שתף קטע נבחר
 

מלחמה? נו, אז מה?

המלחמה האחרונה? שבעי קרבות, רובם כבר מעל גיל 80, מוצאים את עצמם דיירי בית האבות בכרמיאל תחת מתקפת טילים בלתי פוסקת, שנמשכת חודש ימים. ynet ליווה אותם ביום של אזעקות, עוד אחד בשורה ארוכה

הם נולדו בתחילת המאה העשרים. המנדט הבריטי בארץ ישראל היה בראשיתו, לבנון הייתה אז תחת שלטון צרפתי. היישוב היהודי בפלשתינה מנה פחות מחצי מיליון. הם, דיירי בית האבות בכרמיאל, נלחמו בתש"ח, כבשו בששת הימים, הופתעו במלחמת יום כיפור ושלחו את ילדיהם להילחם בלבנון בשנות השמונים.

 

במלחמת לבנון 2006 לחלקם יש נכדים ואפילו נינים בצבא. בסדיר ובמילואים. הסבא והסבתא כבר הספיקו להתאלמן ולעבור לבית אבות. השבוע פגשנו אותם - במקלטים.     

 

 

80 דיירים בבית האבות הזה, ומעל 50 עובדים ואנשי צוות. כולם תושבי הצפון שלפתע פתאום מצאו עצמם במלחמה. לזקנים אין לאן לברוח. לאנשי הצוות לא היה לב להשאיר אותם לבד. בית האבות ממשיך לתפקד, תחת אש.

 

פעם בכמה שעות קוטעת הכריזה המודיעה על אזעקה את בליל השפות במסדרונות, את היידיש, הרוסית, הרומנית, המרוקאית והספרדית. כולם משתתקים, מתגלגלים לחדרי הביטחון ומחכים בדומייה לשמוע את הנפילות. לא פוחדים על עצמם, הם הרי כבר לא ימותו צעירים, הדאגה הגדולה ביותר היא לקרובים שבחוץ, לאזרחים בצפון ולחיילים.

 

אומרים שזקנים לא שומעים כל כך טוב, אבל את הרעש האדיר של הקטיושות המתפוצצות ממש סמוך לגדר בית האבות, אף אחד מהם - גם אם מאוד ירצה - לא מצליח לפספס. אבל קור הרוח של אלו שראו ושמעו כבר הכל ממשיך ללוות אותך, גם הרבה אחרי שעוזבים את בית האבות בכרמיאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
בית האבות. אין לאן לברוח
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
ריפוי בעיסוק
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים