שתף קטע נבחר

דיכטר: צריך לשים יד על אבו סמהדנה

ח"כ אבי דיכטר, ראש השב"כ לשעבר, משרטט בראיון ל-ynet את דרכו של ג'מאל אבו סמהדה כפושע ומבריח סחורות ונשק ברפיח עד לדרגת רוצח להשכיר בשירות החמאס. מינויו של אבו סמהדנה למפכ"ל משרד הפנים הפלסטיני בוטל אמנם בידי אבו מאזן, אך לדברי דיכטר, "אם נוכל לשים עליו יד - צריך לשים אותו מאחורי סורג ובריח"

"ג'מאל אבו סמהדנה, הוא פושע פלילי - רוצח להשכיר בידי החמאס, שראוי בהזדמנות הראשונה שתהיה בידי ישראל, לשבת מאחורי סורג ובריח". כך אומר ח"כ אבי דיכטר, לשעבר ראש השב"כ, בראיון ל-ynet בעקבות מינויו של אבו סמהדנה לתפקיד מפכ"ל משרד הפנים הפלסטיני. לדברי דיכטר, פעמיים היה אבו סמהדנה על צלב הכוונת, והצליח להימלט. "איך אמרו אז אצלנו בשב"כ, 'הוא נחשב כמת - רק נותר להרוג אותו'". יו"ר הרשות, אבו מאזן, ביטל את המינוי בטענה שהוא "סותר את החוקה".

 

דיכטר מכיר את אבו סמהדנה עוד מהימים שבהם עבד כרכז השב"כ ברצועת עזה ומאוחר יותר כראש מרחב דרום ולימים ראש השב"כ. הוא משרטט את דרכו של "הפושע הקטן", מבריח הגבול ממצרים לדרגת קבלן פיגועים. בין השאר היה אחראי לרצח חמש בנות משפחת חטואל.

  

"משפחת אבו סמהדנה היא משפחת פשע ידועה מרפיח. אחיו סמי היה מוכר בשעתו הרבה יותר מג'מאל. בני המשפחה עסקו בכל עבריינות פלילית אפשרית בתוך רצועת עזה ונודעו בעיקר בהיותם מבריחי גבול בין מצרים לרצועת עזה. לעיתים הם פעלו בשיתוף פעולה עם בדואים ועבריינים אחרים בנגב. כל מה שזז ואפשר לגנוב - הם גנבו. במקביל, הם בנו גם רגל אחת נוספת בתחומי הפעילות החבלנית העוינת, כאנשי תנזים-פתח".

 

"במסגרת הבלגן ברשות הפלסטינית עם פרוץ האינתיפאדה בספטמבר 2000, הם ניצלו את המצב להברחת אמצעי לחימה מסיני לרפיח ומכירתו בתוך רצועת עזה לכל המרבה במחיר. אז הם גם החלו לבצע פיגועים, תוך הקמת הגוף המכונה ועדות ההתנגדות העממיות. הגוף הזה היה מחובר תחילה לחיזבאללה הלבנוני ושמש כקבלן ביצוע פיגועים רצחניים בתמורה לתשלום. הם פעלו ברצועת עזה, כמו שגדודי חללי אל אקצה פעלו ביהודה ושומרון - קיבלו תשלום עבור כל רצח לאומני שביצעו".

 

לדברי דיכטר לאנשיו של אבו סמהדנה "לא הייתה שום אידיאולוגיה, למעט העניין הכספי, תשלום על רצח. במסגרת הזו הם הפכו לקבלני רצח בכל רחבי רצועת עזה, כשהם מתפתחים מרפיח צפונה. הם היו מעורבים בפיגועי ירי, שיגור פצצות מרגמה וקסאמים, הנחת מספר מטעני גחון מתחת לטנקי מרכבה של צה"ל, שבהם נהרגו שישה או שבעה חיילים. הם עברו לעבוד בשירות החמאס ופחות בשירות החיזבאללה, והמשיכו להבריח אמצעי לחימה מסיני לתוך רצועת עזה ומכרו אותם לכל המרבה במחיר. הם משרתים את החמאס שמשרת את הטרור הפונדמנטליסטי שיוצא מטהראן".

  

אז מדוע הוא מונה דווקא כעת לתפקיד הבכיר של מפכ"ל משרד הפנים, הגוף ששולט על מנגנוני הביטחון? "עתה הגיע זמן השילומים, וממשלת החמאס משלמת לו על השירותים שנתן כקבלן רצח והעבודה שעשה למענם במסגרת ועדות ההתנגדות העממיות. אני מניח שהמינוי שלו הוא משקל נגד למינוי של ראשיד אבו-שבאכ מהפתח על-ידי אבו-מאזן לראש מנגנוני הביטחון".

 

לדברי דיכטר, נקודה חשובה נוספת היא השיוך ההיסטורי של חמולת אבו סמהדנה לפתח, "זה טוב ליחסי הציבור של ממשלת החמאס החדשה, כדי להראות כאילו קונצנזוס בין הפלגים השונים. אבל כך או כך, ג'מאל אבו-סמהדנה היה ונותר רוצח להשכיר, שאיני יודע אם היום הוא עומד בקריטריונים לסיכול ממוקד, כי איני מחובר בימים אלה למקורות מודיעיניים. מה שבטוח הוא, שאם נוכל לשים עליו יד - צריך לשים אותו מאחורי סורג ובריח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילם: אמיר כהן
דיכטר מאיים
צילם: אמיר כהן
צילום: רויטרס
אבו סמהדנה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
ביטל את המינוי
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הכוורת של איסמעיל הנייה
צילום: איי פי
צילום: מוטי סנדר
היה אחראי לרצח משפחת חטואל
צילום: מוטי סנדר
מומלצים