שתף קטע נבחר

דיכטר: האלימות מסוכנת לא פחות מהאיראנים

השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, הזהיר באירוע הפתיחה למיזם "אין מצב לאלימות" כי האלימות מבית מהווה איום אסטרטגי: "כאחד שמכיר לעומק את נושא המאבק בטרור, אני יכול לקבוע בוודאות שאלימות מבית אינה שונה מטרור מבית ומחוץ". יולי תמיר: "הממשלה היא זו שצריכה להוביל את המהלך"

"בפשיעה יש איום אסטרטגי שפוגע בנו לא פחות מטרור פלסטיני או איראני" - דברים קשים אלו אמר אמש (יום ה') השר לביטחון פנים, אבי דיכטר בכנס הפתיחה של מיזם "אין מצב לאלימות" שנערך בתיאטרון הירקון בתל-אביב. לדברי דיכטר, "אנו נוטים להתייחס לאלימות מבית כפחותה מאלימות הטרור. כאחד שמכיר לעומק את נושא המאבק בטרור, אני יכול לקבוע בוודאות שאלימות מבית אינה שונה מטרור מבית ומחוץ".

 

השר לביטחון פנים אמר ש"הצלחנו להוריד את הטרור למימדים נסבלים. אין לי ספק שבידנו להפחית את מפלס האלימות למימדים שכאלה. כשעקומת הטרור החלה לרדת, התחלנו לתת את הדעת על כך שהמציאות היא מאוד אלימה. לא מדובר רק באלימות של בני נוער, אלא גם עבירות רכוש ואלימות בכבישים".  


משמאל לימין: דיכטר, תמיר, שרי אריסון, ולימינה מנהלי הבנק (צילום: ירון ברנר)

 

הוא נשאל האם יש כלים להתמודד עם האלימות כפי שהתמודד עם הטרור, "אין שום סיכוי שיבוצע סיכול ממוקד מול עבריינים, לא חשוב מה העבירה שלהם. המשטרה היא חלק מהשרשרת. הבעיה היא שהשרשרת לא מתחילה במשטרה אלא באזרח וממשיכה למשטרה ואחרי לפרקליטות ולבתי המשפט. הבעיה נמדדת על-פי החוליה החלשה שלה. משטרת ישראל נמצאת במצב שאפילו אם יוגדלו המשאבים, תצוץ בעיה באחת החוליות האחרות בשרשרת (מערכת המשפט - ר.מ)".

  

שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, אמרה בכנס: "אנשים לא נולדים אלימים. נסיבות החיים שלהם מובילים אותם לכך. אנו מודעים לצורך לתת לצעירים מענה משען ותמיכה אי אפשר לעשות את זה בלי מערכת חברתית תומכת. מדינת ישראל צריכה לקבל החלטה מאד חשובה. ישראל צריכה להחליט האם ליצור את התנאים לבני הנוער להתבגר. זה דורש אנשי חינוך, פסיכולוגים ומערכת קידום נוער. בעיניכם זה אולי נשמע יקר אבל בעיני זה הכי זול שאפשר. גם ראשי ערים זקוקים להכרה של המדינה לצרכי נוער. לכל עיר ועיר נדרש מוקד לטיפול בבני הנוער.

 

"ההחלטה שלנו היא אם להיות חברה שמשקיעה משאבים בנושאים חברתיים. אי אפשר להטיל את האחריות כולה על הציבור. הממשלה היא זו שצריכה להוביל את המהלך. אני לא אוהבת את הביטוי 'אנחנו אשמים', אבל הממשלה צריכה לקחת אחריות כדי לשנות את המצב להגיע לחברה טובה יותר".  

 

"אין מצב לאלימות" הוא מיזם משותף של משרד החינוך, המשרד לביטחון פנים, בנק הפועלים (שנותן חסות למיזם), רדיו תל-אביב, קשת בשיתוף עמותת עלם למאבק באלימות. לאחר הנאומים נערך פאנל בהשתתפות השר אבי דיכטר, השרה יולי תמיר, ראש עיריית חולון מוטי ששון, יו"ר בנק הפועלים שלמה נחמה, יו"ר מועצת התלמידים הארצית שי ביאליק ורל נדל שייצג את בעלי העסקים ומקומות הבילוי. אחר כך יצאו המשתתפים לסיור בבארים בתל-אביב.

 

יו"ר בנק הפועלים, שלמה נחמה, אמר בכנס ש"האלימות הפכה רעה חולה בחברה הישראלית, אנו נתקלים בה יום יום בידי כולנו האפשרות לשנות את המצב. נכון, ישנן רשויות הנוטלות את עיקר הנטל, אולם בלי מעורבות ותמיכה ציבורית של הציבור ושל הסקטור הפרטי, לא יתרחש שינוי בהתייחסות לאלימות. אני קורא לחברי מהסקטור הפרטי להירתם למאבק". 

 

המיזם יכלול פעילויות שונות, ובהן חונכות של סטודנטים, ניידות שייצאו למקומות בילוי ועוד. עדיין לא ברור אם מעבר לכוונות ולהצהרות הגדולות, יצליחו יוזמי הפרויקט לצמצם את מימדי האלימות, או שההמשך ימשיך להדיף ניחוחות כבדים של יחצ"נות, כפי שהיה בערב הפתיחה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אבי דיכטר
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
דיכטר ויולי תמיר
צילום: ירון ברנר
מומלצים