שתף קטע נבחר

 

בי-ם מבהירים: "אין פירצה בסכר מול חמאס"

בישראל קיבלו בסיפוק הבהרות מלונדון אודות דבריו של שר החוץ סטרו, ולא מוטרדים ממה שנראה ככרסום זוחל בחזית האחידה מול הממשלה הפלסטינית. "יש תמימות דעים עם עמדותינו", אומרים במשרד החוץ ובלשכת ראש הממשלה, אבל מודאגים מהנכונות של ארצות ערב לפתוח את הארנק. שטייניץ: אסור לטמון את הראש בחול

האם העולם מתקפל ומתחיל לקבל את ממשלת החמאס? רשמית אומרים בירושלים כי אין כל פירצה בסכר העולמי, והתנאים לאי-קיום דיאלוג עם הממשלה הפלסטינית מתקיימים במלואם. זאת על רקע הבהרות שהתקבלו היום (ה') בישראל מהדרגים הבכירים בלונדון, ולפיהם דבריו של שר החוץ ג'ק סטרו הוצאו מהקשרם. "אנו יכולים להיות יותר ממרוצים מעמדת העולם היום נגד רשות הטרור החמאסית", אמר ל-ynet גורם מדיני בכיר בישראל.

 

אבל עם העובדות קשה להתווכח: השלמתו של שר החוץ הבריטי עם מנהיגות החמאס; ביקורי נציגי חמאס במוסקבה ובאנקרה; נכונות בדרום אפריקה, ונצואלה ונורבגיה לארח אישי חמאס בבירותיהן; ועוד ועוד. 

 

"אין כל פירצה בסכר, להיפך. אנו מגלים תמימות דעים עם העמדה הישראלית בסוגיות", אומרים בירושלים. "גם אם יש

תהליכים בהם מוזמנים נציגי חמאס למדינות מסוימות, הרי שמדובר בדרגים נמוכים ובמטרה לטפל בסוגיות ההומניטאריות. בדרך כלל ההזמנה באה מחברי פרלמנט שהם אופוזיציה לממשל. במקרים אחרים מדובר בדרגים נמוכים במדינות שאינן חברות באיחוד האירופי, כמו נורבגיה. כדי לסבר את האוזן, הרי שרק לפני ימים אחדים מנעה צרפת אשרת כניסה מאיש חמאס שהוזמן למועצת האיחוד האירופי. זאת העמדה הרשמית של כלל המדינות הללו".

 

שטייניץ: אסור לטמון את הראש בחול

 

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, יובל שטייניץ, דווקא סבור כי המצב אינו כה טוב: "אל לה לממשלת ישראל לטמון את ראשה עמוק בחול ככל שהשיטפון שפרץ את הסכר של ההכרה בחמאס גובר", אמר.

 

ח"כ שטייניץ הוסיף שאין כל סכר נגד החמאס: "ככל שפעולות ממשלת ישראל תהיינה לא ממוקדות כנגד החמאס, כפי שלמשל עושה ארצות הברית במלחמתה נגד אל-קאעידה, הדבר מעודד יותר ויותר מדינות בקהילה הבינלאומית לקיים מגעים עם החמאס. על ישראל להיות נחרצת במאבקה בחמאס כדי שתוביל את מדיניות העולם בסוגיה זו", אמר שטייניץ.

 

השגריר הבהיר: אין שינוי במדיניות

  

גורמים מדיניים בכירים שוחחו היום עם השגריר הבריטי בארץ, סיימון מקדונלד. בשיחה הבהיר השגריר שאין כל שינוי במדיניותה של בריטניה באשר לממשלת החמאס. יתרה מזאת, הוא הבהיר שלונדון עומדת מאחרי תנאי הסף שקבעו ארצות-הברית והאיחוד האירופי לקיום דיאלוג עם ממשלת החמאס: הכרה בישראל, חזרה מדרך הטרור ועמידה בהסכמים עליהם חתומה הרשות הפלסטינית. בירושלים קיבלו את ההבהרות הבריטיות, ובצהריים שבה שרת החוץ לבני, בפגישה עם שגרירים אירופים, על הצורך בעמידה תקיפה ומאוחדת מול החמאס.

 

אבל מול שביעות הרצון היחסית במישור האירופי, בישראל עוקבים בדאגה אחר המתרחש בעולם הערבי - שם מזהים

פשרנות ומוכנות להעביר כספים לרשות. לבד מאיראן, אשר הבטיחה בין 50 ל-100 מיליון דולר, הבטיחה לאחרונה סעודיה סכום של 92 מיליון דולר, קטאר - 50 מיליון, והליגה הערבית - 55 מיליון דולר מדי חודש. "בינתיים הכסף לא הועבר ונעשות פעולות כדי למנוע את הגעתו למוסדות הרשות, ולהקפיד שיגיע רק לצרכים הומניטריים", מרגיעים בירושלים.

 

גם בלשכת ראש הממשלה רואים באחדות השורות העולמית נגד חמאס הישג, אך מודאגים מן המתרחש בזירה הבין-ערבית. "לעת עתה, כמו שאנו למדים, אין כל סיבה לדאגה. רוב מדינות העולם מאוחדות עימנו במאבק נגד ממשלת הטרור", אומרים בלשכתו של אולמרט.

 

השר רוני בר-און אמר ל-ynet: "אנחנו מוכרחים להוסיף ולהיות נחושים בעמידה מול ממשלת הטרור. הקהילה הבינלאומית מבינה את זה. נכון שבטווח המיידי, החמאס הוא בעיה שלנו ושל הרשות. אבל התגברות הפונדמנטליזם האיסלאמי הוא בעיה בינלאומית, וכל העולם מבין את זה. מדינות ערב הדמוקרטיות-לכאורה מודאגות לא פחות".

 

"לא צריך להתרגש מאמירות כאלה או אחרות שנשמעות בימים האלה, אבל לא יכול להיות שהקהילה הבינלאומית תפרוץ את מסגרת התנאים אשר הוכתבה על-ידה עצמה", הוסיף שר התשתיות, בביקורת מרומזת לגבי כמה מהמדינות. "צריך להמשיך בקשרים עם הקהילה הבינלאומית וגם לגייס את חברות הקוורטט, כדי שיפעילו לחץ על המדינות שחורגות מההסכמות. לא נתיר פה פירצה כלשהי, על כך נעמוד". 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מרוצים בירושלים. אולמרט ולבני
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
מיישרים קו? סטרו ורייס
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
מצור או פירצה? הנייה
צילום: רויטרס
מומלצים