שתף קטע נבחר
 

אירועי מחולוהט מציינים עשור

במשך 12 שבועות, החל מה-29 ביוני, יוצגו במרכז סוזן דלל בתל אביב כשמונים יצירות מחול, מהן 33 בבכורה

מזה עשור מהווים אירועי "מחולוהט" במרכז סוזן דלל בתל אביב סיכום שנתי של עשיית המחול הישראלית. מה שהתחיל כיוזמה שנועדה לצלוח את עונת המלפפונים ולהחזיר קהל בתקופת חופשת הקיץ לאולמות סוזן דלל, הפך לפלטפורמת חשיפה מרכזית של יצירות ויוצרים שנהנים ממעטפת תומכת הן מבחינה כלכלית והן מבחינה הפקתית ושיווקית. אם בתחילת הדרך הציעו אירועי מחולוהט ארבעה שבועות של מחול ישראלי, השנה יתקיים הפרויקט במשך 12 שבועות.

 

"אין ספק שפרויקט 'מחולוהט' שינה את הרגלי הצריכה של קהל המחול והפך במקביל לחלק בלתי נפרד מלוח השנה של יוצרי המחול בישראל שמכוונים בכורות בהתאם אליו", אומר יאיר ורדי, ראש האקדמיה למחול בירושלים ומנהל מרכז סוזן דלל שיזם את הפרויקט, "לפני עשר שנים התפישה הרווחת היתה שבמהלך חודשי הקיץ סגרו את המדינה. אנחנו חשבנו שדווקא הקיץ הוא הזמן הטוב ביותר לחשוף מחדש עבודות שלא זכו לחשיפה מספקת לאורך השנה לצד עבודות חדשות לגמרי ואני מאוד שמח שהיוזמה הזו צלחה".

 

פרויקט "מחולוהט" יוצא דופן לא רק בזכות היצע המופעים המשתתפים בו, העומד השנה על 76 יצירות מהן 33 בבכורה. מדובר באחד האירועים היחידים המתקיימים בארץ שמעניקים ליוצרים במה שעליה הם אינם נדרשים לשלם שכר אולם. שוני מהותי נוסף הוא העובדה שהכנסות ממכירות הכרטיסים מתחלקות בין היוצרים למרכז סוזן דלל כשהחלק הארי מהן עובר ליוצרים. "אנחנו מנסים להקל על היוצרים ומעמידים לרשותם גם את האולמות ללא גביית דמי שכירות וגם חלוקת הכנסות. לצד זה המרכז מממן את מערך הפרסום ויחסי הציבור של המופעים ומבחינת היוצרים העצמאיים זו הקלה אדירה. ברור שכל המכלול הופך את ההשתתפות למתגמלת מאוד וזו הסיבה שאין להקה או יוצר שלא לוקחים בזה חלק", מוסיף ורדי.

 

מופעי "מחולוהט", שייפתח ב-29 ביוני ויינעל ב-15 בספטמבר, מייצגים את כל גווני העשייה המקורית בתחום המחול, מהלהקות הגדולות ועד היוצרים העצמאיים, ממופעי מחול עכשווי דרך סגנונות שונים כמו מחול מזרחי, פלמנקו ומחול ניסיוני המשלב בתוכו אמנויות במה אחרות. תקציב ההפקה של אירועי מחולוהט עומד השנה על 880 אלף שקל, מהם 150 אלף שקל תמיכת משרד המדע, התרבות והספורט ועיריית תל אביב.

 

להקת בת שבע תעלה בבכורה את "ברתולינה", עבודה ראשונה באורך מלא של רקדנית הלהקה שרון אייל. "ברתולינה" מתכתבת עם המחול האתני מאפריקה ומספרד ועם הריקנות של תרבות הפופ והמועדונים. אנסמבל בת שבע יציג בבכורה עיבוד ל"דקה דאנס", ערב המורכב מיצירות שונות של הכוריאוגרף אוהד נהרין ובכללן יצירה חדשה שיצר לחמש רקדניות על פי מוזיקה של ארוו פארט ומילים של צ'ארלס בוקובסקי. "דקה דאנס" בוצע עד כה על ידי רקדני להקת בת שבע וזו הפעם הראשונה בה יבצעו רקדני האנסמבל את המופע שיהפוך לחלק מהרפרטואר הקבוע שלה.

 

עוד במסגרת הבכורות: "הגברת עם הקמליות", בביצוע להקת קומפאס לכוריאוגרפיה של מיכל נתן ומיגל אנחל; "K626", קופרודוקציה בינלאומית לכוריאוגרפיה של עמנואל גת על פי הרקוויאם מאת מוצרט; "פרפרים" של רונית זיו ו"ארבע רגליים" של אורי איבגי בביצוע להקת קמע; "סיפורי גן עדן" ו"הילדה הכי יפה בגן" ערב סולו בביצוע רנה שיינפלד; "מיידעלה", מופע פלמנקו המשלב בתוכו מוזיקת כלייזמרים שיצרו דניאל ליבנת, נירה טריפון וסילבי בארוא; "אוטופיה" של ענת רחום ותיאטרון המחול הסאטירי והמופע האפריקני "תוף הקסם" מאת רחל וסבולה בנגורה.

 

עוד ברשימת המופעים: ערב דואטים לקראת בכורה של להקת "דה דה דאנס"; קולאז' עבודות של רקדנית המחול המזרחי אלינה פיצ'רסקי בליווי תזמורת חיה; להקתה של סילביה דוראן תגיש ערב שמציג סגנונות שונים של המחול הספרדי ולהקתו של אמיר קולבן תעלה עיבוד ל"ארבע עונות" המשלב מוזיקה חיה בביצוע תזמורת הקאמרטה הישראלית.

 

ורדי גאה במיוחד באירועי "מחולאחר" המתקיימים במהלך חודשי הקיץ ויציגו על הבמה האינטימית של אולם ירון ירושלמי 20 עבודות שמשלבות בין אמנויות הבמה השונות. "זו במה לא מחייבת שמאפשרת חופש יצירתי ומשלבת לא רק מחול נטו אלא כל המצאה גאונית שנושקת לתחום המחול. מהמקום הזה נוצרו פרויקטים מקבילים כמו 'זירת הפסטיבל' בפסטיבל ישראל או 'בימת מחול' באופרה הישראלית שגם הם מפנים מקום ליצירת פרינג' שוברת מוסכמות ומעזה", אמר ורדי. השנה יציגו במסגרת זו 20 עבודות בארבע תוכניות שונות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  גדי דגון
ברתולינה. ערב חדש של שרון אייל
צילום: גדי דגון
לאתר ההטבות
מומלצים