שתף קטע נבחר
 

לא תאמינו איפה מסתתרים חיידקים במטבח שלכם

גם אם המטבח שלכם אורגני ודל שומן, וגם אם אתם שוטפים אותו פעמיים ביום, זה עדיין לא אומר שהוא נקי מחיידקים וחומרים רעילים. בין הסירים למגבות מסתתרות מלכודות בריאות מסוכנות. איפה מוצאים אותן ואיך מתמודדים?

סיימתם לאכול ארוחת ערב. הסלט היה מתובל בדיוק במידה הנכונה, כולם התלהבו מהסלמון המאודה, והתותים האורגניים היוו קינוח מושלם לארוחה הבריאה שאכלתם. אפילו על פינוי השולחן יש הסכמה: הילדים מורידים את הצלחות ומחזירים את בקבוקי המים למקרר, אתה מכניס את הכלים למדיח ואת מנגבת את השולחן ומציבה במרכזו צנצנת פרחים. אלא שלנוכח האידיליה הזאת של אושר ובריאות יש מי שיושבים בצד - על קרש החיתוך, בין קפלי מטלית הניקוי, ליד המזווה - ונהנים מכל רגע. לא מדובר ברוחותיהם של אבות האומה, אלא ביצורים זעירים בהרבה - והרבה יותר ממשיים: חיידקים, חיידקים ועוד חיידקים.

 

מתי הרתחתם בפעם האחרונה את המגבות? (צילומים: דן לב)

 

"אבל אנחנו מקפידים על ניקיון ועל היגיינה!", אתם בטח מזדעקים עכשיו. מקפידים, מקפידים, השאלה על מה. זה שאתם שוטפים את הרצפה פעם בשבוע, מחליפים מגבות מטבח פעמיים בשבוע ומנגבים את משטח העבודה ארבע פעמים ביום - לא מספיק. מתי, למשל, הרתחתם בפעם האחרונה את המגבות? או כיבסתם את המטלית שבה אתם מנגבים את השולחן? או אפילו, רחמנא ליצלן, טבלתם את קרש החיתוך בחומץ? אם אין לכם מושג על מה מדובר, כדאי שתקשיבו למה שיש ללוטי זילברמן, מהנדסת כימיה המתמחה בתחומי הטוקסיקולוגיה ובריאות הסביבה, להגיד על המטבח שלכם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי מסתתר מאחורי המקרר?
מי מסתתר מאחורי המקרר?
צילום: דן לב
מומלצים