שתף קטע נבחר

הגמלאים הפגינו עם סטודנטים נגד האוניברסיטה

"באנו להזדהות עם מאבק העובדים המבוגרים שנזרקו לפחי האשפה", הסבירו נציגי המפלגה המפתיעה, שהתייצבו להפגנה משותפת עם סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב

שיתוף פעולה בין הגמלאים לסטודנטים: כמאה סטודנטים וכמה נציגים של מפלגת הגמלאים הפגינו היום (ד') בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. ההפגנה נערכה במחאה על החלטת האוניברסיטה לפטר עובדים, רובם מבוגרים. כמו כן מחו הסטודנטים על המשך צמצום מספר הסטודנטים למשפטים.

 

כ-50 עובדים פוטרו בפורים האחרון, כדי לחסוך בתקנים ולהביא במקומם עובדים אחרים. מרביתם של העובדים שפוטרו הם בסביבות גיל ה-60 ומעלה. בכוונת האוניברסיטה לפטר בסך הכל 350 עובדים. במהלך ההפגנה קראו הסטודנטים: "אין התייעלות בהתעללות", והחזיקו שלטים: "אוניברסיטה לתארים חברתיים", וגם "לאוניברסיטה בלי מצפון אין זכות קיום".

 

את הצבע האמיתי בהפגנה סיפקו הגמלאים. לדברי אלחנן גלזר, ממפלגת הגמלאים, "זו הסיבה שבגללה הקמנו את המפלגה, כדי להיאבק למען זכויות מבוגרים כדוגמת העובדים שמפטרים כעת באוניברסיטה. חוץ מזה רצינו להודות לחברים הצעירים שבזכותם הגענו לאן שהגענו".

 

לדברי גד גפני מהגמלאים, "באנו להזדהות עם מאבק העובדים המבוגרים, שגם כך חיים בקושי רב ובפתאומיות החליטו לפטר אותם. ברור שבכוונת האוניברסיטה להביא עובדי קבלן שעבודתם תהיה זולה יותר. זאת למרות שתרומתם של המפוטרים היא אדירה, הם נזרקו החוצה לפחי האשפה".

 

לדברי יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב, בועז טופורובסקי, "הסטודנטים מבינים כי המצב אליו הגיעה האוניברסיטה הוא קטסטרופאלי, גם מבחינת השירות לסטודנטים וגם מבחינת מאבק עובדי האוניברסיטה".

 

"האוניברסיטה מתחכמת"

 

לפני שנה חתם הסגל המינהלי באוניברסיטה על הסכם עם האוניברסיטה לפיו בעבודות תקניות לא יועסקו עובדי שעות, ומי שעובד מעל 7 שנים יקבל את הגנת הוועד לפני פיטורים והפרשת פנסיה. לפי ההסכם, נאסר על ההנהלה להביא עובדים חדשים במקום מפוטרים, למעט מספר קטן שהוסכם עליו מראש.

 

לדברי חסיה קופמן, יו"ר ועד הסגל המינהלי, "הוועד לא ביקש פיטורים, האוניברסיטה מתחכמת להסכם ונוח לה לפטר אותם. ההסכם נועד להפסיק צורת העסקה פוגענית ומתן זכויות לעובדים. במקום לקבוע תקנים ולהכניסם תחת הגנת הוועד הם בחרו בדרך הקלה לפטר אותם".

 

נציג ועד עובדי הסגל המינהלי באוניברסיטה, דוד ביטון, הוסיף: "הנהלת האוניברסיטה עברה על ההסכם שנחתם איתה לפני שנה בנושא. לפי ההסכם אסור לאוניברסיטה לפטר עובדים קבועים ולהביא במקומם עובדים לפי שעות. למעט מקרים בודדים שאישרנו. במקרה הזה האוניברסיטה מפטרת את העובדים כדי להביא במקומם עובדים אחרים זולים יותר. זו פשוט חוצפה".

 

הסטודנטים מחו גם על החלטת הנהלת האוניברסיטה לצמצם ב-25 אחוזים ממספר הסטודנטים למשפטים (מ-320 ל-250). לדברי גיל גולדנברג, סטודנט למשפטים, המייצג את הסטודנטים למשפטים בפקולטה, "החלטנו להיאבק בהחלטה לצמצם את מספר הסטודנטים מכיוון שזה ייצור מצב של פקולטה לעשירים בלבד. מבדיקות שעשינו עולה כי בשנה הבאה האוניברסיטה תקבל רק סטודנטים שיש להם כסף ושהם עשירים וזה חמור ביותר".

 

"מדובר בעובדים זמניים"

 

אוניברסיטת תל-אביב מסרה כי אכן פיטרה עובדים לפי שעות, ש"בהגדרה הם עובדים זמניים. בכמה מקרים של אנשים נזקקים במיוחד, הנהלת האוניברסיטה,לפנים משורת הדין, ממשיכה להעסיק אותם".

 

בנוגע להפחתת מספר התלמידים בפקולטה למשפטים נמסר כי "החלטה זו נעשתה על ידי הנהלת האוניברסיטה, ומועצת הפקולטה אישרה אותה פה אחד. זאת, לאחר שהפקולטה למשפטים גדלה בשנים האחרונות לממדים גדולים. הטענה כי הפחתת מספר התלמידים פוגעת בשכבות סוציו אקונומיות חלשות היא מקוממת, ומהווה חוצפה ממש. אלו שלא יתקבלו, יש לשער, שייכים דווקא לשכבות הסוציו אקונומיות החזקות, ממרכז הארץ. הפקולטה למשפטים מתכוונת לקבל בשנה הבאה 20 תלמידים מצטיינים מן הפריפריה (כמעט 10% מסך המתקבלים לתואר ראשון), וכ-15 תלמידים במסגרת תוכנית ההעדפה המתקנת". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
נציגי הגמלאים בהפגנה
צילום: אלי אלגרט
צילום: אלי אלגרט
"אין התייעלות בהתעללות"
צילום: אלי אלגרט
מומלצים