שתף קטע נבחר

 

נא להכיר: הרופאה הבדואית הראשונה

הרופאה הבדואית הראשונה רוצה להיות פורצת דרך לנשים שיבואו אחריה וילמדו את מקצוע הרפואה. אך בבעיה אחת היא נתקלה - צריך למצוא חתן שירצה להתחתן עם רופאה. "לגברים הבדואים המסורתיים קשה לקבל את המקצוע שלי"

בין 58 בוגרי הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, שקיבלו היום (ד') תואר דוקטור, הייתה גם הרופאה הבדואית הראשונה בישראל, ד"ר ראניה עוקבי. עוקבי (26), שהתמחתה בשנה האחרונה ברפואת נשים ומיילדות בבית החולים רמב"ם בחיפה, רואה את הישגה כשליחות וכדוגמה אישית לכל הבנות הבדואיות.


מימין לשמאל: נשיאת האוניברסיטה רבקה כרמי, עוקבי, וקודמה של כרמי בתפקיד, אבישי ברוורמן (צילום: דני מכליס)

 

הרופאה הבדואית הראשונה היא אחת מבוגרי הפרוייקט "ניצני רפואה בנגב" שיזמה אוניברסיטת בן גוריון, על מנת לתגבר תלמידי בתי ספר תיכוניים בנגב במקצועות פרה-רפואיים. כאשר המטרה היא: להגביר את הסיכויים שלהם להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטה. עוקבי מקווה שאחריה יבואו עוד נשים בדואיות שיבחרו ללמוד את מקצוע הרפואה.

 

עוקבי, שגדלה בבאר שבע יחד עם אמהּ, שלוש אחיותיה ושני אחיה, התרגשה מהמעמד ומהתואר החדש אותו קיבלה. "זה מאוד מרגש, אני מרגישה שליחות. אני מקווה להיות מודל חיקוי להרבה נערות בדואיות שרוצות ללמוד מקצועות לא מקובלים אצלנו כמו משפטים והנדסה".

 

בניגוד לאמהות היהודיות, שרוצות שבנותיהן יתחתנו עם רופא או עם עורך דין, אצל הבדואים המצב שונה לחלוטין. עוקבי לא רצתה להתראיין בתחילה לתקשורת, בעקבות החשש שהדבר יפגע בסיכוייה למצוא חתן. עוקבי אמרה ל-ynet בנושא זה: "לגברים הבדואים המסורתיים קשה לקבל את המקצוע שלי, שהוא מקצוע מאוד תובעני. מדובר בעבודה שכרוכה בהרבה שעות מחוץ לבית וגם עבודה בשעות הלילה. אבל בסך הכול יש הרבה נשים עובדות, שהן גם ערביות". לגבי בעלה לעתיד, עוקבי שומרת על אופטימיות: "זה לא יהיה קל למצוא בעל, אבל זה גם לא יהיה בלתי אפשרי".


פורסם לראשונה 14/06/2006 20:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס
פורצת דרך. עוקבי
צילום: דני מכליס
מומלצים