שתף קטע נבחר

הונג קונג: השרצים כבר בפנים

תשכחו מגאדג'טים וגורדי שחקים, בהונג קונג מחכה לכם חוויה קולינרית הכוללת טייגר שרימפס בקארי, ריזוטו סרטנים, כבש בלימון כבוש, ברווז פקין ודג חמוץ-מתוק. הכינו את החך והארנקים

מאז הוחזרה לריבונות הסינית ב-‭,1997‬ אחרי 99 שנים תחת שלטון בריטי, ובניגוד לכל התחזיות השחורות שצפו את קריסתה, הונג קונג נמצאת במגמה מתמשכת של תנופת פיתוח אדירה. היום היא נחשבת לישות האזורית העשירה ביותר באסיה, אפילו יותר מיפן.

 

כיאה לעיר גדולה ועשירה, המוצפת אנשי עסקים ותיירים, אפשרויות הבילוי בהונג קונג כמעט אינסופיות. ואם ארוחה היא תמיד מרכיב מנצח בחבילת בילוי, אז גם בתחום הזה ההיצע מגוון: אלפי בתי אוכל, החל במסעדות פאר בבתי המלון הגדולים, שבהם מחירה של ארוחה, יחד עם יינות מיובאים, עשוי להגיע ל-500 דולר לסועד, ועד המוני מזללות, דוכני רחוב, ברים ומאורות קריוקי.

 

שני אזורי הבילוי הבולטים בהונג קונג הם לן קוואי פונג והסוהו. בנוסף להם כדאי מאוד לבקר גם בחצי האי קאולון, המחובר לסין היבשתית. ניתן להגיע אליו במעבורת או ברכבת תחתית, העוברת מתחת למפרץ.

 

טייגר שרימפס ומלחים חרמנים

Taste good restaurent ממוקמת במרכז חיי הלילה באזור לן קוואי פונג, מוקפת כמה מדרחובים קטנים ובהם שפע ברים ומסעדות יפניות, סיניות ותאילנדיות. למנה הראשונה קיבלנו ירק מטוגן בצבע ירוק עז שנראה כמו ברוקולי גמדי והיה קצת מריר, אך מעורר מאוד. לעיקריות, טייגר שרימפס שטוגנו על קליפתם ובושלו בקארי צהוב וחריף עם ירקות מוקפצים. מנה אחרת הייתה דג מבושל ברוטב חמוץ-מתוק עם אננס ופלפלים. שתי המנות הוגשו עם המון אורז לבן מאודה לריכוך הטעמים העזים. על ארוחה מצוינת ומשביעה שכזו שילמנו 359 דולר מקומי (בערך 44 דולר אמריקאי‭.(‬ גם אם היו מבקשים מאיתנו פי שניים, היינו משלמים בלי להפסיק לחייך.

 

להבדיל את כל ההבדלות האפשריות, ברובע וואן-צ'אי פורחים חיי לילה הבנויים בעיקר על זנות ואלכוהול. ב-Dusk till dawnנמצאים בעיקר מלחים אמריקאים חרמנים ועובדות-מין תאילנדיות, פיליפיניות ומקומיות, שאורבות על הבר לכל זכר בודד. המוזיקה המזעזעת מורכבת בעיקר מגירסאות דאנס וטראנס ללהיטי סבנטיז עבשים.

 

דרקונים וסרטנים

לאזור הסוהו בהונג קונג מומלץ להגיע לארוחת ערב ולבילוי לילי באחת המסעדות הקטנות. האטרקציה היא לאו דווקא בסוהו עצמו, אלא בדרך אליו, באמצעות גשר עילי שעליו נע הדרגנוע הארוך בעולם ‭800)‬ מטר‭,(‬ שחוסך עלייה תלולה שהייתה בלתי אפשרית ברגל. מהגשר נשקפות הסמטאות הרבות שמציעות מגוון עצום של מקומות בילוי ומסעדות.

 

Jaspa's היא מסעדת פיוז'ן שבה אין אוכל אוריינטלי, אלא מנות בסגנון מערבי: סלמון עם פירה, סטייקים, לזניה ואפילו שניצלים. אחרי הארוחה אפשר לעבור לבר וליהנות מהמוזיקה, מהאווירה וממבחר גדול של קוקטיילים.

 

  • 28-30Staunton st. Soho, mid-levels

 

Mome למרבה ההפתעה, היא מסעדה מרוקאית קטנה ואינטימית, עם מנות כמו קוסקוס, מרק עדשים וכבש ואפילו סלטים מזרחיים כמו גזר חריף וסלק בכמון. לעיקריות חובה לנסות את הטאג'ינים. אפשר עם עוף וזיתים או כבש ולימון כבוש. המחירים סבירים ומטה.

 

  • 31Staunton st. Soho, mid-levels

 

Goccia פונה אל מי שמחפש בילוי מערבי במסעדת גורמה נחשבת. זוהי מסעדת שף יקרה, עם מנות זעירות של מטבח עילי, בהשפעה לטינית (איטלקית-ספרדית‭.(‬ מגישים בה מנות כמו ריזוטו סרטנים וסטייקים ב-300 דולר מקומי (כ-180 שקל) לחתיכה. עיצובו של המקום, לעומת זאת, מיוחד ויפה. אפשר להיכנס גם רק לבר כדי לשתות במחירים סבירים.

 

  • 73Wyndham st. central hk

 

Dragon 1, בר-מסעדה אפל וגדול, משקיף על הרחוב מלמעלה. מומלץ לתפוס מקומות נוחים על המרפסת הגדולה וליהנות מבירות אסיאתיות קרות כמו אסהי או סינגה. בתפריט תמצאו מנות בר אופייניות, פירות-ים וסושי לסוגיו. המחירים לא נמוכים, אבל תוכלו להתנחם בכך שאתם יושבים בלב לבה של הסצנה ההונג-קונגית.

 

  • 60Wyndham st. central hk

שקט, מסריח ומשביע

אחרי כמה ימים בכרך הסואן, מרגישים צורך להתאוורר מעט. מומלץ מאוד לקחת מעבורת שיוצאת מהנמל המרכזי ולבקר באחד האיים הקטנים (מתוך מבחר של ‭(236‬ הנמצאים במרחק שיט קצר ונעים.

 

Venice restaurant נמצאת על האי לנטאו, השני בגודלו בקבוצת האיים, מרחק חצי שעה הפלגה מהנמל. שם כדאי מאוד לבקר בכפר דייגים קטן בשם טאי-או, שנראה כאילו לא הרבה השתנה בו מאז המאה ה-‭.15‬ בסמטאות הקטנות יושבות נשים זקנות ומוכרות דגים, צלופחים וסרטנים חיים, ובסמטאות סמוכות נמכרים דגים מיובשים שצחנתם עולה השמיימה. המקום כולו שקט מאוד ומנותק מכל סממן של הציוויליזציה המערבית.

 

בקצה הכפר מצאנו מסעדה קטנה המשקיפה אל המים, ומכאן כנראה שמה - ונציה. תפריטים באנגלית לא נמצאו וההזמנה התבצעה בדיאלוג מוזר שחציו עברית וחציו סינית. המסעדה עצמה שכונתית לגמרי, עם זקנים סינים שנראים בני 200 ויושבים בישיבה מזרחית על הכיסא, שותים תה ומתווכחים בקולי קולות.

 

המנות היו נפלאות, טריות מאוד ובטעמים עזים. חיסלנו הכל ואחר כך התבטלנו שם עוד שעה על בירה סינית קרה. התענוג עלה 172 דולר מקומי (כ-100 שקל)

 

‬‭Sea food oriental plaza‬ היא אחת משורה ארוכה מאוד של מסעדות המתמחות בהגשת פירות ים. מצאנו אותה על אי קטן בשם למה (‭,(Lama‬ במרחק שעת הפלגה מהנה מהאי הראשי. בלמה יורדים בנמל הראשון, פוסעים לאורכו של האי במסלול משגע המקיף את החוף, ותופסים את הספינה, שיוצאת בחזרה בכל שעה עגולה, מהצד השני.

 

בזמן שממתינים למעבורת בחזרה, כדאי מאוד לשבת באחת המסעדות הגדולות לאורך הרציף וליהנות ממעדני פירות-ים שכמוהם לא מוצאים, ככל הנראה, כמעט בשום מקום בעולם, לא באיכות ולא במחיר. מה אכלנו שם? יהיה קצר יותר לתאר מה לא. וכל המעדנים האלה במחיר של מנה ראשונה במסעדה בהונג קונג.

 

נוף מדהים וברווז יקר

‭,Felix bar‬ בקומה ה-28 של מלון פנינסולה המפואר בחצי האי קאולון, מתגאה בבר היפה בעולם. נכנסים דרך הלובי, שהוא חוויה אדריכלית בפני עצמה, עולים במעלית שאורותיה משנים את צבעם אט אט מלבן לאדום, הדלת נפתחת למסדרון ארוך המוביל לחלל גדול ונטול קירות חיצוניים (בעיצובו של פיליפ סטארק) ומהחלונות הענקיים נשקף המפרץ האפל. הונג קונג מצד אחד, וקאולון ומאחוריה סין מהצד השני.

 

מלצריות סיניות יפהפיות מובילות את האורחים בעדינות לשולחנות זכוכית יפים הניצבים מול החלונות. שתינו שוטים של טקילה ו-וודקה עם ליים וישבנו המומים מול הנוף המרהיב (אגב, משתנות הגברים, שחובה לבקר בהן, שקופות ומעוצבות כך שלמשתמש נדמה שהוא מטיל את מימיו על העיר כולה‭.(‬ היינו יכולים להמשיך לשבת שם לנצח, אלא שלקראת שתיים בלילה המקום נסגר ונאלצנו להיפרד.

 

  • Cnr Salisbury & Nathan rds, tsim-sha-tsui ‬‭

 

Spring deer‬, מסעדה פקינזית עממית וענקית, מצליחה להאכיל בו זמנית עשרות

 משפחות סיניות רעבות המתקבצות כאן סביב שולחנות עגולים שבמרכזם צלחת מסתובבת שעליה מונחות עשרות צלוחיות קטנות המכילות מנות שונות, ולעיתים קרובות גם משונות.

 

המסעדה מפורסמת בעיקר במנת הפקין-דאק שלה, ברווז צלוי בציפוי קרמלי עבה. הברווז נחתך לעיני הסועדים בסכין חשמלית לפרוסות דקיקות, אבל הכנת המנה עצמה נעשית בשיטת עשה זאת בעצמך: רצועות הברווז מונחות במרכזו של מעין פנקייק קטן, בתוספת מלפפון ורוטב תמרהינדי מתקתק. מלפפים את הבצק סביב הבשר והנה לכם לאפה של ברווז ברוטב פקין. את המנה יש להזמין מראש והיא יקרה למדי, אלא אם כן מתחלקת בה משפחה שלמה, או קבוצה גדולה של סועדים.

 

  • 42Mody rd, 1st floor tsim-sha-tsui

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מסעדת נודלס
צילום: איי פי
צילום: איריס ז'ורלט
המנות ממשיכות להגיע
צילום: איריס ז'ורלט
צילום: איריס ז'ורלט
שוק אוכל
צילום: איריס ז'ורלט
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הונג קונג. לא לצמחונים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים