שתף קטע נבחר

שיבא: מצבו של אריאל שרון מידרדר

בהודעה שפרסם המרכז הרפואי שיבא נאמר שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, סובל מדלקת בשתי ריאותיו וכמו כן - מצב מוחו החמיר. מנהל בית החולים: "אם שרון לא יגיב לטיפול, המצב יכול להידרדר ועלול להגיע למצב של קריסת מערכות"

המרכז הרפואי שיבא בתל השומר מדווח הערב (יום ב') על הידרדרות נוספת שחלה במצבו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון. בבדיקת סי.טי של חזהו התברר כי הוא סובל מדלקת בשתי הריאות. מבדיקת הדמייה שנעשתה נתגלתה החמרה במצב מוחו.

 

בנוסף, נצפתה ביממה האחרונה ירידה בתפוקת השתן. צוות רופאיו קיים התייעצות באשר למצבו, והחליט לתת לו טיפול מוגבר באנטיביוטיקה וכן טיפול בסטרואידים נגד דלקת הריאות שממנה הוא סובל. לפני שלושה שבועות דיווח בית החולים על הידרדרות במצבו של שרון, שכללה הרעה בתפקוד הכליות ועל אגירת נוזלים בגופו.

 

מנהל בית החולים שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין, אמר ל-ynet: "קרוב לוודאי שדלקת הריאות גורמת להתדרדרות במצבו. בימים הקרובים ניתן יהיה לדעת אם שרון יגיב לטיפול התרופתי שניתן לו. אם הוא יגיב נחזור למצב שבו היינו קודם לכן. אם הוא לא יגיב לטיפול, המצב יכול להידרדר ועלול להגיע למצב של קריסת מערכות".

 

לדברי פרופ' רוטשטיין, למרות שבנו של שרון, גלעד, נמצא במילואים, בית החולים מעדכן אותו בכל התפתחות במצב.

 

מנהל בית החולים הגיריאטרי שיקומי, "בית רבקה", ד"ר שי בריל, הסביר שהסיבוכים שעליהם דיווחו בשיבא הם סיבוכים מוכרים בחולים שמונשמים לאורך זמן ומחוסרים הכרה. ד"ר בריל אינו נמנה על צוות הרופאים שמטפלים בשרון, אך התבקש להתייחס למצבו. לדבריו, תפוקת השתן היא מדד לתפקוד הכליות :"כשיש ירידה, זה סימן מעורר דאגה ויכול להעיד על בעיה בתפקוד הכליות. זו נורת אזהרה שצריך לעקוב אחריה".

 

לגבי דלקת הריאות, הסביר ד"ר בריל, שתהליך ההנשמה גורם לפגיעה ברקמת הריאה, שמגבירות את החשיפה לזיהום, ומטרת הטיפול התרופתי שמקבל שרון היא להפחית את הנפיחות והדלקת. לגבי ההחמרה בממצאי בדיקת ה-MRI, שהתגלתה במוחו של שרון, הסביר ד"ר בריל שלא ניתן לדעת במדויק למה הכוונה, האם מדובר בבצקת, בדימום או בהרחבה של חדרי המוח, משום שאין פירוט בהודעה.

 

אושפז לפני שבעה חודשים

 

ראש הממשלה אושפז ב-4 בינואר בעקבות שבץ מוחי קשה ומאז הוא שוכב בבית החולים חסר הכרה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו כבר בחודש דצמבר, כאשר שרון עבר אירוע מוחי קל והובהל ל"הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאישפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים. זמן קצר לאחר מכן כינסו רופאיו של שרון מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי במהלך האשפוז נתגלה בליבו מום מולד, והוא שגרם על פי החשד לאירוע המוחי הראשון. הרופאים קבעו גם כי על שרון לעבור צינתור שגרתי בלבו כעבור מספר שבועות, אולם ראש הממשלה עצמו לא נותר תחת השגחה במשכנו בירושלים, ועמד על כך שיחזור לביתו בחוות השקמים.

 

הצינתור נקבע לראש הממשלה ליום חמישי, ה-5 בינואר. יממה קודם לכן שרון עדיין עסק בפעילות שגרתית אולם בשעות הערב חש ברע ובסביבתו החליטו לפנותו מיד לבית החולים "הדסה" בירושלים. תחילה נשקלה האפשרות לפנותו לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע אשר נמצא קרוב יותר לחוות השקמים, אולם בסופו של דבר התקבלה ההחלטה על ירושלים בשל העובדה שצוות הרופאים הירושלמי מכיר היטב את תיקו הרפואי של ראש הממשלה.

 

שרון הגיע אל בית החולים והוכנס לחדר הניתוח, בעקבות דימום רב במוחו. במשך שבע שעות עמלו המנתחים על עצירת הדימום וההידרדרות במצבו של ראש הממשלה. במהלך הימים הבאים עבר שרון מספר בדיקות סי-טי ושני ניתוחים נוספים, ובסופו של דבר נותר מצבו קשה אך יציב. השיפור היחסי, לעומת הימים הראשונים, לא שינה את העובדה שהכרתו של ראש הממשלה לא שבה אליו ולמרות נסיונות הרופאים להעירו באופן הדרגתי, הוא נותר במצב של תרדמת.

 

בפברואר שוב הידרדר מצבו של ראש הממשלה, הפעם בעקבות נמק שהתגלה במעיו. ראש הממשלה נותח במשך ארבע שעות ובניתוח נכרת חלק המעי שגרם לנמק. מאז הניתוח נמשך אשפוזו של שרון וצוותים רפואיים של אחת ממחלקות השיקום בבית החולים תל-השומר אף הגיעו לצורך התייעצות בנוגע לטיפול שמקבל ראש הממשלה ולשיקום העתידי.

  

חמישה חודשים אחרי האירוע המוחי הקשה, הועבר ראש הממשלה לשעבר לאשפוז במחלקה לשיקום נשימתי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אריאל שרון
צילום: רויטרס
צילום: עופר מאיר
נדע בימים הקרובים. פרופ' רוטשטיין
צילום: עופר מאיר
מומלצים