאומית "לקחת ברצינות את המאמץ המשותף של איראן, סוריה והחמאס ולפעול בנחישות למנוע מאיראן, משטר קיצוני ומסוכן התומך במשטרי טרור, רכישה של יכולת וידע לפתח נשק גרעיני".

 

בנאומו הזהיר שגריר ישראל שהבחירות ברשות הפלסטינית אינן יכולות לטייח את האופי הקיצוני של המפלגה השלטת החדשה, חמאס. הוא הזמין את חברי מועצת הביטחון לקרוא את האמנה של החמאס ובה הקריאה להרג יהודים וחיסול ישראל.

 

 לא רק גילרמן עוסק חמאס. גם מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, יצאה למזרח התיכון כדי להפציר בסעודיה ובמצרים ללחוץ על חמאס להכיר בישראל.

 

רייס, שהחלה את מסעה בקהיר, תבקש מהמצרים ומהסעודים לסייע במצור הכלכלי על הרשות אם חמאס יבחר שלא למתן את צעדיו. כבר בשבוע שעבר אמרה רייס לעיתונאים ערבים בוושינגטון כי "על כל מדינה ששוקלת לממן ממשלה בראשות החמאס לחשוב על ההשלכות של צעד שכזה על המזרח התיכון ועל תהליך השלום".

 

בוש: לא נממן את הרשות

 

הנשיא בוש חזר אמש על עמדתו, כי ארה"ב לא תממן כלכלית את הרשות הפלסטינית כל עוד החמאס לא יכיר בזכות הקיום של ישראל. בשיחה עם כתבים במטוס "חיל האוויר מספר 1", נשאל בוש על החלטת ממשלת ישראל שלא להעביר לפלסטינים את כספי המסים.

 

בוש סירב להתייחס למהלכי ישראל והסביר מדוע ארה"ב אינה יכולה להעביר סיוע לפלסטינים: "כל עוד החמאס לא יכיר בזכות ישראל להתקיים, אין לנו פרטנר לשלום ולכן אנחנו לא יכולים לממן ממשלה שהיא לא פרטנר לשלום".

 

בוש שב ושיבח את חשיבות הבחירות והזכיר כי הוא עצמו היה זה שתמך בכך שהבחירות לפרלמנט הפלסטיני יתקיימו במועדן, "אבל בחירות הן הצעד הראשון להתפתחות דמוקרטיה אמיתית".

 

עכשיו, מסביר הנשיא בוש, "המפלגה שנבחרה מודיעה שהיא בעד הרס ישראל. המדיניות שלנו היא שתי מדינות שחיות בשלום זו לצד זו בשלום", אבל לדבריו "קשה להשיג זאת כאשר היעד של המדינה שלך היא להרוס את אחת המדינות. לכן המדיניות שלי בעינה עומדת כפי שהודעתי לאחר הבחירה של החמאס".

 

גם מחלקת המדינה האמריקנית הביעה הבנה לגבי החלטת ישראל להפסיק את העברת כספי המסים לרשות הפלסטינית. "עמדת ארה"ב היא שזו החלטה ריבונית של ממשלת ישראל. אני מזכיר כי ממשלת ישראל אמרה גם כי היא מודעת לצרכים ההומניטרים של העם הפלסטיני ותפעל כשהדאגה הזו בלבה". אמר סגן דובר מחלקת המדינה, אדם אראלי. הוא הוסיף כי "המטרה של כולנו היא לתמור העם הפלסטיני אבל לא לתמוך בארגון טרור. זה מה שמדריך אותנו בתהליך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
המגיפה החדשה. גילרמן
צילום: איי פי
צילום: איי פי
ציר הטרור. משעל באיראן
צילום: איי פי
מומלצים