שתף קטע נבחר

 

בג"ץ דחה הדרישה להדחת הנגבי: "יבחן הציבור"

"זו ממשלת מעבר ותקופה רגישה מבחינה פוליטית ועל בית המשפט לנהוג בה באיפוק ובריסון", נימקו השופטים את החלטתם לאפשר את המשך הכהונה, כל עוד לא הוגש כתב אישום. הם מתחו ביקורת על מזוז, שהכריז על כוונתו להעמיד את הנגבי לדין עוד בטרם השימוע, והוסיפו: "במסגרת הבחירות, תעמוד החלטת אולמרט שלא להעבירו מכהונתו למבחן הציבור". ח"כ אריאל: "בג"ץ הכשיר את השחיתות ונהג באי-שוויון - את פינוי עמונה אישרו בתקופה רגישה של ערב בחירות"

צחי הנגבי יכול להמשיך ולכהן כשר, למרות כתב האישום המתגבש נגדו בפרשת המינויים הפוליטיים. כך פסק הבוקר (יום ב') בג"ץ, שדחה את עתירת התנועה לאיכות השלטון נגד המשך כהונתו של הנגבי כשר ללא תיק. את ההחלטה קיבלו פה אחד השופטים אליעזר ריבלין, אילה פורקצ'יה ואדמונד לוי, שקבעו כי כל עוד לא נערך לשר שימוע, וכתב האישום לא הוגש - ממלא-מקום רה"מ אינו מחויב לפטרו.

 

"השר הנגבי מכהן בממשלת מעבר, שימיה ספורים", מנמקים השופטים. "בקרוב תתקיימנה בחירות וכהונת השר הנגבי תסתיים מאליה. זו תקופה רגישה מבחינה פוליטית, ועל בית המשפט לנהוג בה באיפוק ובריסון. במסגרת הבחירות תעמוד החלטת ממלא-מקום ראש הממשלה שלא להעביר את השר הנגבי מכהונתו למבחן הציבור".

 

בג"ץ גם מתח ביקורת על היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שהכריז על כוונתו להגיש כתב אישום נגד הנגבי בטרם ערך לו שימוע. "ראוי לשקול אפשרות להקדים את מועד השימוע או להימנע בעתיד מהצהרה להגיש כתב אישום טרם שימוע ובכפוף לשימוע, ולבכר תחת זאת החלטה על הגשת כתב אישום לאחר שימוע. כך ניתן יהיה להימנע מהכרזה שיש לה לעתים קרובות תוצאות קשות".  

 

כבר בדיון שנערך בנושא בשבוע שעבר, הביעו השופטים חוסר נכונות לקבל את דרישת התנועה לאיכות השלטון בטרם נערך להנגבי השימוע - והדבר יקרה רק בעוד כשלושה חודשים. "הציבור יכול לבוא ולומר, 'עם כל הכבוד ליועץ המשפטי לממשלה, שעדיין לא החליט סופית, אנחנו מחליטים'. למה שאנחנו השופטים נקדים את הציבור בעניין הזה? בעוד שלושה שבועות, יגיד הציבור את דברו", העיר השופט אליעזר ריבלין. 


"יבחן הציבור". צילום: גיל יוחנן

 

פרשת המינויים הפוליטיים של צחי הנגבי במשרד לאיכות הסביבה נחשפה בדו"ח מבקר המדינה הקודם, אליעזר גולדברג, ובעקבותיה הוא עזב את המשרד לביטחון פנים - אך נותר שר ללא תיק. בתום חקירה שהתנהלה בנושא החליט היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להגיש נגדו כתב אישום - זאת בכפוף לשימוע. עקב כך הגישה התנועה לאיכות השלטון עתירה לבג"ץ, בדרישה להורות לממלא-מקום ראש הממשלה לפטרו כבר כעת. 

 

בחוות דעת שהגיש מזוז לבג"ץ, לקראת הדיון בעתירה, הוא הבהיר כי כל עוד לא הוחלט סופית על הגשת כתב אישום, הרי

 שאין חובה משפטית להדיח את הנגבי. עם זאת, ציין מזוז כי "מן הראוי" שהנגבי ייטול אחריות אישית כבר כעת ויתפטר מיוזמתו. הנגבי מצידו קבל במספר הזדמנויות על כך שהיועץ המשפטי "חורץ את דינו מראש", והבהיר כי אין בכוונתו להתפטר כל עוד לא הוגש נגדו כתב אישום בפועל, כשהוא מזכיר את פרשת "דרך צלחה" - גם אז התקבלה המלצה להעמידו לדין, אולם בשימוע שנערך לו הוחלט שלא לעשות כן.

 

ח"כ אורי אריאל (איחוד לאומי-מפד"ל) הזדרז לגנות את בג"ץ בעקבות דחיית העתירה. "בג"ץ הכשיר היום את השחיתות", האשים. "השופטים טענו שזו תקופה רגישה של ערב בחירות ויש לנהוג באיפוק וריסון - אם כך, מדוע בעמונה לא גילה בג"ץ רגישות זו ואיפשר מהלך שנוי במחלוקת לפני בחירות? יש כאן צביעות וחוסר שוויון". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
נשאר: צחי הנגבי
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
עו"ד ברק כלב מהעותרים ועו"ד גרשון גונטובסקי מטעם הנגבי
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
ביקורת מבג"ץ: מזוז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים