שתף קטע נבחר

תושבים בשרון מתנגדים ל"תוכנית תעש"

כ-900 תושבים מהשכונות המקיפות את מתחם תעש הגישו התנגדויות לתוכנית הענק להקמת 23 אלף יחידות דיור. טוענים: קידום התכנית בא על חשבון השכונות הקיימות

תושבי השכונות המקיפות את מתחם תעש באזור צומת מורשה שברמת השרון הגישו התנגדויות לתוכנית הפיתוח הגרנדיוזית במתחם להקמת 23 אלף יחידות דיור.

 

"תוכנית תעש" מדברת על בניית 23 אלף יחידות דיור בבנייה רווּיה. כמות זו תתחלק בין 4 יישובים: כמחצית מיחידות הדיור תיכלל בתחומי רמת השרון, 6,000 בהרצליה והיתר - בהוד-השרון ובמושב רמות השבים. את התוכנית מוביל מינהל מקרקעי ישראל זה 13 שנים. בדצמבר 2005 החל שלב הגשת ההתנגדויות לתוכנית לוועדה המחוזית של משרד הפנים.

 

כ-900 מתושבי השכונות הסמוכות למתחם תעש בהרצליה - נוה עמל, שיכון גורדון, הרצליה הצעירה וכם רמת השרון המזרחית, הגישו את התנגדויותיהם לתוכנית המתאר המחוזית תמ"מ 5 בה מופיע תכנון חלקי למתחם.

 

בהתנגדות, שהוגשה באמצעות עו"ד מיכל גלקין-גולן ממשרד יגנס-טויסטר-בירן ושות', טוענים התושבים כי יש לתכנן את המתחם בכללו ברמת המתאר המחוזי, וכי יש לקבוע הנחיות עקרוניות ברורות בדבר "שזירת אלמנטים משביחים בתפר בין המתחם לבין השכונות הקיימות, כגון ציר ירוק המתוכנן עתה בליבו של המתחם ולשירות תושביו החדשים בלבד".

 

בנוסף, טוענם התושבים כי קידום התוכנית בא על חשבון השכונות הקיימות תוך התעלמות מהעובדה שמדובר בשטח מזוהם ברובו שאינו כשיר לפיתוח ולשימוש. לטענתם, התמ"מ מסמנת רק את חלקו של המתחם כאתר לפינוי ולטיפול. בפועל יש לבדוק את כל המתחם כתנאי לתכנון מפורט, שכן התכנון העקרוני החלקי שכבר קבוע בתמ"מ אינו ריאלי.

 

מבחינה תחבורתית טוענים התושבים, המתחם אמור להשען על 3 הדרכים הארציות המקיפות אותו - כביש גהה, כביש חוצה שומרון וכביש 531 המתוכנן. התושבים מתנגדים למתן פתרונות תנועה למתחם החדש בתחום השכונות הקיימות.

 

כמו כן נטען כי השלכותיה הכלכליות של התוכנית צריכות להיות מובאות בשלב התכנון כחלק מהשיקולים התכנונים, אולם במקרה זה התוכנית לא נבדקה כלכלית בניגוד למצוות בית המשפט העליון. לעניין זה מוסבר כי התמ"מ פוגעת בתושבי השכונות הקיימות אך אינה מחייבת בהיטלי השבחה.

 

בהתנגדויות הציגו התושבים שורת הצעות, בהן: תכנון המתחם ברמה מחוזית הנסמכת על דרכי גישה ארציות, הנחיה להקים ציר ירוק ופארקים בתפר בין ישן לחדש, בדיקת מצב זיהום הקרקע בכל המתחם, סימון כל המתחם כאתר לפינוי וטיפול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים