שתף קטע נבחר

יפן: 20 שנות מאסר לראש הארגון שביצע פיגוע בנתב"ג

עונש של 20 שנות מאסר נגזר על מייסדת ארגון "הצבא האדום היפני", פוסקו שיגנובו. הארגון היה מעורב בין היתר במתקפת הטרור בנתב"ג ב-1972. שיגנובו הורשעה בחטיפה ובניסיון רצח בהתקפה בשנת 1974 בהולנד על שגרירות צרפת

בית משפט בטוקיו גזר הלילה (יום ה') 20 שנות מאסר על מנהיגת ומייסדת ארגון הטרור "הצבא האדום היפני", פוסקו שיגנובו. הארגון, שנוסד בשנות ה-60 המאוחרות, היה מעורב בין היתר במתקפת הטרור בנמל תעופה בן-גוריון בשנת 1972, שבה נרצחו 24 בני אדם. 

 

שיגנובו הורשעה בחטיפה ובניסיון רצח בהתקפה על שגרירות צרפת בהאג שבהולנד בשנת 1974. סוכנות הידיעות היפנית "קיודו" דיווחה כי שיגנובו נעצרה במערב יפן בנובמבר 2000 בתום מצוד שנמשך 25 שנים. שיגנובו הורשעה גם בהפרת חוק הדרכונים. במהלך משפטה היא כפרה באישומי החטיפה והרצח.

 

הצבא האדום היפני, ארגון שמאל קיצוני שתמך וסייע לארגוני טרור פלסטינים, נוסד על-ידי שיגנובו וג'ונזו אקודאירה בשנת 1971. הארגון קיבל אחריות למספר פיגועי טרור בינלאומיים במהלך שנות השבעים. שיגנובו נחשבה ל"מוח" שמאחורי הטבח בנמל התעופה בלוד, בו נרצחו שלושה ישראלים ב-30.5.1972. נוסעי אייר פראנס שנחתו בנמל התעופה ב-22:20, המתינו למזוודותיהם  כשאחד מהמחבלים שניצב במקום פתח את תיקו ושלף ממנו רובה קלאצ'ניקוב. הוא פתח בירי לעבר הקהל. במקביל החלו חבריו להשליך רימונים על הנוסעים והדיילים במקום. קוזו אקומוטו, בכיר המחבלים שביצעו את הפיגוע, נכלא בישראל ושוחרר מאוחר יותר בעסקת ג'יבריל. בין ההרוגים בחילופי האש היה גם בעלה של שיגנובו.

 

הארגון היה מעורב גם בהשתלטות על קונסוליית ארצות הברית בקואלה לומפור שבמלזיה בשנת 1975.

 

לאחר מעצרה, בשנת 2001, שיגנובו פרסמה הודעה מכלאה, בה קראה לארגון הצבא האדום היפני להתפרק. סוכנות השיטור הלאומית של יפן מסרה כי עדיין מתנהל מצוד אחר שבעה מחברי הארגון. חבר בכיר אחר בארגון מרצה עונש של מאסר עולם ומשפטו של בכיר אחר טרם נפתח.

 

בתוך כך, השבוע קבעו פסיכיאטרים כי שוקו אסהרה, שהיה מעורב במתקפת גז העצבים ברכבת התחתית של טוקיו בשנת 1995, כשיר לעמוד לדין. אסהרה, מנהיג כת "האמת הצרופה", נידון למוות לאחר שהורשע בתקיפה שהביאה למותם של

12 בני אדם. עורכי דינו עירערו על פסק הדין בטענה כי אסהרה אינו שפוי. הם אמרו שאסהרה, בן 50 כיום, כי הוא אינו מדבר כלל ולא מסוגל אפילו ליצור קשר עין עם הסובבים אותו. ואולם על פי קביעת הפסיכיאטרים, למרות מצבו הנפשי הקשה בשל המעצר הממושך, אסהרה מסוגל לעמוד לדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים