שתף קטע נבחר

 

לבנון: עשרות הרוגים בהפצצה בכפר כנא

בלבנון מדווחים על 57 הרוגים - בהם 21 ילדים - בעקבות קריסת בניין בכפר כנא, שהפציץ חיל האוויר. הבניין שימש כמקלט עבור פליטים מדרום לבנון. קצין בכיר בחיל אוויר אמר כי רקטות רבות שוגרו מתוך הכפר בו מסתתרים מחבלים, וכי התושבים הוזהרו לעזוב. שר הביטחון הנחה את צה"ל לקיים בדיקה מיידית באשר לנסיבות האירוע. מאוחר יותר דווח: חמישה בני משפחה אחת, בהם שני ילדים, נהרגו בתקיפת חיל האוויר בכפר יארון

צה"ל הפציץ בדרום לבנון, עשרות רבות נפגעו:  בלבנון מדווחים היום (א') כי 57 בני אדם נהרגו, ביניהם 21 ילדים, בעקבות קריסת בניין בן שלוש קומות בכפר כנא שבדרום לבנון. על פי הדיווחים - הבניין, המשמש כמקלט עבור פליטים מדרום לבנון, נפגע בתקיפה אווירית של חיל האוויר. מאוחר יותר דיווחו דורמי משטרה לבנונים, כי חמישה בני משפחה אחת, בהם שני ילדים, נהרגו בתקיפה שביצע חיל האוויר בכפר יארון שבדרום לבנון. 

 

קצין בכיר בחיל האוויר אמר כי צה"ל תוקף כבר שלושה ימים באזור כפר כנא, בעקבות עשרות אירועים בהם שוגרו קטיושות מתוך הכפר ומהמרחב סביבו והוסיף כי הייתה אזהרה לתושבים לעזוב. שר הביטחון עמיר פרץ הנחה את צה"ל לקיים בדיקה מיידית באשר לנסיבות האירוע הבוקר בכפר כנא.

 

  • חדר מלחמה: דיווח מיוחד ב-ynet מכל החזיתות

     

    הקצין הסביר כי צה"ל מבצע כבר שלושה ימים תקיפות מן האוויר באיזור כפר כנא, מאחר שמתוך הכפר ובמרחב הסמוך אליו מתבצעים עשרות שיגורים של רקטות לעבר ישראל. "גם אתמול בוצעו שיגורים לעבר קריית שמונה, מעלות, עפולה ואיזורים אחרים. אנחנו תוקפים אך ורק איזורים שבסביבתם מתבצע ירי, ובמקרה של הבוקר מדובר במבנה שבסמוך אליו נעשה ניסיון לשגר קטיושות לעבר ישראל. באופן קבוע נוטים מחבלים לרוץ מרחק עשרות מטרים לתוך הבניין, לעיתים עם המשגרים עצמם ולהתחבא בו".

     


    פינוי הנפגעים (צילום: רויטרס)

     

    לדברי הקצין, צה"ל העביר אזהרה חמורה לתושבי הכפר, כמו כן לתושבי כפרים אחרים באיזור, כי עליהם לעזוב את המקום בשל פעילות מחבלים במקום והעובדה שצה"ל פועל בו. "אנחנו עקבנו אחר משטר הפעילות בכפר והוא נראה נטוש מאזרחים ולכן התקיפות מתבצעות שם, לא כנגד הכפר עצמו אלא כנגד מוקדי המחבלים".

     

    הקצין ציין כי ייתכן והמחבלים מתעקשים לפעול מתוך הכפר לנוכח העובדה כי הוא מהווה סמל לאירוע שהתרחש שם בעיצומו של מבצע "ענבי זעם", אירוע במהלכו נהרגו עשרות אזרחים לבנוניים והיה מהגורמים המרכזיים שהביא להפסקת "ענבי זעם".

     

    לבנון: "עשרות קבורים בין ההריסות"

     

    מעט אחרי השעה 8:00, התקבל דיווח על קריסת המבנה. בלבנון טוענים כי חיל האוויר תקף באזור והרס מספר מבנים וכתוצאה מכך נלכדו אנשים רבים בבניין בן שלוש הקומות. בדומה לאירוע בכפר כנא במהלך מבצע "ענבי זעם", גם הפעם מדובר במבנה המשמש כמקלט עבור פליטים מדרום המדינה שברחו מהפצצות צה"ל. לפי הדיווחים באותה שעה היו במקום כמאה פליטים.

     


    ההרס (צילום: רויטרס)

     

    רשת הטלוויזיה "אל ג'זירה" והתחנות הלבנוניות והערביות מדווחות כי במקום עשרות הרוגים, כשרבים קבורים עדיין תחת ההריסות. הלבנונים מציינים כי פעולות הפינוי וההצלה נתקלות בקשיים מאחר ובמקום הרס רב. אנשי סיוע לבנוניים ואנשי הצלב האדום פועלים להשלמת הפינוי.

     

    לפי עדי ראייה אנשים רבים מחפשים אחרי ניצולים בהריסות בידיים חשופות, גופות ילדים מוטלות באזור ופצועים רבים צועקים בכעס ובכאב באזור ההרוס כולו. אחד הניצולים חיפש את אחותו הקבורה עדיין בבניין כשגופת אישה בת 70 ושל תינוק קטן הוצאו מהחורבות.

     

    לפחות 750 בני אדם, מרביתם אזרחים, נהרגו ויותר מ-2,000 נפצעו בלבנון מאז פרוץ הלחימה לפני קרוב לשלושה שבועות. כך דיווח שר הבריאות של לבנון, מוחמד חליפה. עם זאת, גורמי ביטחון במדינה דיווחו כי כ-500 בני אדם נהרגו עד כה, אך המספרים מוסיפים לעלות מדי יום. על פי גורמים בארגוני הסיוע של האו"ם, באזורים נרחבים בלבנון המשטרה ושירותי הבריאות כבר פסקו מלפעול - השוטרים נמלטו, ובתי החולים נסגרו. 

     

    כפר כנא - הסוף ל"ענבי זעם"

     

    בשנת 1996, במהלך מבצע "ענבי זעם", ירה צה"ל פגז תותח לעבר מקורות ירי בכפר כנא שבדרום לבנון. הפגז פגע במוצב או"ם בכפר, בו מצאו באותה שעה מחסה עשרות מתושבי הכפר. פגיעת הפגז גרמה למותם של כ-100 אזרחים לבנונים ופציעתם של עשרות תושבים נוספים. תוצאותיו הרות האסון של ירי הפגז מימשו את החשש הישראלי מלחץ בינלאומי. תמונות ההרוגים והפצועים שודרו ברחבי העולם והולידו לחץ כבד על ישראל לסיים את המבצע, למרות שמטרותיו טרם הושגו. 

     

    זמן קצר לאחר אירועי כפר כנא החל מו"מ בתיווך אמריקני בין ישראל לבין נציגים סורים ולבנונים (שפעלו בתיאום עם ארגון חיזבאללה). לאחר מספר ימי מו"מ חתמו נציגי הצדדים על הסכם "הבנות ענבי זעם" (26.4.1996), בו התחייבו שני הצדדים לא לערב אזרחים בלחימה. בפועל סוכם כי אנשי חיזבאללה יימנעו מירי קטיושות לשטח ישראל, ואילו צה"ל יימנע מירי לעבר מטרות אזרחיות בדרום לבנון. כמו כן סוכם על הקמת ועדת מעקב בהשתתפות ארה"ב, צרפת, סוריה, לבנון וישראל, שתפקח על ישום הסכם ההבנות. פרשנות אפשרית להסכם היתה, כי ישראל מכירה בזכותו של ארגון חיזבאללה לפגוע בחיילי צה"ל בתחום רצועת הביטחון. 

     

    הלחימה מתקרבת לגבול סוריה

     

    גם במהלך הלילה המשיך חיל האוויר לתקוף מטרות ברחבי דרום לבנון. בין 40 המטרות שהותקפו היו גם מבנים של חיזבאללה, גשרים, משגר רקטות וצירי גישה. 

     

    אמש הפציץ חיל האוויר סמוך למעבר הגבול בין סוריה ללבנון, באזור הבקעה, כך מסרו גורמי ביטחון בלבנון. מדובר בפגיעה ראשונה מזה 18 שנה באזור זה. מטוסי חיל האוויר שיגרו שלושה טילים למעבר מסאנה, המרוחק כ-300 מטר מנקודת המכס הלבנונית.



  • פורסם לראשונה 30/07/2006 08:29

     

    השתתף בהכנת הידיעה רועי נחמיאס
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רויטרס
    הריסות הבניין
    צילום: רויטרס
    צילום: רויטרס
    חילוץ הלכודים
    צילום: רויטרס
    צילום: רויטרס
    עשרות הרוגים
    צילום: רויטרס
    צילום: עופר עמרם
    פרץ. בודק
    צילום: עופר עמרם
    מומלצים