שתף קטע נבחר

 

יציאת מצרים השנייה של מפוני גוש קטיף

לאחר שמונה חודשים בהן התגוררו בבתי מלון, עזבו 27 משפחות בדרך לאתרי הקראווילות. אבל עדיין יש מפונים שאת ליל הסדר יחגגו רחוק מהבית שהובטח להם. מינהלת סל"ע: "הגענו עם המפונים להסדר. אך ישנם כאלו שהקראווילות שלהם אינן מוכנות"

27 משפחות של מפוני גוש קטיף עזבו היום (א') את בתי המלון בירושלים, לאחר שמונה חודשי שהות במקום. עשר משפחות נאלצו להישאר בחדרי המלונות, למורת רוחה של מינהלת סל"ע, מכיוון שהקראווילות שנבנו עבורן עדיין לא מוכנות לקליטתן.

 

חלק מהמשפחות אמורות היו לעזוב את בתי המלון כבר ביום חמישי, אך הן לא הספיקו לארגן את כל חפציהן ולהוביל את הארגזים שאיפסנו במכולות, כיוון שניתנה להם התרעה קצרה מדי, לדבריהם, לקראת פינוי המלון.

 


עוזבים את בית המלון בירושלים (צילום: חיים צח)

 

לרחבות שמחוץ לבתי המלון בירושלים, בהם שוכנו מפוני גוש קטיף בשמונת החודשים האחרונים הגיעו החל משעות הבוקר משאיות. זו יוצאת וזו נכנסת. התחושה הרווחת במסדרונות הייתה של בלבול מהול בכעס. עשרות המשפחות קיבלו בשבועיים האחרונים הודעות פינוי מהחדרים בבתי המלון, אך כשחלקן הגיעו לאתרי הקראווילות השונים הן גילו ששום דבר בעצם עוד לא מוכן. המפונים טוענים שהם ביקשו להאריך את זמן שהותם במלונות, על מנת לאפשר להם לעבור בצורה מסודרת, אך לטענתם הם נתקלו בסירוב ממינהלת סל"ע.

 

לבית המלון "ג'רוזלם גולד" הגיעו 60 משפחות באוגוסט 2005, עם הזמן עזבו חלקן לאתר הקראווילות בניצן. במלון נשארו 28 משפחות שאמורות לעזוב אותו לאתר בעין-צורים, אך שמונה משפחות מסרבות לעזוב את המקום בטענה שאין להן לאן ללכת, מפני שהקראווילות לא מוכנות. 


אורזים בארגזים (צילום: חיים צח) 

 

טפת עמית, הגיעה למלון "ג'רוזלם גולד", אליו הגיעו גם הוריה. הם אמנם עזבו היום את המלון, אך היא תאלץ להישאר בו גם בליל הסדר. לטענתה, מנהלת סל"ע לא מסייעת לה כיוון ששכרה דירה באופן פרטי בנווה דקלים, ולכן היא אינה זכאית לפיצויים. אמה של טפת, דנה זלינגר, סיפרה תוך כדי אריזה שהתחושות קשות מאוד. "מנהלת סל"ע החליטה שלא משנה באיזה מצב נמצא האתר או הקראווילות, אנחנו צריכים לעזוב. לא מעניין את המנהלת אם משפחות מאורגנות או לא, אם יש להם איפה להיות בחג או לא. כלום לא מעניין אותם. אני אישית יוצאת לבית מאוד לא מאורגן כשרק מבית המלון אני יוצאת עם יותר מ-30 ארגזים. שום דבר בבית שלי לא מונח במקומו ואנחנו נמצאים שלושה ימים לפני ליל הסדר".

 

זלינגר, כמו רבים מהמפונים, נושאת תחושות קשות לגבי התנהלותה של מינהלת סל"ע בכל הקשור למעברן של המשפחות. "אין שום רגישות לדרך שמוציאים אותנו. אין שום הקשבה. אנחנו יוצאים מכאן בתחושה קשה מאוד. אנחנו מרגישים שבועטים אותנו מכאן. לא נתנו לנו שום זמן לארגן את הדברים, וזה קשה מאוד, בפרט בערב פסח. במשך שמונה חודשים היינו פה, למה זה היה צריך להיות בצורה כזאת?", שאלה זלינגר.

 

מי שדווקא בא לעזרתם של חלק מהמפונים היו בעלי בתי המלון. אסתר בזק, תושבת נווה דקלים לשעבר ובשמונת החודשים האחרונים תושבת מלון "הייאט" בירושלים, טענה: "אם אני הייתי תלויה במינהלת סל"ע, הם פשוט היו זורקים אותי. דווקא המנהל של בית המלון הוא שאישר לי להישאר בו במהלך החג, עד שהקראוון שלי יהיה מוכן. המינהלת עצמה לא מוכנה לשמוע".

 

תמונת מצב עגומה

 

ליאור כלפא, לשעבר יו"ר ועד נווה דקלים, סיפק תמונת מצב כוללת על המתרחש. היום עברו 50 משפחות מבתי המלון בירושלים לאתר בעין-צורים אולם ל-20 משפחות מתוכן אין עדיין פתרון דיור ממשי. חלק מהמשפחות שהופנו לאשקלון אמורות להגיע היום לאמציה ולקבל תשובה סופית אם עליהן לעבור או שמא להישאר בבית המלון עד אחרי הפסח.

 

28 המשפחות שמתגוררות בחפץ-חיים ייאלצו להצטמצם בחדרים או למצוא מקום אחר לשהות בו, על מנת להקל על בית ההארחה אשר כבר סגר את ההזמנות למהלך החג, זאת על פי הבטחה שניתנה למנהל בית ההארחה ממינהלת סל"ע, שעד סוף חודש מרס לא תישאר אף משפחה במקום.

 

בעבור 35 המשפחות מנצר חזני ומגדיד ששוכנו באכסניה של עין-צורים אין בכלל התלבטות. הן ייאלצו לעבור רק בעוד כחודש כי עבורן לא הוכנו עדיין קראווילות. גם עבור 45 המשפחות מאלי סיני אין למינהלת סל"ע בשורות משמחות לקראת החג. אותן משפחות מתגוררות כבר שמונה חודשים, מאז ההתנתקות, במחנה אוהלים בצומת יד-מרדכי, שם הן עומדות לעבור גם את חג הפסח. לתושבי אלי סיני הובטח שיעברו לקיבוץ פלמחים אך המשא ומתן בין מנהלת סל"ע לקיבוץ עודו תקוע. "מה שמתסכל את האנשים הוא חוסר הוודאות שנמשך עד הדקה ה-99. רק היום בצהריים הם אמורים לקבל תשובה מה יהיה אתם", סיכם כלפא.

 

ממינהלת סל"ע נמסר בתגובה: "ביום חמישי האחרון הגענו להסכמים עם הקבוצות, שעדיין מתגוררות במלונות שיפנו את חדריהם החל מהיום אחר הצהריים. בפועל, עשרות משפחות עשו זאת, גם במלונות וגם בכפרי הנופש. יש כ-30 משפחות שהקראווילות שלהן אינן מוכנות והן תשארנה בטיפול המינהלת עד שמקום מגורם החדש יהיה מוכן. יש קבוצה קטנה של משפחות שעבורן הקראווילות מוכנות, אבל הן מסיבותיהן שלהן מסרבות לצאת מבתי המלון. מינהלת סל"ע לא תפנה אף אחד מהמלון, אך אנחנו מזהירים שעלות השהייה במלונות תהיה על חשבונם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
מזוודות וארגזים
צילום: חיים צח
צילום: וועד ישובי גוש קטיף
אתר הקראווילות בעין צורים
צילום: וועד ישובי גוש קטיף
צילום: חיים צח
המינהלת לא מוכנה לשמוע. אסתר בזק
צילום: חיים צח
מומלצים