שתף קטע נבחר

"גידול של עשרות אחוזים בהתקפות על שרתים ישראלים"

זאב רובינשטיין, מנהל מרכז אבטחת מידע של הממשלה, צופה גידול של "אלפי אחוזים" בהתקפות על שרתים ישראלים. השיא עוד לפנינו. אגב, רוב ההתקפות מטורקיה

לפני כשלושה שבועות, לאחר ירי הקסאמים על אשקלון, ותחילת הפעילות המבצעית בעזה, הותקפו והושחתו מאות אתרים ישראלים, בהם אתרים של גופים מסחריים גדולים. עם התחממות הגזרות הצפונית והדרומית במדינה, התחממה גם גזרת האינטרנט.

 

מדי יום אנו מדווחים על השחתות והפלות אתרים ישראליים בינוניים וגדולים, במקביל לקבוצות ישראליות שמתרברבות על הפלה של אתרי ארגון החיזבאללה ואתרים לבנונים מסחריים. לרוב מדובר בדיווחי סרק או בהתקפות "גרפיטי" בלבד. בעלי האתרים מצליחים להתגבר על ההתקפות ולשחזר את האתרים, לפעמים תוך דקות ספורות בלבד.

 

"אנחנו לפני השיא"

 

עם זאת, זאב רובינשטיין, מנהל מרכז אבטחת מידע של הממשלה (CERT) צופה כי זו רק ההתחלה. "אנחנו מזהים עירנות והתגברות של תקיפות בימים האחרונים. השיפור הוא גם בכמות וגם באיכות, ואנחנו צופים שזה ימשיך, זו מגמה", הוא אומר ל-ynet, ההערכה היא שאנחנו לפני השיא. אנחנו רואים יותר תקיפות מיום רגיל, אבל ראינו דברים יותר נוראים ואנחנו מצפים להם שיחזרו".

 

רובנשטיין מספר שהעליה בכמות ההתקפות על אתרים ממשלתיים היא בשיעור של בין 30 ל-60 אחוזים, אבל צפוי לעלות. "יכולות להיות קפיצות של מאות ואלפי אחוזים. זה מתאר האיום שלנו", הוא אומר. משיחות שקיים עם ספקיות האינטרנט האיום על אתרים מסחריים ואתרים ממשלתיים הוא זהה וכולם נערכים להתקפות גדולות יותר.

 

רוב ההתקפות הן DDoS ומצליחים להתמודד מולן

 

למרות הפסימיות, רובינשטיין אומר שנכון לעכשיו הם מצליחים להתמודד יפה עם ההתקפות ומתקיפים לא הצליחו לגרום נזק. במרכז תהיל"ה תיגברו את מערך האבטחה ואת משמרות הלילה.

 

רוב ההתפקות הן מסוג DDoS (מניעת שירות), והן מגיעות מכל העולם, אך במיוחד מטורקיה. רובינשטיין אומר שאין התקפות במיוחד ממדינות ערביות, שכן הנגישות במדינות אלו לאינטרנט בכלל ולאתרים ישראילם בכלל נמוכה מאוד. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
עליה של מאות ואלפי אחוזים בהתקפות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים