שתף קטע נבחר

משעל: האמריקנים הכשילו אחדות פלסטינית

ברשות נמשכים חילופי ההאשמות סביב כשלון הקמתה של ממשלת האחדות הפלסטינית, והפוליטיקאים נערכים לתקופה רוויית משברים ומאבקים פרלמנטריים. בפתח חוזים שחמאס יכשל, אך חאלד משעל בשלו: "נדבוק בעמדותינו וניעזר באלוהים עד בוא הישועה"

יממה לאחר הצגת ממשלת החמאס בעזה, אומר הערב (יום ב') ראש הלשכה המדינית בחמאס, חאלד משעל, כי לחצים אמריקנים על תנועת הפתח ועל הפלגים פלסטינים הם שמנעו את הקמתה של ממשלת אחדות לאומית פלסטינית.

 

משעל, שדיבר בפני עיתונאים בצנעה בירת תימן, אמר כי באמצעות הלחצים על הפלגים שלא להצטרף לממשלה בראשות החמאס, ביקשה ארצות הברית להותיר את החמאס לבדו בזירה כדי לסייע בידי ישראל להמשיך בתוקפנותה כלפי העם הפלסטיני. ואולם לדבריו, למרות אי הצטרפות הפלגים לממשלת החמאס, הממשל תתמך על ידי כל העם הפלסטיני.

 

יו"ר הלשכה המדינית אמר עוד כי הממשלה החדשה מורכבת לא רק מפעילי חמאס, אלא גם מאנשי מקצוע ומומחים, ומטרתה לשפר את המצב הפנימי ולהתמקד ברפורמות תוך עמידה על עקרונות העם הפלסטיני, "קיווינו שהארגונים האחרים והפתח יהיו שותפים בשלטון עמנו, כשם שהיינו שותפים גם בהתנגדות, אבל הם בחרו שלא להצטרף לממשלה וזוהי זכותם".

 

משעל אמר כי בין האתגרים הבולטים שעמדו בפני הממשלה מצויים המצב הכלכלי הקשה של הרשות והלחצים שמפעילה ישראל בעניין הזה על הפלסטינים באמצעות הקפאת סכומים המגיעים ל-650 מיליון דולרים. זאת, לצד לחצים ואיומים אמריקנים והאירופים שלא לסייע לרשות אם ממשלת החמאס לא תכיר בישראל ובהסכמי אוסלו.

 

ממשלת החמאס, כך לפי חאלד משעל, דוגלת בתוכנית

מדינית המקובלת על הקהילה הבינלאומית. משעל ציין כי הממשלה תהיה פתוחה אל הקהילה האזורית והבינלאומית. "אין בפנינו שלוש אופציות, עומדות בפנינו שתי אופציות בלבד - או כניעה לתנאי הקהילה הבינלאומית ובכך נפסיד את עצמנו, את אדמתנו ואת כבודנו, או שנתאזר בסבלנות, נדבוק בעמדותינו ונעזר באלוהים עד אשר תבוא הישועה". בידי ממשלת החמאס, אמר, הבטחות לסיוע מהמדינות הערביות "אנו ממתינים שאלה יתורגמו למספרים בפסגה הערבית הקרובה בסודאן".

 

דבריו של משעל מגיעים בצל התבטאויות ברשות הפלסטינית הגורסות כי שלטון החמאס, על קווי היסוד שלו, מהווה מהפכה במשטר הרשות. אחמד עבד אל רחמן, יועצו של אבו מאזן ודובר הוועד המרכזי של הפתח, אמר כי "הממשלה שהוגשה לאבו מאזן מהווה הפיכה פוליטית חמורה ומסוכנת שכן מדובר בממשלה המסרבת להכיר באש"ף כנציג לגיטימי יחיד לעם הפלסטיני".

 

לדברי עבד אל רחמן, בחמאס סירבו להכיר גם בחוק היסוד של הרשות הפלסטינית וכן בהחלטות הבינלאומיות הקשורות לעניין הפלסטיני. "זוהי הסיבה שהחמאס לא הצליח להגיע למכנה פוליטי משותף עם כל הפלגים. זאת תוצאה של עמדותיה השגויות והעקשנות הלא מובנת, מה שיגביר את הבידוד של תנועת החמאס ושל העניין הפלסטיני. החמאס אולי יזכה באמון הפרלמנט, אך לא באמון הרוב הלאומי בקרב העם הפלסטיני. תנועת החמאס הולכת בכיוון של מבוי סתום".

 

בשעות האחרונות נמשכו חילופי הדברים וההאשמות בתקשורת סביב כשלון הקמתה של ממשלת האחדות הפלסטינית וברשות נערכים לתקופה רוויית משברים ומאבקים פוליטיים ופרלמנטריים. בפתח מקווים כי מאבקים אלו, נוסף על חוסר יכולתו של ארגון החמאס לעמוד מול לחצי דעת הקהל המקומית ומול הקהילה הבינלאומית המממנת את הרשות, יובילו להתמוטטותה של ממשלת החמאס מהר ככל האפשר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
נעזר באלוהים. משעל
צילום: איי אף פי
מומלצים