שתף קטע נבחר

 

גשמי קיץ: מועצת הביטחון תדון בגינוי ישראל

דווקא על רקע דחיית המבצע ברצועת עזה העלתה אלג'יריה הצעה לגינוי ישראל על תקיפתה ברצועת עזה. במקביל, מדינות ערב החברות במועצה לזכויות אדם דורשות כינוס מיוחד של המועצה לדיון בפעולות צה"ל

מגבירים את הלחץ על ישראל: מועצת הביטחון של האו"ם תדון הלילה (יום ו') בבקשת חלק ממדינות ערב לגנות את ישראל על פעולת "גשמי קיץ". את ההצעה לדיון העלתה אלג'יריה, חברת המועצה, ביוזמתה של איראן ובתיאום עם המשלחת הפלסטינים לאו"ם.

  

ההצעה קוראת לגינוי ישראל בעקבות כניסת הכוחות הישראליים לרצועה ובמשרד החוץ נערכים לקרב בלימה דיפלומטי

כדי לנסות ולמנוע גינוי אפשרי. סמנכ"ל משרד החוץ, רוני לשנויער, ירכז את המאמצים הישראלים. הדיון יחל ב-1:00 אחר חצות, שעון ישראל.

  

במקביל, גם מדינות ערב החברות במועצה לזכויות אדם של האו"ם דרשו הלילה לכנס דיון חירום במועצה נגד מבצע צה"ל בעזה. המועצה, היושבת באופן קבוע בז'נבה שבשוויץ, דומה לגופים אחרים של האו"ם באופן זה שהחלטותיה אינן יכולות לחייב את החברות בה, אולם יש בכוחן ליצור לחץ דיפלומטי בדמות הודעות גינוי, החלטות נגד הפרת זכויות אדם ועוד.

 

המועצה לזכויות אדם כונסה מחדש לראשונה רק לפני שבוע. זאת, לאחר שבצורתה הקודמת היא נשאה את השם "הוועדה לזכויות אדם" ופוזרה, בין היתר, בשל תיפקודה החד צדדי נגד ישראל, על ידי מדינות ערב החברות בה. בתחילת השנה הוחלט להחליף את הוועדה, שהתכנסה למשך שבועות ספורים במהלך השנה, במועצה שבה יהיו 47 חברות שידונו באופן קבוע במשך כל השנה ותדון בנושאי זכויות אדם. אך הנה, לא עברו ימים בודדים מאז כינוס המועצה, וגוש מדינות ערב העלה דרישה דחופה לדון במבצע צה"ל ברצועה.

 


צה"ל מפגיז את עזה. הרחבת המבצע נדחתה (צילום: איי.פי)

  

אם אכן תכונס המועצה, על אף התנגדותה של ארצות הברית וההבנה שמגלות חברות האיחוד האירופי לצעדיה של ישראל, הדיון יתקיים כבר בימים הקרובים, ושוב תחזור המועצה לדון בעניין ישראלי. בינתיים, כבר נשמעים קולות על העיתוי בו בחרה ישראל לפעול, ובארץ חוששים כי מדובר במאמץ דיפלומטי ערבי לאפיין את המועצה ברוח דומה לזו ששררה בגילגולה הקודם כוועדה לזכויות אדם, בה נמשכו רוב הדיונים לכיוון פוליטי ולא פרקטי.

 

אגב, הפרוטוקול של המועצה דורש כי כדי לכנס דיון מיוחד יש צורך בבקשתן של לפחות שליש מהחברות – מספר שאינו

מהווה בעיה מיוחדת עבור המדינות הערביות והמוסלמיות השונות החברות בה, ובכללן: אלג'יריה, ג'יבוטי, מרוקו, טוניסיה, בחריין, אינדונזיה, מרוקו, פקיסטן, סעודיה ועוד.

 

כינוס המועצה עשוי להוות תשובה להאשמות הפלסטינים כי מדינות ערב כי אינן נוקפות אצבע מול צעדיה של ישראל נגדם. "איפה המדינות הערביות והמוסלמיות? מדוע לא רואים אפילו כינוסים ברחובות בבירות ערב?", שאלו גורמים פלסטינים רבים בשידורים הערביים.

 

על אף כל זאת, שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, יצחק לבנון, מקווה כי ישראל תצליח לצלוח את הלחץ הדיפלומטי שמנסים להפעיל עליה עתה. "אנו עומדים בפרץ נגד הגל הערבי שרוצה לייחד את ישראל לרעה", אמר ל-ynet.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
תקיפת ישראל בעזה
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
משרד הפנים הפלסטיני שהותקף
צילום: איי אף פי
מומלצים