שתף קטע נבחר

שר האוצר הפלסטיני מבטיח: המשכורות ישולמו

הרשות הפלסטינית מצפה לקבל בשבוע הבא הלוואות ומענקים שיסייעו לה לשלם את משכורות הפקידים של המגזר הציבורי שנדחו מאז החודש שעבר - כך אומר שר האוצר הפלסטיני, ד"ר עומר עבד אל-ראזק. מעברי הסחורות לרצועה וממנה נותרו מיותמים, ומצבם של 1.3 מיליון בני אדם ברצועה הולך ומידרדר

שר האוצר הפלסטיני, ד"ר עומר עבד אל-ראזק, אומר שהרשות הפלסטינית מצפה לקבל בשבוע הבא הלוואות ומענקים שיסייעו לה לשלם את משכורות הפקידים של המגזר הציבורי שנדחו מאז החודש שעבר. כך דיווח הבוקר (ראשון) העיתון הפלסטיני "אל-חיאת אל-ג'דידה". השר הפלסטיני לא ציין מניין יגיעו הכספים ומה היקפם.

  

במהלך דיון פתוח שנערך באל-בירה תחת הכותרת "התוכנית הכלכלית של הממשלה" אמר השר עבד אל-ראזק כי "סוגיית המשכורות ניצבת בראש סדר העדיפויות והיא מקור לוויכוח מתמיד". הוא הצביע על מצבה הקשה של הרשות המתבטא בכך שהיקף ההוצאות היומי נאמד בכשישה מיליון דולרים. לדבריו, הרשות הפלסטינית מסוגלת להוציא רק שלושה מיליון דולרים בחודש.

 

משכורותיהם של 140 אלף עובדי הרשות לא שולמו בשבועיים האחרונים. ישראל מונעת לפי שעה את העברת כספי המיסים החודשית בסך 50 מיליון דולר. ארה"ב וגם האיחוד האירופי החליטו שכספי הסיוע יועברו מעתה ישירות למטרות הומניטאריות, ובכך "ידלגו" מעל לממשלת החמאס.  


החמושים משתקים את הרצועה (צילום: רויטרס)

 

על רקע המשבר הזה, שיתקו אתמול כמה עשרות שוטרים פלסטינים את חאן יונס ברצועת עזה במחאה על אי תשלום משכורותיהם. הם פשטו על הרחוב הראשי, ירו באוויר ואחר כך השתלטו על בניין של המועצה המחוקקת.

 

כ-50 שוטרים רעולי פנים עצרו את התנועה בכביש הראשי המוביל מחאן יונס ליתר חלקי הרצועה. נהגים נאלצו לצאת ממכוניותיהם וללכת ברגל. חנויות נסגרו והתושבים נאספו לצפות במחאה האלימה, כולל תלמידים שעזבו את בתי הספר.

  

מקרה דומה היה לפני ימים אחדים, כאשר כ-20 חמושים נכנסו למשרד ראש הממשלה הפלסטיני ברמאללה ודרשו ששר התחבורה הפלסטיני יחזור בו מהחלטתו וייתן רישיונות למוניות כפי שהתחייב קודמו בתפקיד. 

 

על המצב הכלכלי המידרדר ברצועת עזה ניתן ללמוד ממבט חטוף במעבר קרני, שבימים טובים עברו בו 1,300 מכולות של אספקה ומזון שעשו את דרכן לכיוונם של 1.3 מיליון בני האדם במקום. הכביש הראשי שמוביל למעבר קרני ריק לחלוטין. עמדת השמירה המשקיפה על הסביבה נותרה מיותמת אף הוא.

 

כפי שמדווח ה"אובזרבר" הבריטי, גם קרנות התמיכה הכלכליות הולכות ואוזלות, מה שמחריף את המשבר הקיצוני בו נתונים אנשי הרצועה. מעבר קרני נסגר בהוראת צה"ל, בעקבות ההתרעות הרבות שהצטברו במערכת הביטחון לקראת חג הפסח. אך גם לפני החג לא ידע המעבר ימים רבים של פעילות.

 

מנהל אונר"א (סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים) ברצועת עזה, ג'ון ג'ינג, התייחס למצב ההומניטרי ברצועה ואמר כי אף שאינו צופה שאנשים יגוועו ברעב, אך "השעון מתקתק לקראת משבר". הסוכנות מסייעת ל-962 אלף פליטים ברצועה ומספקת מזון ל-735 אלף מתוכם.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
העוני מחריף ברצועה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
איסמעיל הנייה. יש סיבה להזיע
צילום: רויטרס
צילום: אנה ברוש, דובר צה"ל
הירי נמשך
צילום: אנה ברוש, דובר צה"ל
צילום: איי פי
הכאוס ברחובות
צילום: איי פי
מומלצים