שתף קטע נבחר

סטודנטים מתלוננים: בקדימה מזלזלים בנו

שבוע לפני הבחירות, וכל המפלגות עושות ככל יכולתן למשוך כל קול. נציגי כל המפלגות מופיעים במרץ בפני כל מי שרק מבקש - אבל פעילי סטודנטים מתלוננים כי דווקא המפלגה שצפויה לקבל את מספר המנדטים הגדול ביותר לא מתאמצת במיוחד בשבילם, שולחת נציגים זוטרים או לא שולחת נציגים כלל. בקדימה מגיבים: לא מזלזלים בשטח, לא נקבל שמארגני הפאנלים יקבעו מי ייצג אותנו

בקמפוס של המסלול האקדמי של המכללה למנהל בראשון לציון יתקיים היום (ד') "מדגם הבחירות הגדול". במהלך היום תיפתחנה קלפיות אלקטרוניות בקמפוס בראשון ובתל אביב, ו-11,900 סטודנטים פוטנציאליים יכולים להצביע. במהלך היום יתקיימו 3 פאנלים של חברי כנסת המתמודדים לכנסת הבאה בשלושה נושאים: ביטחון, כלכלה וחינוך, ונשים.

 

 

אוהד ארד, ממלא מקום יו"ר אגודת הסטודנטים של המכללה למנהל אומר כי "כמעט כל המפלגות, בעיקר הגדולות, שלחו את נציגיהן. עשרה מתמודדים לכנסת משתתפים בכל פאנל. אבל קדימה ליגלגה עלינו. ניסינו להשיג מישהו מטעמה אבל הם 'זרקו'. לפאנל הביטחון הם לא שלחו איש. לפאנל הכלכלי-חברתי אמור להגיע חיים רמון, ולנשים הם לא שלחו אף אחד. בהתחלה הם חשבו על דליה ובסוף הודיעו כי לא שולחים אף אחד. יצרנו קשר עם לשכתו של השר מופז, שהסכים להגיע, אך הציב דרישות לפיהן לא ישתתף בפאנל וירצה מול הסטודנטים. הסכמנו – כי הוא שר. עקב כך הוצאנו קומוניקט ופרסמנו ברבים. היום הודיעו לנו שהוא לא מגיע. כשהתקשרנו לשאול מדוע, נאמר לנו שהוא בישיבת סיעה והוא צריך להיות בירושלים". ארד מאשים את קדימה בהתנשאות וביהירות עוד בטרם ניצחו. 

 

"קדימה הלכה אחורה"

 

דוגמה נוספת לאופן התנהלות המפלגות בפאנלים המתקיימים באגודות הסטודנטים השונות ברחבי הארץ ניתן למצוא בפאנל שאמור להתקיים היום באוניברסיטה העברית בירושלים. ליה נתן, פעילה חברתית, יזמה בשיתוף עם אגודת הסטודנטים פאנל בנושא שכר הלימוד של הסטודנטים וחינוך מיוחד, קידום חוק ליקויי למידה בחינוך הרגיל. בפאנל שיתקיים בקמפוס בגבעת רם יופיעו יו"ר ש"ס אלי ישי, רן כהן מרצ, יולי תמיר מהעבודה וגלעד ארדן מהליכוד - ושוב מקומה של קדימה נפקד.

 

ליאה נתן: "קדימה הלכה אחורה. רייכמן הודיע שזה בסדר ושהוא יבקש מהעוזרת שלו לרשום את זה, אחרי ששטרית לא רצה. אחר כך הודיעו מקדימה שרייכמן לא בא. רק בהתערבות הלשכה של אולמרט ירדה הנחתה שמישהו מקדימה צריך להשתתף בפאנל. הוצאנו הזמנות ואז הגיעה הודעה כי בכל זאת רייכמן לא מגיע. הם הציעו לשלוח את רונית תירוש אך דרשנו בפאנל ניסיון פרלמנטרי כי מדובר במעמד בכיר".

 

לדבריה, "כפעילה חברתית היה לי חשוב שהפאנל הזה יצליח. עבדתי שלושה חודשים אבל המפלגות הגדולות כנראה מפחדות מאמירה חברתית".

 

גם שלומי גוזלן, סגן יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת באר שבע, מספר על בחירות הדמה שערכו הסטודנטים בנגב. לדבריו, "הזמנו את כל המפלגות לקמפוס. סיפקנו את כל העורף הלוגיסטי. נושא הדיון היה חברתי, תוך שימת דגש על מה הזכויות הסטודנטיאליות. מפלגת העבודה שלחו את ברוורמן, מהאיחוד הלאומי הגיע צבי הנדל. מהליכוד הגיע גלעד ארדן ומחץ הגיע אברהם פורז. אפילו מהמפלגה למלחמה בבנקים הגיעו לפאנל. קדימה הסכימו לשלוח רק את מועמד מספר 31 ברשימה, ואנחנו אמרנו שאנחנו לא מעוניינים. הם ניסו ואנחנו מאוד רצינו לראות כאן את פרס, אבל זה לא צלח".

 

קדימה: "לא מזלזלים בשטח"

 

יואל חסון, נציג הצעירים בקדימה, האחראי על הפאנלים הפוליטיים מטעם קדימה, הודף את הטענות ואומר "נציגי קדימה השתתפו במאות פאנלים במהלך מערכת הבחירות האחרונה. כל מועמדי קדימה לקחו חלק על מנת לייצג את עמדת קדימה. ברור שבמקרה הזה יש מי שמנסה לפגוע בנו. היה קושי בשני מקרים לשלוח נציגים ואין הדבר מצביע על זלזול בשטח. קדימה לא תקבל כי מישהו ממארגני הפאנלים יקבע עבורה מי מטעמה ייצג אותה בפאנלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילם: אמיר כהן
רמון. כן יבוא
צילם: אמיר כהן
צילום: ירון ברנר
מופז. הציב תנאים
צילום: ירון ברנר
צילום: גיל יוחנן
רייכמן. בכל זאת לא מגיע
צילום: גיל יוחנן
מומלצים