שתף קטע נבחר

ארה"ב: נדחתה הצעת חוק בעד תשתית אינטרנט נייטרלית

269 חברי קונגרס התנגדו ו-152 תמכו בהצעה הקובעת כי מפעילי הכבלים או ה-DSL לא ישתמשו בתשתית שלהם כדי להפלות לטובה או לרעה אתרי אינטרנט שלא ישלמו להם עבור התשתית

הקונגרס האמריקני דחה ביום ה' הצעה שתכליתה לעגן בחוק את עקרון הנייטרליות של תשתית האינטרנט, החלטה שנחשבת כתבוסה לאתרי אינטרנט כמו גוגל, יאהו, eBay ואמזון, ולהישג לחברות תשתית בהן AT&T ,Bellsouth ואחרות.

 

269 חברי קונגרס התנגדו להצעה לעומת 152 תומכים. עיקר המתנגדים נמנו על חברי מפלגת הרפובליקנים בעוד רוב התומכים היו דמוקרטים.

 

על עקרון הנייטרליות

 

גולשים המשלמים דמי מנוי לספק אינטרנט ולחברת תשתית חופשים לגלוש לכל אתר, על בסיס העדפה אישית.

האתרים משלמים לספקי האינטרנט עבור החיבור שלהם לאינטרנט, ואילו הגולשים משלמים גם לחברות התשתית, באמצעותן הם גולשים לאותם אתרים, אך האתרים לא משלמים לחברות התשתית.

 

בעוד יותר ויותר גולשים משתמשים בשירותים רחבי פס באתרים האלה כמו משחקים מקוונים, הורדות מוזיקה בתשלום, כתבות וידאו ועוד, חברות התקשורת אינן מקבלות נתח מההכנסות האלה, אך הן נאלצות לשאת בעלויות התשתיות הגדלות.

 

חברות התקשורת הגדולות בארה"ב - המספקות את הרשת לבתים וארגונים באמצעות כבלים או DSL - טוענות כי אתרי התוכן הגדולים מצליחים "על גבן" ומנצלים את התשתית שלהן מבלי לספק להן תמורה הולמת. בעתיד, על פי הצהרתן, הן עשויות לספק לחברה שתשלם עדיפות על פני אחרות על גבי התשתית שלהן.

 

תשלום של אתרי התוכן עבור עדיפות בתשתית משול בעיניהן לכביש אגרה - תשלם יותר - תהנה מנסיעה מהירה יותר ברשת. חברות התשתית טוענות כי מדיניות זו לא תשנה את טבע האינטרנט ולא תשאיר ברשת רק את האתרים העשירים, שיכולים להרשות לעצמם לשלם.

 

מנהל בכיר בחברת BellSouth צוטט כאומר כי החברה תשקול לגבות מאפל חמישה עד 10 סנט עבור כל שיר שיירכש על ידי גולשים ויורד באמצעות שירות iTunes.

 

תפישה זו מסכנת את עקרון הניטרליות לפיו פועלות חברות התשתית. עקרון זה, שעוגן בתקנות של רשות התקשורת הפדרלית עד לפני שנה, גרס כי מפעילי הכבלים או ה-DSL לא ישתמשו בתשתית שלהם כדי להפלות לטובה או לרעה אתרי אינטרנט.

 

לאחר ביטול התקנות על ידי ה-FCC, יצאו מנהלי חברות התקשורת בהצהרות על סוף עידן הנייטרליות. בעקבות זאת, ארגוני צרכנות בארה"ב וחברות אינטרנט הפעילו לוביסטים בוושינגטון, על מנת שיעגנו בחוק את עקרון הניטרליות של התשתית.

 

מאמצי התומכים לא הועילו

 

במוקד המאבק בין הנצים הניסוח הסופי לתיקון לחוק התקשורת האמריקני, שהשלמתו צפויה

ב-2007. יוזמי ההצעה גייסו שורה ארוכה של תומכים מפורסמים, ואף אחד ממייסדי גוגל, סרגיי ברין, ביקר החודש בגבעת הקפיטול בניסיון לשכנע. מנכ"לית eBay, מג וויטמן, שלחה מיליון הודעות דוא"ל למשתמשים רשומים, וקראה להם לפעול נגד החוק, אך ללא הועיל.

 

הדמוקרטים, שתמכו בהצעה, טענו כי דחייתה תסמן נקודת מפנה שלילית בהיסטוריה של האינטרנט. "אתרי האינטרנט ייאלצו לשלם מסים לספקי הפס הרחב", אמר לאתר Cnet אד מרקיי, חבר הקונגרס הדמוקרטי שיזם את הצעת החוק.

"אני רוצה בהצלחת האינטרנט בדיוק כמו הדמוקרטים", אמר הרפובליקני למר סמית, "אך אנחנו חלוקים בנוגע לדרך להשיג זאת. הם תומכים בהתערבות ממשלתית ואני מתנגד לרגולציה על האינטרנט".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים