שתף קטע נבחר

רייס: אין טעם להשיג הפסקת אש זמנית שתופר

מזכירת המדינה האמריקנית נתנה גיבוי לפעילות הצבאית הישראלית, והודיעה כי היא אינה מתכננת כרגע "מסע דילוגים" לאזור. במקביל, הודיע הממשל האמריקני כי ייעתר לבקשת ישראל לקבל דלק סילוני לתדלוק מטוסים על חשבון כספי הסיוע

מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, הבהירה כי ארצות הברית אינה מעוניינת לסייע לפי שעה בתיווך הסכם הפסקת אש. לטענתה, אין טעם בהשגת הסכם הפסקת אש כל עוד חיזבאללה וחמאס עדיין יכולים לירות טילים ורקטות לעבר ישראל, ובכך להפר אותו.

 

בסידרת ראיונות שנתנה רייס היום (א') לרשתות הטלוויזיה הגדולות בארה"ב, הוסיפה מזכירת המדינה כי עכשיו לא זמן מתאים לצאת למסע דילוגים אישי לפתרון המשבר.

 

"אנחנו לא רוצים שהפסקת האש תחזיק מעמד עד שהחמאס או החיזבאללה יפרו אותה. צריך למצוא פתרון שינטרל את האיום על ישראל, ולחזור להחלטה 1559 של מועצת הביטחון של האו"ם (לפירוק המיליציות בלבנון - י.ב.ח)", אמרה רייס לרשת הטלוויזיה האמריקנית איי.בי.סי. לדבריה, ממשל בוש נחוש בדעתו לעכב ניסיון להשיג הפסקת האש בפסגת ה-G8, או במועצת הביטחון.

 

בראיון לרשת "פוקס", קשרה רייס בין האירועים האחרונים במזרח התיכון לטרור העולמי, וחזרה על העמדה האמריקנית שאותה ביטא נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש. "ב-11 בספטמבר למדנו שצריך מזרח תיכון אחר. לישראל זכות להגן על עצמה. מדינה לא יכולה לשבת בשקט כשמתקיפים את אזרחיה", אמרה מזכירת המדינה.

 

לפיכך, טענה רייס כי היא כרגע לא מתכוונת לצאת למסע דילוגים דחוף באזור, שפירושו התחלת פעילות תיווך לקראת הסכם הפסקת אש. "אני עוקבת אחרי המתרחש ומדווחת מדי שעה על כל התפתחות, אבל אין טעם לצאת למסע דילוגים חסר תכלית. צריך להניח את היסודות לכך שהפסקת אש שתושג לא תאפשר מאוחר יותר לחיזבאללה ולחמאס לירות טילים ורקטות לעבר ישראל".

 

מזכירת המדינה לשעבר, מדלן אולברייט, שהתראיינה אף היא לרשת איי.בי.סי, הביעה תדהמה מדבריה של רייס, ומהעובדה שרייס ומנהיגים אחרים אינם מתכוונים לעזוב את סנט פטרסבורג, ולצאת למזרח התיכון להפסיק את האש. "אני המומה", אמרה אולברייט, והוסיפה כי חשבה שרייס תכריז בראיון כי היא יוצאת בשליחות לאזור.

 

בתוך כך, קיבלה ישראל גיבוי אמריקני נוסף: הממשל האמריקני נענה לבקשת ישראל למכור לה דלק סילוני בשווי של 210 מיליון דולר לתדלוק מטוסי חיל האוויר. העסקה תכלול דלק סילוני מסוג JP-8, המשמש את צבא ארה"ב לתדלוק מטוסי האוויר וחיל הים.

 

עליית מחירי הדלק ייקרה מאוד את עלויות הטיסה של מטוסי חיל האוויר, והוסיפה קרוב ל-150 מיליון דולר לתקציב ההפעלה של החיל. מימון הדלק הסילוני לישראל, בעלות של 210 מיליון דולר, יבוצע כנראה מכספי הסיוע הצבאי האמריקני.

 

ביום שישי, הודיע הפנטגון לקונגרס על בקשת ישראל לקבל את הדלק הסילוני ועל החלטת הממשל להיענות לבקשה, שנועדה לאפשר לישראל לשמר את כוחה המבצעי. ההחלטה אמנם עדיין טעונה אישור הקונגרס, אך לפי ההערכות, הקונגרס - לו היסטוריה של תמיכה בישראל - לא צפוי לבלום אותה.

 

בימים הקרובים צפוי הקונגרס האמריקני על שני בתיו לפרסם הודעת תמיכה מוחלטת בעמדת ישראל. ההודעה הצפויה תטיל את האחריות למתרחש על איראן, סוריה, חיזבאללה וחמאס, ותקרא להחזרת החיילים החטופים וליישום החלטת מועצת הביטחון 1559 לפירוק המיליציות החמושות בלבנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא מתכננת מסע דילוגים.רייס
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
המומה. אולברייט
צילום: איי פי
מומלצים