שתף קטע נבחר

סמנכ"ל Maxthon ל-ynet: לא מתחרים בפיירפוקס

הסמנכ"ל הישראלי של הדפדפן הסיני מסביר את הצלחתו בסין וגם במערב, מבהיר מדוע אינו חושש מהגירסאות החדשות של אקספלורר ופיירפוקס, ומנסה להרגיע: Maxthon מבוסס על אקספלורר אבל בטוח לשימוש

שוק דפדפני האינטרנט נשלט כבר מספר שנים ללא עוררין על ידי מיקרוסופט, אשר האינטרנט אקספלורר שלה עדיין נמצא בשימוש אצל רוב הגולשים, לא מעט בזכות מערכת ההפעלה Windows, בה הדפדפן המיקרוסופטי הוא ברירת מחדל.

 

בשנתיים האחרונות הדפדפן המתחרה, פיירפוקס, שקם כפרוייקט קוד פתוח על חורבותיה של נטסקייפ, הצליח לנגוס בנתח של כ-13 אחוז מהשוק, על פי נתונים של חברת OneStat. הוא מהיר יותר ומציע תכונות רבות בהן גלישה באמצעות לשוניות, ומומחי האבטחה סבורים כי הוא בטוח יותר מאינטרנט אקספלורר 6. נוסף על כך, דפדפנים עצמאיים קטנים יותר כמו אופרה מצליחים לצמוח ולערער את שלטונה של מיקרוסופט - פחות על שולחן העבודה ויותר במכשירים ניידים. 

 

Maxthon - גדול בסין

 

דפדפן האינטרנט הסיני Maxthon לא ממש מאיים על מיקרוסופט. התוכנה מבוססת על המנוע של אינטרנט אקספלורר, ומציע יותר אפשרויות.

 

הדפדפן מצליח מאוד בסין. על פי נתוני החברה, 17 אחוז מהחיפושים שנעשים במנוע החיפוש Baidu (מנוע החיפוש הגדול בסין) מתבצעים באמצעות סרגל החיפוש המוטמע בדפדפן. מונה ההורדות עומד כרגע כל כ-60 מיליון והוא צומח בשיעור של כמיליון הורדות בשבוע, כאשר 60 אחוז מההורדות הן מסין.

 

"הדפדפן פותח על ידי מתכנתים מאוניברסיטת בייג'ינג", מסביר נתנאל יעקבסון, סמנכ"ל  בכיר בחברה. "הממשק תוכנן מראש למשתמש הסיני, בניגוד לדפדפנים אחרים המבוססים על ממשק אנגלי שתורגם לסינית. 

 

ב-Maxthon יש תכונות מאוד מצליחות בסין כמו חוסמי פרסומות. כל האתרים והפורטלים בסין עדיין עמוסים בפרסומות לעומת אתרים מערביים מצליחים אשר העיצוב בהם נקי. חוסם הפרסומות שלנו יודע לחסום הכל".

  

חומת האש הגדולה של סין 

 

גולשים סיניים נתקלים בצנזורה וחסימת אתרים מצד הממשלה, מגבלה המאלצת אותם לגלוש דרך שרתי פרוקסי ממדינות זרות. דפדפן Maxthon מאפשר להם להוסיף את הגדרות הפרוקסי הללו בקלות בקליק אחד, ויתכן שזו גם סיבה להצלחתו. יעקבסון מסביר כי שירותי הפרוקסי האלה אינם מוגדרים בדפדפן כברירת מחדל. הסינים מוצאים את התוספים האלה בפורומים שונים, לדבריו.

 

"אנשים כותבים תוספים לדפדפן המגדירים את הפרוקסי בקליק אחד ומפיצים ביניהם", הוא מסביר.

יעקבסון אינו חושש מידה הארוכה והמצנזרת של ממשלת סין. "עד עכשיו לא היו לנו בעיות עם זה. אי אפשר לחסום את כל הפרוקסים ולעקוב אחרי כל האנשים בסין".

 

בטוח כמו אקספלורר

 

כנגד Maxthon נטען רבות על כך שהדפדפן יוצר תחושה מוטעית לגבי אבטחה, מכיוון שהוא סובל מאותן בעיות כמו אקספלורר עליו הוא נשען, אך בעיני משתמשים לא מיומנים, נראה כאילו מדובר בדפדפן עצמאי. יעקבסון מבקש להזים את הטענות הללו: "אנחנו שומעים את זה הרבה, אבל זה לא נכון. יש לנו חוסמי ActiveX משלנו ומנגנונים נוספים החוסמים וירוסים שונים שפוגעים באקספלורר. הווירוסים פשוט לא פוגעים במקסתון כי הוא לא מבוסס על אקספלורר במאה אחוזים".

 

"אם משתשמים בתוכנות נגד וירוסים ונגד רוגלות, ומתקינים את כל העדכונים האחרונים, לא תיפגעו, עם כל דפדפן בו תשתמשו. לא סביר לצפות מדפדפן לספק פתרון נגד וירוסים".

 

יעקבסון גם

סבור כי אינטרנט אקספלורר אינו בהכרח מסוכן יותר מפיירפוקס, "אם IE פחות מוגן מפיירפוקס, איך יכול להיות שרוב הארגונים בעולם לא מתקינים פיירפוקס ומשתמשים באקספלורר?", הוא תוהה.

 

תחרות בשוק רווי

 

לגירסה החדשה של הדפדפן של מיקרוסופט, אקספלורר 7,  שוחררה כבר גירסת בטא שלישית, והוא יצא בקרוב בגירסה רשמית.

 

לדפדפן זה נוספו, בין השאר, גלישה בלשוניות וקורא RSS - שתי תכונות עיקרות וחשובות שהיו קיימות כבר במתחרה פיירפוקס. לאחרונה הופצה גירסת בטא לגירסה 2.0 החדשה של מיקרוסופט, ללא חידושים משמעותיים.

 

יעקבסון לא רואה בדור החדש של הדפדפנים איום על Maxthon. "המשתמשים שלנו נעזרים בתכונות רבות ואינם מוגבלים לשימוש ב-RSS ובלשוניות גלישה. נציע גמישות רבה יותר מאשר אינטרנט אקספלורר 7. מי שייפגע מ-IE7 זה דווקא פיירפוקס בגלל שילוב הלשוניות. הערך של פיירפוקס היום הוא בהרחבות, אך הן אינן ידידותיות להתקנה עבור המשתמש הממוצע. ב-Maxthon רוב ההרחבות כבר מוטמעות בגירסה".

 

מרוויחים כסף

 

יעקבסון, 38, שוודי במקור, עלה לישראל מאנגליה לפני חמש שנים והצטרף כשותף וסמנכ"ל בכיר לחברת Maxthon הסינית לפני כשנה. הוא עובד לסירוגין מישראל ומארה"ב בחברה המעסיקה כ-12 עובדים בלבד. לפני שהצטרף לחברה, הוא שימש, בין השאר, מנהל פיתוח עסקי ב-ICQ, ומומחה להתנהגות לקוחות בחברת הסלולר אריקסון.

 

החברה נהנית מתזרים מזומנים חיובי כבר שנתיים, מדווח יעקבסון, ו-80 אחוז מההכנסות מגיעות ממשתמשים שמחפשים בעזרת סרגל החיפוש המוטמע בדפדפן ומקליקים על תוצאות חיפוש ממומנות של יאהו, ask.com ו-Baidu הסיני.

 

"יש כאלה המתקינים סרגלי כלים חיצוניים", אומר יעקבסון, "אבל מעט מאוד. רוב האנשים מחפשים באמצעות תכונות המשולבות בדפדפן". 

 

נוסף על פרסומות, החברה ניזונה מתרומות שאנשים מעבירים באמצעות PayPal, ומפתחת מוצרי ערך מוסף בתשלום המאפשרים שליטה מרחוק על המחשב, גישה מרחוק לתיקיות וקבצים, ושיתוף מוזיקה באמצעות שידור סטרימינג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים