שתף קטע נבחר

חשיפה: משרד החינוך נערך לפינוי הגדה

ל-ynet נודע כי למרות שהממשלה טרם החליטה על ביצוע ההתכנסות, משרד החינוך כבר נערך ליישומה. "צוות התכנסות" שהוקם במשרד פועל למיפוי מוסדות החינוך מעבר לקו הירוק ולהכנת הסיוע הפסיכולוגי למפונים. משרד החינוך: "אנחנו מפיקים לקחים מתהליכים החינוכיים שעלו בהתנתקות, לאפשרות שהממשלה תחליט על פינוי בשומרון". השרה, אגב, למדה על היערכות משרדה בעקבות פניית ynet

חשיפה: למרות שהממשלה טרם החליטה על ביצוע תוכנית ה"התכנסות" לפינוי התנחלויות ביהודה ושומרון, החל משרד החינוך להיערך ליישומה. ל-ynet נודע כי גורמים במשרד מקיימים בימים אלה פגישות מטה במסגרת "צוות התכנסות", המורכב מנציגי השירות הפסיכולוגי, אנשי מטה וכוח אדם, אנשי אבטחה ובטיחות במשרד, מפקחים מהמגזר הממלכתי-דתי ואחרים שהיו בין מבצעי תוכנית ההתנתקות לפני כשנה.

 

בשלב הראשון עורך "צוות ההתכנסות" מיפוי של מוסדות החינוך מעבר לקו הירוק. "ההכנה לקראת ההתכנסות מתבססת על ניתוח מסקנות מהפינוי בהתנתקות", הסבירה מנהלת מחוז דרום, עמירה חיים, שהייתה בעבר מנכ"לית משרד החינוך. בין היתר, סיפרה, "התחלנו מיפוי של החינוך הממלכתי מחוץ להר חברון. במקום יש בתי ספר השייכים לחינוך הממלכתי-דתי וגני ילדים שצריך למצוא להם פתרון. הקמנו צוות התכנסות שעובר על תכניות מגירה, הכוללות מערכת ליווי של שירות פסיכולוגי במצב של אי ודאות ולחץ".


פינוי עצמונה (צילום: ירון ברנר)

 

חיים מסרה כי בפגישות של הנהלת המחוז משתתפים, בין היתר, מפקח המחוז, מפקח ממלכתי-דתי, איש ביטחון ובטיחות של המשרד, איש כוח אדם. לדבריה, "כשתהיה החלטה בפועל על ההתכנסות, נפעיל את השלב הבא ונדבר עם מנהלים, מורים ותלמידים".

 

עיקר פעילות ההכנה מתמקדת בתחום הסיוע הפסיכולוגי. על כן החל שירות הייעוץ הפסיכולוגי במשרד החינוך להיערך אף הוא בנפרד ליום שבו תתקבל ההחלטה על ביצוע התכנית. כזכור, בעקבות ההתנתקות נוספו עשרות תקנים של יועצים חינוכיים ופסיכולוגים לתמיכה בתלמידים והמורים שפונו.

 

"אנחנו מקיימים חשיבה בנושא הפקת הלקחים מהתנתקות, כי זמן להתכונן ולהיערך תמיד תורם", הסבירה מפקחת על מצבי לחץ ומשבר במשרד החינוך, יוכי סימנטוב. "במשרד תמיד חושבים ומתכוננים לכל תרחיש בכל תחום, כשמדובר במשהו שקשה לילדים".

 

"הרעיון בהכנה המוקדמת להתכנסות, הוא שאם נצטרך נהיה מוכנים להתמודדות עם מצבי לחץ", המשיכה סימנטוב. "אם ההתכנסות תצא לפועל, לפי סדרי גודל זה פי עשרה כמעט מתוכנית ההתנתקות. על כן יש להתכונן מראש כדי שלא נבוא למצב שאנשים יהיו פליטים. צריכים להיערך לכל תרחיש לכל דבר, שנעבור בשלום".

 

סימנטוב הוסיפה כי המצב בשטח שונה מכי שהיה ערב ההתנתקות. "היום יש בציבור המתיישבים שיח סביב ההתמודדות עם עקירה חדשה. זה מצב שונה ממה שראינו לפני ההתנתקות, אז לא רצו לדבר בכלל. היום זה מוחשי יותר ויש היענות לדון עם התושבים על ההליך", אמרה. 

 

משרד החינוך מסר בתגובה כי "לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה וכיוון שחלפה שנה להתנתקות, מבצע המשרד הפקת לקחים מהתהליכים החינוכיים שעלו בהתנתקות, כבסיס לאפשרות עתידית אם וכאשר הממשלה תחליט על התכנסות". עוד ביקשו להוסיף בתגובה כי "השרה תמיר למדה על היערכות משרדה לתוכנית ההתכנסות בעקבות פניית ynet בנושא ולא היא שנתנה את ההוראה להתחיל בהיערכות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
שרת החינוך. מפיקים לקחים מההתנתקות
צילום: אלי אלגרט
צילום: חנן גרינברג
בוכים ומתפנים מגוש קטיף
צילום: חנן גרינברג
מומלצים