שתף קטע נבחר

"לזכור את ניצולי השואה - ולא רק פעם בשנה"

כשליש מניצולי השואה סובלים ממצוקה כלכלית, נפשית וחברתית. הסטודנטים באו לעזרתם כדי שהניצולים ייזכרו בכל יום ולא רק ביום השואה. "הרגשנו שאנחנו חייבים לעשות משהו. אסור לתת לזה להימשך", אמרה אחת הסטודנטיות

קבוצת סטודנטים החליטה להביע היום (ד') מחאה על-מנת שניצולי השואה ייזכרו בכל יום, ולא רק פעם בשנה. כיום חיים בארץ כ-260 אלף ניצולים, כשליש מהם סובלים ממצוקה כלכלית, נפשית וחברתית. 

 

הסטודנטים מאוניברסיטת באר שבע, מכללת ספיר, המרכז הבינתחומי, אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה העברית בירושלים, יצאו למחות מול משכן הכנסת, בבאר שבע ובשדרות. ענבל זידר, סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון, אירגנה את המחאה מחוץ לאוניברסיטה. על היוזמה היא סיפרה ל-ynet: "הרעיון התחיל ביום השואה, כששמענו סיפורים מזעזעים של ניצולים החיים מתחת לקו העוני. הרגשנו שאנחנו חייבים לעשות משהו. אסור לתת לזה להימשך".


סטודנטים מפגינים לצד ניצולי שואה בבאר שבע    (צילום: הרצל יוסף)

 

גם נשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופסור רבקה כרמי, הגיעה אל המפגינים, על מנת להביע את תמיכתה. "אני מעריכה ומעריצה את הסטודנטים שלנו, מה שמדאיג אותי בנושא הזה, שאנחנו שוכחים מהניצולים".

 

בבאר שבע לבשו הסטודנטים חולצות שחורות, בידיהם הם נשאו שלטים ודפים בהם נכתבו סיפורי חיים של ניצולי שואה. הסיפורים תיארו את הדברים להם הניצולים, שרובם עברו את גיל ה-80, נזקקים. הסטודנטים הביאו את סיפוריהם של שני ניצולים, שזקוקים לתרופות ולציוד רפואי, אבל בקשתם לתמיכה מהמדינה לא התקבלה. 

 

מי שמתמודדת עם בקשות רבות, היא הקרן לרווחה לנפגעי השואה. עורך הדין דובי ארבל, מנכ"ל הקרן, אמר ל-ynet: "העזרה נחוצה היום, כי מחר מספר הניצולים יירד באופן דרסטי. חייבים לעשות עכשיו ולא לחכות. הסיוע אינו בעיה סקטוריאלית. אם אנחנו לא יכולים לדאוג להם, אפילו לטיטולים, אז אין לנו זכות קיום". הקרן תוקצבה בשנה שעברה בשבעה מיליון שקלים והשנה יוכפל תקציבה, אך הסכום עדיין לא מספיק לכיסוי צרכיהם של הניצולים.

 

לסטודנטים הצטרף, אלוף במיל' עוזי דיין, יושב ראש מפלגת תפנית. לדבריו, "המאבק של הסטודנטים הוא מאוד חשוב, מכיוון שהוא נטו חברתי ומונע מסולידאריות וצדק חברתי. אחרי שכולם נוסעים למצעד החיים וחוזרים לפה, אני רוצה שיזכרו שיש אנשים שחיים פה. החוב שלנו אליהם לא פחות חשוב מלצעוד שם, בוא נדאג קודם כל למי שנמצא פה".

 

ניצולי השואה הצטרפו לסטודנטים במחאתם, למרות החום הכבד ששרר בבאר שבע. הניצולים עצמם ענדו סרט שחור על הזרוע. אחד הניצולים, מיכאל צרפיס, סיפר: "בכל העולם לא רק זוכרים, אלא גם עוזרים. רק בישראל אומרים שאין כסף. אנחנו אנשים מבוגרים, בפעם הבאה לא בטוח שכולנו נשב פה". ניצולת שואה נוספת שהגיעה למקום, סוניה קופרמן, הודתה לסטודנטים. "תודה לאל שהם עושים את זה לטובתנו. יש המון אנשים שבאו לפה ויש המון אנשים שהמצב שלהם מאוד קשה. צריך שראש הממשלה יעזור לכל ניצולי השואה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
לזכור כל יום. ההפגנה בב"ש
צילום: הרצל יוסף
צילום: דני מכליס
מעריצה את הסטודנטים. פרופ' כרמי
צילום: דני מכליס
מאבק חשוב. דיין
מומלצים