שתף קטע נבחר

ישראל למדינות העולם: סייעו בשחרור החטופים

מנכ"ל משרד החוץ פנה למדינות שלהן קשרים דיפלומטים עם ישראל שיסייעו בשחרור שלושת החיילים החטופים. ישראל פנתה גם לגרמניה שסייעה לה בעבר

האם ישראל מתחילה באיתותי מו"מ מול חיזבאללה? מנכ"ל משרד החוץ, אהרון אברמוביץ', פנה למדינות שלהן קשרים דיפלומטים עם ישראל, על-מנת שיסייעו בשחרור שלושת החיילים החטופים בלבנון וברצועת עזה.

 

אחד מדוברי משרד החוץ, מרק רגב, אמר היום (ה') כי ישראל מחפשת מידע לגבי מצבם של השבויים אצל המדינות, כמחווה הומניטרית ולמען משפחות החטופים. הוא הדגיש: "עמדתנו ברורה, לא יהיה שום דיבור על עיסקת חילופין". 

 

במקביל, אמר נציג אחר של משרד החוץ, יגאל פלמור, בשידור בטלוויזה הגרמנית כי "נציגים גרמניים שיחקו בעבר תפקיד חשוב בשחרור שבויים, בחלק מהמקרים היו אלה חיילים. כעת הגיע הזמן שאותם הנציגים יכנסו שוב לפעולה".

 

נכון לעכשיו, ממשלת גרמניה נמנעה מלהגיב האם תסכים לשמש כמתווכת בחטיפה הנוכחית, לאחר ששימשה כנציגה בחטיפתם של החיילים הישראליים באוקטובר 2000.

 

גרמניה שיחקה בעבר תפקיד מפתח במשא ומתן מול חיזבאללה בעקבות חטיפת שלושת החיילים בגבול הצפון בשנת 2000. איש המודיעין הגרמני, ארנסט אורלאו, שימש כמתווך שרקם את העיסקה במסגרתה הוחזרו לישראל גופות החיילים, והושב גם איש העסקים אלחנן טננבוים. בתמורה שחררה ישראל מאות אסירים לבנונים, בהם גם מוסטפה דיראני והשייח עובייד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפצצות בביירות. בינתיים הלחימה נמשכת
צילום: רויטרס
מומלצים