שתף קטע נבחר

תמיר: לפתור בעיית ביה"ס לרפואת שיניים בת"א

שרת החינוך הנכנסת התייחסה לסגירת בית הספר לרפואת שיניים ואמרה: "מאוד חשוב שהוא יישאר פתוח, צריך יותר מבית ספר אחד כזה בארץ". אגודת הסטודנטים הבטיחה: לא ניתן שבית הספר ייסגר או יופרט

מאמץ נוסף להשיב את לימודי רפואת השיניים לאוניברסיטת תל אביב: שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, התייחסה הערב (יום ב') לראשונה למשבר לימודי רפואת השיניים שפקד את אוניברסיטת תל-אביב. בכוונתה לכנס בימים הקרובים פגישה בעניין עתידו של בית הספר לרפואת השיניים. "מאוד חשוב בעיני שבית הספר לרפואת שיניים יישאר פתוח, יש שם בעיה אמיתית ויש לפתור אותה", הבהירה תמיר.

 

תמיר צפויה להיפגש עם הגורמים הנוגעים בדבר ובכוונתה להידבר גם עם אנשי הוועדה לתכנון ולתקצוב, מתוך תפיסה כי "גם אם אוניברסיטת תל-אביב לא מסוגלת לעמוד בתקצוב, צריך יותר מבית ספר אחד לרפואת שיניים בהדסה כדי לשמור על רמת רפואת שיניים נאותה בישראל". 

 

לפני שלוש שנים החליטה האוניברסיטה על קיצוצים בפקולטה ללימודי רפואת שיניים, ואף הפסיקה לקבל תלמידים חדשים. הסמסטר הנוכחי הוא למעשה הסמסטר האחרון בו לומדים רפואת שיניים באוניברסיטה.

 

מאוניברסיטת תל-אביב נמסר, כי האוניברסיטה תקבל בברכה את הסיוע של שרת החינוך בסוגיה של תקצוב ייחודי ונכון של בית הספר לרפואת שיניים. "האוניברסיטה עושה כל מאמץ לאזן את תקציב בית-הספר, ומנהלת משא ומתן עם מספר גופים על מנת למצוא שותף אסטרטגי לניהול בית הספר. סגל בית הספר יטיב לעשות אם ישתף פעולה עם ההנהלה במקום להשתלח בה".

 

עוד מסרה דוברת האוניברסיטה, כי הכשרת רופאי שיניים נחוצה למשק הישראלי. "על פי דו"ח כוח אדם במקצועות הבריאות, בוגרי ישראל מהווים בממוצע כשליש ממקבלי הרשיונות (פחות מבוגרי מזרח אירופה). על פי צורך ברופא שיניים אחד לאלף איש, יש צורך בכ-6,000 רופאי שיניים". יש אמנם כ-7,500 רופאים כאלה, אבל על פי הצפי לדרישה ירד יחס זה מהר מאוד מתחת לרצוי. אם רופא שיניים עובד 30 שנה (בממוצע), צריך להכשיר 200 בשנה, מסרה הדוברת. היא הדגישה, כי ההכשרה בבתי-הספר בארץ עדיפה מבחינת רמה.

 

"הכשרת רופאי שיניים בשנים הקליניות יקרה מאוד ונאמדת בכ-150 אלף שקל לשנה לכל תלמיד בשנים אלה. נוכח הצורך הלאומי להכשרת רופאי שיניים בישראל, דורשת אוניברסיטת תל-אביב מהמדינה להגדיל את התיקצוב ללימודי רפואת שיניים, אם על ידי תיקצוב ישיר ואם על ידי הגדלת שכר הלימוד.

  

"בשנת הלימודים תשס"ה לא נפתחו לימודי שנה א אבל התקבלו 45 תלמידים לתוכנית לימודים לתואר "בוגר במדעי הרפואה" (BMS). בוגרי תוכנית זו יוכלו להמשיך (ללא צורך בהשלמות) בלימודיהם הקליניים ברפואת שיניים, אם וכאשר תמצא הדרך הראויה לאיזון תקציבי. רק איזון תקציבי של בית-הספר יאפשר פתיחת לימודי שנה א' ברפואת שיניים".  

  

יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, בועז טופורובסקי, מסר כי "אגודת הסטודנטים מברכת את מרצי בית הספר לרפואת שיניים על שהצטרפו למאבק הסטודנטים זה מספר שנים למניעת סגירת בית הספר. אגודת הסטודנטים לא תיתן שבית הספר ייסגר או יופרט".

 

הסטודנטים שלי מלמדים בחו"ל

 

השרה תמיר התייחסה ללימודי רפואת השיניים בכנס בוגרים במלאות 50 שנה לקרן המלגות פולברייט, שמבוססת על שיתוף פעולה אמריקני - ישראלי בנושאי חינוך, ובמסגרתה אף זכתה בעבר תמיר עצמה במלגה ונשלחה לאוניברסיטה בפרינסטון. תמיר הדגישה את החשיבות שביחסים האקדמאים בין ארצות הברית לישראל, ביצירת קשרים בין שני העולמות האקדמאים. "אף נציג ממשרד החוץ לא הגיע לאירוע", אמרה תמיר, "ולכן אולי עדיף שהאחריות על הקשר הזה תעבור למשרד החינוך".

 

תמיד דיברה גם על חשיבות האקדמיה בישראל: "כמי שבאה מהעולם האקדמי אני מעריכה ידע, חינוך ופתיחות שמגיעה עם זה. העתיד של ישראל תלוי בחינוך. אם אנחנו רוצים להישאר מדינה מובילה בעולם האקדמי, אנחנו חייבים להשקיע בחינוך. הייתי רוצה שהממשלה בישראל תשקיע באוניברסיטאות בישראל. עצוב לי שכמה מהסטודנטים המבריקים שלי מלמדים בחו"ל וסטודנטים אחרים נאבקים על משרות בארץ. אני מקווה שבזמן הקצר שהממשלה הזו תשרוד, כיוון שלא ברור כמה זמן ממשלות שורדות בישראל, היא תשים את החינוך בראש סדר העדיפויות שלה ותאפשר למדינה להתקדם אל העתיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באובאו
השרה תמיר. "עצוב לי"
צילום: באובאו
צילום: MIRAS
מה יעלה בגורל בית הספר לרפואת שיניים?
צילום: MIRAS
מומלצים