שתף קטע נבחר

 

מדפסות הלייזר המומלצות

טכנולוגיית הלייזר כבר מזמן איננה נחלתם הבלעדית של ארגונים גדולים ובתי עסק. חלק מהדגמים החדשים כבר עולים רק כמה מאות שקלים, תופסים מעט מקום ומתאימים לצרכים של משתמשים ביתיים ומשרדים קטנים. לקחנו חצי תריסר דגמים כאלה לבדיקה

האם מדפסת לייזר בסיסית מיועדת עבורכם? אם השימוש העיקרי שלכם הוא הדפסת טקסט - אז התשובה היא חיובית. מדפסת לייזר היא הפתרון האמין, המהיר, הנוח והמשתלם ביותר. במדריך הקנייה המצורף אנו מסבירים את ההיגיון ואת השיקולים לבחירה במדפסת כזו. בכתבה זו בחרנו להציג לכם שישה דגמים המשווקים בארץ, כולם יתאימו לתקציב קטן ולמסמכים גדולים.

 

בדירוג המוצרים נתנו משקל משני לנתונים מסורתיים כמו קצבי הדפסה, רזולוציות או התאמה לעומסים גבוהים. אנחנו מניחים שבסביבה הביתית ובשימוש אישי בעסק ביתי או במשרד קטן, חשובים לא פחות היבטים שקשורים לנוחות תפעול, ההוצאה השוטפת על חומרים מתכלים, וגם גורמים "סביבתיים" כמו נפח המדפסת והרעש שהיא מפיקה. אבל כפי שתוכלו להבין, לעיתים קרובות דגם שיתאים לאחרים לא יתאים לכם, וניסינו להתייחס גם למידת ההתאמה של כל אחד מהדגמים למשתמשים ושימושים שונים.

 

Brother HL-2030 - זולה, בסיסית וחסכונית

 

זה הדגם הבסיסי והזול ביותר בסדרת HL של Brother, ולמעשה, מדובר במדפסת הלייזר הזולה ביותר שאפשר להשיג היום בארץ. המחיר המומלץ לצרכן הוא 499 ש"ח, ובחלק מנקודות המכירה תמצאו אותה אפילו בפחות. אם אתם רוצים את "הדבר האמיתי" קוראים לו HL-2070N. על הדגם ההוא תשלמו אמנם פי שניים, אבל תקבלו אותו עם זיכרון בנפח 16MB, מהירות הדפסה של 20ppm, וחיבור אלחוטי.

 

HL-2030 היא האחות הקטנה, שמתאימה למי שרוצה להדפיס פחות ולשלם פחות. מותקנים בה רק 8MB זיכרון, ומהירות ההדפסה שלה היא "רק" 16ppm. מגש הנייר העיקרי שלה מספיק ל-250 דפים ויש לה גם חריץ להזנה ידנית של דפים בודדים (מתאים לדפים עבים או לנייר עם לוגו).

 

זו מדפסת נעימה למראה, שניכר שיוצרה בסטנדרטים דומים לדגמים היקרים יותר של החברה.

 

דרייבר ההדפסה הוא מהיותר מתוחכמים, כולל כמה אפשרויות ייחודיות ובעיקר: נוח להתמצאות ולשליטה. היא גם תומכת בעבודה בסביבות Mac ולינוקס. מצד שני, זהו דגם רועש במקצת, ובניגוד לתכנון המצויין של מנגנון הזנת הנייר העיקרי, חריץ ההזנה הידני והדלת של פתח מסילת הטונר מרגישים קצת רופפים.

 

שימוש בטונר המקורי של Brother, שנמכר תמורת 350 ש"ח (עד 2,500 דפים), יתאים אם אתם מדפיסים מעט יחסית.

 

אם תבחרו, לעומת זאת, להשתמש בטונר תואם, תגלו שהוא משווק במחירים שהחל מ-230 ש"ח, והופך את הדגם הזה לחסכוני ביותר בשטח.

 

ציון:

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet.

 

לחצו כאן למפרט מלא באתר היצרן.

 

HP LaserJet 1020  - סופר קומפקטית

 

הדגם הזה, מחליף את HP LaserJet 1010 שבשנתיים האחרונות סימנה את "רמת הכניסה" של HP לתחום הלייזר. הוא משלים רפרטואר שכולל גם את הדגמים 1012, 1015 ו-1150 שכולם יקרים ומעט מתוחכמים יותר, אבל בסך-הכל מבוססים על טכנולוגיה כמעט זהה.

 

דגם 1020 מביא איתו שלושה חידושים: טכנולוגיית הדפסה משודרגת שמדמה 1200dpi בהדפסות גרפיות, שבב במהירות כפולה, ו-2MB זיכרון בלבד (במקום 8MB בדגם הקודם) שממצבים אותו כדגם בסיסי שמתאים להדפסה שוטפת של מסמכים קטנים ופחות להדפסות כבדות. היא גם מציגה מהירות משופרת (14 עמודים לדקה במקום 12), ויכולת טובה בהדפסת תרשימים.

 

החיסרון העיקרי היא העלות הגבוהה יחסית להדפסת דף. הטונר המקורי (Q2612), הזהה לזה המשמש בשאר דגמי 101x עולה 350 ש"ח ומספיק ל-2000 דפים, כלומר כ-18 אגורות לדף שזה לא מעט. מניסיוננו, הקיבולת המעשית מעט גבוהה מהמוצהר, ובכל מקרה אפשר למצוא טונרים תואמים שמחירם החל מ-230 שקלים והקיבולת שלהם מגיעה ל-2500 דף. הם עושים עבודה טובה לא פחות ומורידים את עלות הדף לכ-10 אגורות לדף בלבד.

 

זה לא הדגם הכי זול בשוק (המחיר נע סביב 700 שקלים), ולא החסכוני ביותר. אבל זו מדפסת קטנטנה שתתאים היטב לשימושים האופייניים לעסק הביתי או למשרד קטן, והיא מצויינת כמדפסת אישית - שקטה, זריזה, ומפיקה פלט איכותי. היא גם אחת ממדפסות הלייזר היחידות שמגיעה עם מחסנית טונר מלאה, ובשימוש ביתי אופייני היא תהיה כלכלית בסך-הכל.

 

ציון:

 

לחצו כאן מפרט מלא באתר היצרן

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

Xerox Phaser 3122  - מרשימה אך מרעישה

 

Xerox היא מהחברות הבולטות בשוק מדפסות הלייזר הזולות. דגמי Phaser 311x הם מהזולים והנפוצים בשוק הישראלי, והניסיון שלנו איתם בעבר היה טוב. דגם 3122 שייך לקו חדש יותר, והוא מהיר, גדול, ובעיקר רועש יותר - גם מהדגמים הזולים של Xerox וגם מהדגמים האחרים בסקירה הזו, גם בזמן הדפסה וגם במצב Standby. זה החיסרון הגדול שלו בעינינו.

 

מלבד מגרעה זו, ברוב הקטגוריות האחרות מדובר במדפסת די מרשימה. במבחנים שלנו היא הגיעה לקצב פחות או יותר יציב של 19 עמודים לדקה, ואיכות הפלט הייתה מצויינת. היא קצת מסורבלת, בין השאר בגלל מנגנון הזנת הנייר המתוחכם, ומגש הפלט הרחב, שהוא עצמו נוח בסך-הכל.

 

דרייבר ההדפסה מציע אפשרויות רבות, כולל הדפסות דופלקס, כרזה, חוברת, סיבוב מדוייק (0-360 מעלות), שליטה על בהירות, סימני מים והדפסת שכבות, הקטנה הגדלה 25-400%. גם אפשרויות השליטה שלה בעזרת הפאנל החיצוני רבות להפתיע, למרות שהוא כולל שתי נוריות וכפתור אחד בלבד. משלימה את התמונה עלות ההדפסה הנמוכה: 9-12 אגורות לדף בהתאם לטונר (מקורי או תחליפי) היא אחת הנמוכות.

 

בהשוואה לדגמים משרדיים רגילים זו מדפסת נוחה וקטנה יחסית, שמתאימה לעומסי עבודה גבוהים. לשימוש ביתי היא פחות מתאימה (לצורך הזה Xerox מציעה דגמים אטרקטיביים יותר, כמו Xerox Phaser 3120), ובמחיר שוק שמתחיל באזור ה-680 שקלים יש אפשרויות מוצלחות יותר. היא יכולה להתאים מאד למשרד קטן, בתנאי שאתם לא אלה שתצטרכו לשבת לידה.

 

ציון:

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

Lexmark E232  - חזקה על הנייר

 

על הנייר זו נראית כמו עיסקה שלא תאומן: אחת המדפסות הכי זולות בשוק (אפשר למצוא אותה בפחות מ-500 שקלים),

ובכל זאת - בעלת המפרט הטכני הכי מרשים, מכל כיוון שמסתכלים עליו.

 

היא מציעה פחות או יותר את כל התכונות שקיימות בשאר הדגמים בסקירה, אבל מגיעה עם 16MB זיכרון (ניתן להרחבה עד 80MB), ומסוגלת לקצב הדפסה של 22 דפים לדקה ורזולוציה מקסימלית של 2400dpi. אפשר גם להוסיף לה מגש נייר אחורי, שיגדיל את הקיבולת מ-250 ל-850 דפים.

 

ממש טוב מכדי שאפשר יהיה להאמין, ואכן, כשמתעמקים בפרטים מגלים מגלים שיש לה כמה חסרונות שמאזנים את התמונה. זו מדפסת גדולה, כבדה ורועשת, שיותר מהכל נותנת תחושה של דגם מחלקתי שנעטף באריזה קצת יותר אופנתית.

 

רזולוציית ההדפסה האמיתית היא 600dpi. הרזולוציה הגבוהה יותר מושגת באמצעות אינטרפולציה, שנתמכת גם בדגמים אחרים ולא תמיד מספקת תוצאות טובות מספיק. איכות הפלט של הדגם הזה, לרוב סבירה עד טובה, אבל בחלק מההדפסות היא פחות טובה ממה שמציעים דגמים אחרים בסקירה. ל-22 דפים לדקה היא לא מגיעה. 19 עמודים הם המקסימום שהצלחנו להוציא ממנה - לא שזה רע.

 

E232 הוא דגם וותיק יחסית שהיה חדשני כשהוצג, ומאז הוזל מאד ולכן הוא מתאים גם לתקציב ביתי. יש לו כמה יתרונות שיקסמו לחלק מהאנשים, כמו תמיכה בסביבות הפעלה רבות (כולל Mac OS ו-11 גירסאות של Unix ולינוקס), התאמה לעומס עבודה של עשרת-אלפים דפים לחודש ויותר, והממשק הפיזי המתוחכם שכולל מבחר כפתורים ונוריות חיווי. את הדרייבר אהבנו קצת פחות, ומצאנו שחסרות בו הרבה אפשרויות.

 

אם אתם מחפשים מדפסת משפחתית, שתנוח רחוק מכם ותשרת מספר מחשבים שמריצים מערכות הפעלה שונות, אז זו אופציה מעניינת. לא חסכונית במיוחד, מכל מקום - המדפסת עצמה זולה, אבל העלות להדפסת דף היא כ-16 אגורות.

 

בקרוב תחליף לקסמרק את המדפסת הזו בדגם משופר, שנראה בשלב זה מבטיח יותר. אם אתם לא ממהרים לקנות, הקפידו לעקוב, כי למרות הכל החברה הזו יכולה, כשהיא רוצה, להיות תחרותית בביצועים ובמחיר גם בתחום הלייזר.

 

ציון:

 

לחצו כאן למפרט מלא באתר היצרן.

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

OkiData OKI B4100 - מקצועית ומשתלמת

 

היא אינה מהמדפסות הזולות בסקירה (מחיר השוק הוא כ-770 שקלים), וגם הנפח שלה לא קטן - שילוב שהופך אותה בחירה לא אינטואיטיבית כמדפסת ביתית או אישית. למעשה, OKI B4100 שונה משאר המדפסות שבסקירה כמעט מכל בחינה - החל מהטכנולוגיה הבסיסית והעיצוב החיצוני והפנימי שלה, ועד לערוצי ההפצה בהם היא משווקת.

 

המפיצה, שר אלקטרוניקה, בדיוק כמו OkiData היצרנית, רגילה לפנות לשוק הארגוני. שלא במפתיע, B4100 מתגלה כמוצר שעומד בסטנדרטים אחרים - החל ממהירות ההדפסה הגבוהה (18 עמודים לדקה, ואפילו קצת יותר), דרך האריזה והתיעוד המוקפדים, ועד לעומס העבודה החודשי הפוטנציאלי: עד 15 אלף עמודים. והכי חשוב: היא מגיעה עם אחריות לשלוש שנים.

 

המדפסת מסופקת עם "חצי מחסנית", שיטה שאנחנו לא כל-כך אוהבים. אבל לאורך זמן, העלות להדפסת דף תהיה כ-10-11 אגורות, וזה טוב. B4100 מגיעה עם מגש נייר פנימי ל-250 דפים, מגש נשלף להזנה ידנית, ושני מגשי פלט עם החלפה אוטומטית (כשסוגרים אחד הפלט מועבר אוטומטית לשני). זהו דגם חסר חן, אבל אמין מאד, בעל יכולות מרשימות, דרייבר הדפסה חזק ויתרון מוצק בכל חישוב כלכלי.

 

ציון:

 

לחצו כאן למפרט מלא באתר היצרן.

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet.

 

Canon LBP3000 - מן המכבש

 

זהו דגם חדש ששיווקו בארץ החל ממש בשעת כתיבת שורות אלה. לעת עתה, המחיר המומלץ לצרכן הוא 785 שקלים, ומחיר הטונר המקורי 430 שקלים ל-2500 דף. שילוב שהופך אותו לאחד היקרים והפחות משתלמים בקטגוריה.

 

הניסיון מלמד שדברים כאלה משתנים. קודם כל, כי המחיר המומלץ תמיד גבוה מאשר בערוצי ההפצה הקטנים, וכי טונר מקורי יקר הוא הזדמנות עסקית למשווקי הטונרים התחליפיים. אם השיקול הכספי הוא העיקר - אנחנו מציעים לעקוב. אם השיקול האסתטי עומד אצלכם במקום הראשון, לעומת זאת, אז אפשר לקבוע כבר עכשיו: זוהי המדפסת הכי יפה בסקירה.

 

בתכונות הטכניות שלה היא לא מתבלטת יותר מדי. LBP3000 היא מדפסת קצת גדולה שמגיעה עם זיכרון קטן בנפח 2MB, ומנגנון דחיסה ייחודי שמאפשר לה להתמודד עם הדפסות שבדרך-כלל דורשות נפח גדול יותר. עד כמה שיכולנו לקבוע, הטריק הזה גם לא פוגע בביצועי ההדפסה, שבטקסט רגיל מגיעים ל-14 העמודים לדקה עליהם Canon מצהירה.

 

בשאר האספקטים של הביצועים, איכות הפלט והרעש שהיא מייצרת, LBP3000 ניצבת במקום טוב באמצע. יש לה יתרון בדמות התמיכה בכרטיס רשת (אופציונלי), והנתון הרשמי שמבטיח התאמה לעומס עבודה חודשי של 10,000 דף ממצב אותה כדגם מעט יותר עמיד שמתאים גם למשרד קטן ולא רק לשימוש ביתי.

 

אהבנו מאד את הדרייבר ומנהל ההדפסה, קצת בגלל הגימיק של האפקטים הקוליים שדי קנה אותנו, אבל בעיקר בגלל הממשק הנוח. חסרו לנו כמה אפשרויות שקיימות בדגמים האחרים, כמו הדפסת סימני מים, או גישה נוחה לנתוני הרזולוציה והבהירות של הפלט, אבל בסך-הכל רוב הדברים שם - דווקא יש יתרון באופן הארגון של הממשק למשתמשים לא מקצועיים.

 

מגש הנייר העיקרי הוא חיצוני ובעל קיבולת של 150 דפים. מנגנון ההזנה שלו, כמו גם חריץ ההזנה לדפים בודדים ומסילת הטונר, מעוצבים מצויין. בסך-הכל, LBP3000 מרגישה כמו דגם נוח ונעים לשימוש, אמין ואיכותי. קחו אותה בחשבון.

 

ציון:

 

לחצו כאן למפרט מלא באתר היצרן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים