שתף קטע נבחר

קמפוס ת"א בחר מרצ; הסטודנטים נשארו בכיתות

שמונה ימים לפני הבחירות והסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב אדישים. רק מקצתם ויתרו על ההרצאה ובאו לשמוע את המועמדים לכנסת, רק 344 הצביעו. הפוליטיקאים נעלבו ושבו על עקבותיהם. יצחק אהרונוביץ' מ"ישראל ביתנו": "לא מופיע בפני כיכר ריקה". אחד הסטודנטים הבטיח להם: "בבחירות אני אהיה בחוף הים". התוצאות הפתיעו: מרצ סחפה עם 30 מנדטים, העבודה אחריה עם 29, וקדימה עם 17. רק 3 מנדטים לליכוד

פליירים, שלטים, צמר גפן מתוק, כדורים פורחים ומועמדים לכנסת- כל אלה מילאו היום (ב') את רחבת אוניברסיטת תל אביב - הכול היה שם חוץ מסטודנטים. כל המאמצים של אגודת הסטודנטים להוציא את הסטודנטים מהאדישות לא הצליחו. הסטודנטים המעטים שבחרו להגיע להפנינג, התבקשו להצביע בקלפי שהוצבה בקמפוס.

 

התוצאות - מפתיעות במיוחד. 344 סטודנטים בלבד הצביעו, והעניקו ניצחון סוחף ומנותק מהסקרים למרצ, עם 30 מנדטים. אחריה העבודה, עם 29 מנדטים. קדימה זכתה ב-17 מנדטים בלבד. חד"ש גרפה 16 מנדטים, עלה ירוק - 10, ואתה הרשימה סגרו ישראל ביתנו עם 5 מנדטים, הירוקים עם 4, והליכוד, האיחוד הלאומי-מפד"ל, והגימלאים עם 3 מנדטים כל אחד.

 

 

נציגי המפלגות נאמו במשך היום, בעיקר בפני הפעילים של המפלגות האחרות. כמה מנציגי המפלגות שהגיעו למקום, שבו במהרה על עקבותיהם, כמו ח"כ גדעון סער (ליכוד), שהלך מבלי לנאום. גם יצחק אהרונוביץ' מישראל ביתנו סירב לשאת את נאומו. "אני לא מופיע בפני מקום ריק. אני לא צריך לשכנע את עצמי. את זה אני עושה כל יום. נשארתי כאן ולא הלכתי בעיקר כדי לשכנע סטודנטים בודדים באופן אישי. הסטודנטים הם החתך של עם ישראל האדיש. מדובר בגוף מרכזי אלקטוראלי ולכן מאכזב שהם לא באים לשמוע את נציגי המפלגות", אמר אהרונוביץ'.

 


בחירות בקמפוס. צילום: ירון ברנר

 

חברת הכנסת, מלי פולישוק-בלוך (חץ) בחרה להאשים את התקשורת בנוכחות הדלה של הסטודנטים. "התקשורת מראה רק את הצדדים הרעים של הפוליטיקה", אמרה. "נכון שצריך שתהיה שקיפות וצריך לחשוף את השחיתויות, אבל מצד שני, צריך גם להיות אובייקטיבים ולהציג את העשייה בכנסת".

 

הסטודנטית לירז מנדל היא אחת מאלו שהעדיפו להישאר בשיעור במקום לצאת להפנינג הבחירות. "עוד לא החלטתי למי להצביע, אבל אין שום סיבה שבעולם שאני אפסיד שיעור מעבדה בשביל להקשיב לאפסים האלה. אם ממש בא לי להקשיב לתעמולה, יש את התשדירים בטלוויזיה וברדיו", אמרה מנדל. הסטודנט גיא שלום הודיע נחרצות שביום הבחירות הוא לא יגיע לקלפי. "אני לא מתכוון להצביע בבחירות האלו, פשוט כי אין למי. אני לא מזדהה עם אף אחד מהמתמודדים ואת יום הבחירות אני בכלל מתכוון להעביר על חוף הים".

 


בועות, בועות. צילום: ירון ברנר

 

לדברי יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב, בועז טופורובסקי: "האדישות של הסטודנטים הינה תופעה שלצערי צפינו בבחירות האלו. למרות זאת, ערכנו את האירוע על מנת להוציא את הסטודנטים מהאדישות ולקחת אותם לקלפי כדי להשפיע ולהשמיע את קולם".

 

כשהסטודנטים לא באים - נציגי המפלגות מתעמתים

 

למרות שהסטודנטים כמעט ולא יצאו מהכיתות, נרשמה במקום תקרית. ישראל טוויטו, העומד בראש מפלגת לח"ם התעמת עם פעילים של מפלגת העבודה על מיקומם של הדוכנים שהיו די שוממים. טוויטו טען שפעילי העבודה תפסו לו את המקום בו הוא התכוון להציב דוכן לצמר גפן מתוק, בתגובה הוא ניסה להוריד שלט של מפלגת העבודה.

 

פעילי חד"ש שבחרו להגיע למקום, לא כל כך אהבו את נאומו של חבר הכנסת אריה אלדד מהאיחוד הלאומי-מפד"ל.

 

ח"כ אלדד אמר ש"שייח מוניס הוא אחד האתרים שאתם מסמנים במפת הנכבה אחרי שתזרקו אותנו לים. מנהיגי הציבור הערבי, במקום לדאוג לענייני האזרחים במדינה, הם מייצגים ישות אויבת. מדינת ישראל היא לישראלים, לא לערבים, הם לא זכאים לזכות לאומית. את זה הם יכולים לקבל במצרים, ירדן, סוריה ו-25 מדינות ערביות. לעם ישראל יש מדינה אחת". פעילי המפלגה שלא אהבו את הדברים קראו לכיוונו, במהלך הנאום, קריאות גנאי.


פורסם לראשונה 20/03/2006 14:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים לא הגיעו. אוניברסיטת ת"א
צילום: ירון ברנר
שלטי העבודה נתלשו בגלל צמר גפן מתוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים