שתף קטע נבחר
 

בני סיידא מגיש: תבשיל קדירה בולגרי

בני סיידא מכין תבשיל קדירה כפרי בנוסח בולגרי עם המון ירקות ורוטב עשיר, סמיך ומרוכז על בסיס יין אדום. כל מה שנשאר זה להגיש בצד לחם טרי עם קרום מתפצפץ, לטבול ברוטב ולהאנח מתענוג

  • צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

קדירת בקר, ירקות ויין אדום בנוסח בולגרי

המרכיבים:

1/3 כוס שמן זית

1 ק"ג בשר בקר (שייטל, שריר) חתוך לקוביות

1 בצל גדול קצוץ גס

4 שיני שום

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לטבעות

2 עגבניות קצוצות

מלח, פלפל שחור טחון טרי

1 כוס מרק עוף צח

1/2 1 כוסות יין אדום יבש

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול וכבד מחממים את השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים לסיר את הגמבה, הפלפל והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מזהיבים. 
  3. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות.
  4. מוסיפים את המרק והיין ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה ביותר 3-4 שעות עד שהרוטב סמיך.
  5. לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים עם לחם טרי לטבילה ברוטב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילוםף שי רוזנצוויג
בישול איטי ויסודי. קדירת בקר בולגרית
צילוםף שי רוזנצוויג
מומלצים