שתף קטע נבחר

ביילין עתר לבג"ץ: להכריז על מצב חירום

בעתירה דורש יו"ר מרצ-יחד להורות לממשלה להכריז על פתיחת מלחמה ועל מצב חירום. לדבריו, הממשלה מתחמקת, ובמצב הנוכחי לא יפוצו אזרחים על נזקי מלחמה ונזקים עקיפים שיגרמו להם

יו"ר מרצ-יחד, חבר הכנסת יוסי ביילין, הגיש היום (ג') עתירה לבג"ץ נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בשל אי הכרזה על פתיחת מלחמה. בנוסף דורש ביילין להכריז על מצב חירום. לדבריו, מדובר בהתחמקות של הממשלה מחובתה למנהל תקין ומחובתה הכלכלית המחייבת פיצוי למשקי בית שנפגעו מהלחימה.

 

בעקבות העתירה הוציא שופט בית המשפט העליון, דוד חשין, צו ביניים המורה למדינה לנמק תוך 48 שעות מדוע לא יוכרז על מצב מלחמה ומצב חירום בצפון.

 

 

ביילין הוסיף שהממשלה לא דנה בהכרזה מסוג זה וכי לא נמסרה הודעה לוועדת חוץ וביטחון של הכנסת. כמו כן, לא נמסרה הודעה למליאת הכנסת בניגוד לסעיף 40 בחוק יסוד הממשלה. לדברי ביילין, כתוצאה מכיוון שלא הוכרזה מלחמה - לא יפוצו אזרחים על נזקי מלחמה ועל נזקים עקיפים.

 

במקביל, פנתה התנועה לאיכות השלטון לראש הממשלה ולשר הביטחון, בדרישה שיכריזו על מצב חירום לאומי, כדי להביא לחלוקה שווה של הנטל הכלכלי הנגזר מהלחימה בצפון. בתנועה אמרו כי "כל עוד לא הוכרז מצב חירום ותושבי הצפון לא מפוצים עבור נזקי המלחמה, הרי שבפועל לא מתורגמת הסולידריות למעשים". עוד אמרו בתנועה כי אם יוכרז מצב חירום, תבטיח הממשלה עורף חזק לאורך זמן, שהוא תנאי ליכולתה של ישראל להגיע להישגים מדיניים וביטחוניים. 

 

חקלאי הצפון: בגלל הפיצוצים - פחות ביצים

 

בין אלו שנפגעו מהלחימה בצפון, נמצאים החקלאים. חקלאים מהצפון מספרים כי רעש הפגזים מבעית את בעלי החיים, וכתוצאה מכך התרנגולות מטילות ביצים בעלות קליפה שבירה יותר, והפרות מייצרות פחות חלב. גם הקטיף נפגע מאחר שהפועלים התאילנדים ברחו למרכז הארץ.

 

פרט לחקלאים, באזור הגליל והגולן מגדלים גם כ-30 אלף ראשי בקר לבשר. הנזק המשמעותי ביותר עבור מגדלי הבקר בצפון הוא שכרגע נשרפים עשרות אלפי דונמים של שטחי מרעה כתוצאה מנפילת הקטיושות בשטחים הפתוחים. מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר לבשר, חיים דיין: "אין לנו ספק שיש נזק גדול מאוד. אנחנו עדיין לא יודעים מה גודלו מאחר שעדיין מוקדם ואי אפשר להסתובב".

 

הלחימה בצפון תפסה את מגדלי הבקר בשיאה של עונת ההמלטות. דיין מספר שכתוצאה מהירי הבלתי פוסק של צה"ל וחיזבאללה כאחד, כמות ההפלות בבקר עלתה בצורה משמעותית. בנוסף, אין אפשרות לסייר באתרי הגידול ולפקח על ההמלטות. על פי חשבון גס שדיין ערך, הנזק שנגרם למגדלי הבקר בצפון עד כה נאמד בכ-20 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עתר לבג"ץ. ביילין
צילום: ירון ברנר
צילום: נוריאל טריגובוף
קטיושה בשדה בצפון
צילום: נוריאל טריגובוף
מומלצים