שתף קטע נבחר

אולמרט: זה היה משאל עם - והעם הכריע

בישיבת סיעה הביע רה"מ המיועד אכזבה ממספר המנדטים, אך לעג לסקפטים ושיבח את "המהלך חסר התקדים ששינה את המפה הפוליטית לשנים רבות". על הפרק: הקמת ממשלה יציבה ורחבה ככל האפשר. "כולם מוזמנים", אם רק יתיישרו לפי קווי היסוד "שאנחנו נקבע". והעבודה? "יש לה זכות קדימה מקדימה"

"הצבנו על סדר היום הלאומי את המהלכים המדיניים, ולשמחתנו, מערכת הבחירות הזו הפכה - בהסכמה של מרבית, אם לא כל המפלגות, על פי הכרזתן שלהן - למשאל עם. ברוך השם, העם הכריע, למשאל יש תוצאות, והדרך שאנחנו רוצים בה היא הדרך שרוב חברי-הכנסת תומך בה".

 

שבוע לאחר הבחירות, כינס היום (ד') ראש הממשלה המיועד, אהוד אולמרט, את חברי סיעת קדימה בכנסת ה-17. הוא עדכן אותם במגעים שניהל עד כה עם ראשי הסיעות של הכנסת הבאה, והביע תקווה שממחר - הרגע בו יטיל עליו נשיא המדינה את מלאכת הרכבת הקואליציה - ייפתח תהליך מואץ של מו"מ, במטרה להקים ממשלה מהר ככל האפשר.

 

 

"אנחנו נקבע את קווי היסוד של הממשלה הבאה", הדגיש אולמרט, והביע תקווה להרכיב קואליציה "רחבה ככל האפשר". לעבודה, כסיעה השניה בגודלה, הבטיח "זכות קדימה מטעם קדימה". תנאי הכניסה לממשלתו: הסכמה עם שני הדגלים, הן המדיני והן הכלכלי-חברתי. "כולם מוזמנים להצטרף, בתנאי שיתאימו לקווי היסוד, לעקרונות הבסיסיים, לגישה שאנחנו רוצים להוביל", אמר אולמרט, שבקרוב ייפרד מהתואר "ממלא-מקום".


"כולם מוזמנים". אולמרט עם פרס בישיבה. (צילום: איי.פי)

 

אולמרט ציין כי יוביל שני מהלכים מרכזיים: תהליך מדיני ו"הצורך לעשות צדק חברתי רב יותר, כמו גם לטפל באיכות החיים של אזרחי ישראל, למגר תופעות של אלימות מבפנים ועוד". בנקודה זו, אולי על רקע ההישגים שרשמו לזכותן המפלגות שניפו את הדגל החברתי, הדגיש שוב את מרכזיותה של קדימה: "אנחנו נוביל את השינויים בתחום הכלכלי והחברתי. נשים בראש סדר היום את החינוך. אין לאף אחד מונופול או עדיפות בטיפול בנושאים הללו על פני תנועת קדימה, והמחויבות שנתנו לציבור גם בתחומים הללו היא מחויבות שאנחנו מתכוונים לקיים אותה, לפעול למענה ולעשות הכל כדי שתבוא לידי ביטוי בשטח".   

 

"אני בדעה שבמצב הנוכחי, יהיה נכון לעשות מאמץ מיוחד לסיים את ההליך הזה כמה שיותר מהר", אמר אולמרט בהתייחסו למלאכת המרכבה. "אנחנו כבר נמצאים למעלה מחצי שנה ללא ממשלה שנהנית מרוב פרלמנטרי יציב, ושיכולה לקבל החלטות ולנהל את העניינים כראוי. אני מזכיר לכם שעד היום טרם אושר תקציב לשנת 2006, ואנחנו כבר בחודש אפריל 2006. זה לא מצב טוב, זה לא מצב בריא. הציבור, נדמה לי בצדק, מצפה לאחר בחירות שתקום ממשלה במהירות, תתחיל למלא את חובותיה ותפעל כראוי כדי לטפל בנושאים שעומדים על הפרק בכל התחומים".  

 

רה"מ המיועד הביע תקווה ליצור קואליציה רחבה, שתוכל לשרוד ארבע שנים ושבעה חודשים. קדימה, לדבריו, לא תהיה תופעה

חולפת, אלא בית פוליטי איתן שיוביל את המדינה בשנים הבאות. "אני מאמין שלכולנו מחכה תקופה מרתקת, חשובה ומלאת עניין. היינו שותפים למהלך לאומי שאין לו תקדים בהיסטוריה הפוליטית של מדינת ישראל", אמר לעמיתיו לסיעה. "המפה הפוליטית של מדינת ישראל שונתה באופן שאין לו תקדים".

 

"אני זוכר את הימים בהם אמרו, 'אנחנו מכירים את הסיפור הזה, בשבועיים הראשונים זה נשמע טוב, לאט-לאט זה הולך ומתפוגג, לבסוף הם יקבלו כמה מנדטים'. אז נדמה לי שהסוף הוא טוב", אמר אולמרט, כשהוא לועג לסקפטיות שליוותה את הקמת המפלגה. "קדימה היא תנועת השלטון של מדינת ישראל. זה הישג אדיר, זו אחריות אדירה". לחברי סיעתו אמר אולמרט כי הוא מצפה מהם להפגין נוכחות בבית המחוקקים, ולא לזלזל במשימותיהם. "בואו נוכיח שאנחנו משהו אחר", קרא להם.   

 

את דבריו חתם אולמרט, לצד השבחים להישג הפוליטי, גם בנימה מתוסכלת מעט ממיעוט המנדטים - 29 במספר - ביחס להבטחות הסקרים. "אם הייתי יכול לקרוא ליותר אנשים שלנו 'חברי כנסת', הייתי מאושר. הפער הוא עניין אחד, אבל ההישג האובייקטיבי שלנו הוא חסר תקדים. הלוואי ויכולנו לספר עליו לאריק שרון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אין מונופול חברתי. אולמרט ופרס
צילום: איי פי
צילום: אלי אלגרט
זכות קדימה מקדימה. ברוורמן ופרץ
צילום: אלי אלגרט
מומלצים