שתף קטע נבחר

צה"ל יציע לקבינט: פעולה עד לליטאני

נציגי צה"ל יציבו הבוקר על שולחן הקבינט הצעה להרחבת המבצע הקרקעי בלבנון עד לנהר הליטאני. היעד: חיסול משגרי הרקטות. שר הביטחון תומך, אך בלשכת ראש הממשלה נזהרים. החשש: פעולה מאסיבית תגביר את הלחץ הבינלאומי ותכפה על ישראל הפסקת אש בתנאים לא נוחים

הקבינט לביטחון לאומי יכריע הבוקר (יום ד') אם להרחיב את המבצע הצבאי בלבנון עד לנהר הליטאני. זאת, על רקע הניסיון של מועצת הביטחון של האו"ם, להשיג הפסקת אש. מערכת הביטחון מתכוונת להציב על שולחן הקבינט המדיני-הביטחוני הצעה לפעולה נגד משגרי הקטיושות בכל המרחב של דרום לבנון. היעד: איתור וחיסול משגרי הקטיושות לעבר הצפון. הפעולות הקרקעיות תשתרענה בכל מרחב הדרום, עד לנהר הליטאני. הפעולות האוויריות, הימיות והארטילריות, צפויות להתפרש גם מצפון לליטני. שר הביטחון, עמיר פרץ, תומך בתכנית הצה"לית.

 

מאידך, בלשכת ראש הממשלה ובמשרד החוץ, מבקשים לבחון בזהירות את ההצעה להרחבת השטח שבו יתפרש צה"ל בלבנון. זאת על רקע הנסיונות של חברות מועצת הביטחון, ובראשן ארה"ב וצרפת, ליצור תשתית להפסקת אש באיזור. הזהירות אותה תובעים שם נובעת מהחשש שמהלך כזה יביא לזרוז הלחץ על ישראל להפסקת אש גם בתנאים שלא הולמים את היעדים שהציבה ישראל לעצמה. במערכת המדינית חוששים מאובדן האמון שרוחש העולם המערבי וחלק ממדינות ערב לישראל בפעולתה בלבנון.

 

חשש אחר בלשכת ראש הממשלה, שאינו מבוטל כלל ועיקר, הוא מן האפשרות של גידול משמעותי במספר הנפגעים בקרב חיילי צה"ל. עוד חוששים כי פעולה רחבה שכזאת בדרום, תעודד את חיזבאללה ואת מפעיליו בטהרן להשתמש בטילים ארוכי הטווח שיפגעו בגוש דן. עם זאת, ראש הממשלה אולמרט אמר כבר בנאומו לפני בכירי הקהילות היהודיות של אמריקה שלשום, שישראל תמשיך להלחם כדי לסלק את האיום הרקטי, למרות המחיר הנורא.


יצאו לליטאני? מנקים נשק בגבול הצפון (צילום: רויטרס) 

 

במקביל לדיון בקבינט לביטחון לאומי, נמשכים כאמור המהלכים המדיניים. בישראל בוחנים עדיין את הצעת ראש ממשלת לבנון פואד סניורה, להצבת 15,000 חיילים בדרום לבנון כבסיס להפסקת האש. הנטיה בירושלים היא לא לקבל את הצעת סניורה כפשוטה. זאת, כיוון שהוא מציע שהכנסת כוחותיו תוביל להפסקת אש ולפינוי שטחה של לבנון מצה"ל לאלתר. בירושלים עדיין מתעקשים על "כוח רב-לאומי בעל סמכויות אכיפה אפקטיביות באש, לצידו של צבא לבנון, עד שתוכחנה יכולותיו של צבא זה למנוע ירי רקטות ואיום ישיר על ישראל".

 

בזירה הבינלאומית נמשכים מאמצי שרת החוץ ציפי לבני ואנשיה במשרד החוץ לחזק את המתווה האמריקני-צרפתי, אשר מונח על שולחן מועצת הביטחון. זאת, למרות ההתנגדות הלבנונית וההסתייגויות הצרפתיות החדשות. בינתיים לא נמסר מירושלים אישור לכך ששרת החוץ לבני צפויה לנסוע בסוף השבוע לדיונים במועצת הביטחון של האו"ם, כפי שפרסם אמש הערוץ הראשון בטלוויזיה הישראלית.

 

בין הפעולות המדיניות הצפויות היום - סדרת פגישות מול שר החוץ הגרמני, ד"ר פרנק וולטר שטיינמאייר, המגיע הבוקר מלבנון. השר הגרמני צפוי להיפגש היום עם לבני, עם שר הביטחון עמיר פרץ ועם ראש הממשלה אהוד אולמרט. הוא יביא עימו מסרים מממשלת לבנון בסוגיית פרישת הצבא הלבנוני בדרום. בירושלים, כך נמסר ל-ynet, מבטיחים לכל הפחות להקשיב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה מילנר, לע"מ
נוקט זהירות. אולמרט
צילום: משה מילנר, לע"מ
צילום: אלי אלגרט
לפחות להקשיב. לבני
צילום: אלי אלגרט
צילום: רויטרס
ממתינים להוראות. כוחות צה"ל בלבנון
צילום: רויטרס
מומלצים